Είσοδος ή Εγγραφή Μέλους

Φωτογραφίες :: Ιστορία :: Τα 7 θαύματα της αρχαιότητας - Ο Κολοσσός της Ρόδου
Σημαντικό! Λόγω της ανανέωσης της ιστοσελίδας οι νέες τεχνολογίες δεν επιτρέπουν στα παλιά μέλη να συνδεθούν με τον κωδικό τους για λόγους ασφαλείας! Αν είστε παλιό μέλος μπορείτε να ζητήσετε Επαναφορά κωδικού σε αυτήν την σελίδα. Όταν στείλετε την φόρμα σε λίγα λεπτά θα λάβετε ένα μήνυμα στο οποίο θα ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναφέρει (αν αργείτε να το λάβετε ελέγξτε και τα ανεπιθύμητα). Αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα, επικοινωνήστε μαζί μας.
να μην εμφανιστεί πάλι αυτό το μήνυμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αναζήτηση Φωτογραφιών
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε φωτογραφίες σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Προσφορά Εκπαιδευτικού Υλικού
Μέλη - Είσοδος/Εγγραφή

Τα 7 θαύματα της αρχαιότητας - Ο Κολοσσός της Ρόδου

Καταχωρήθηκε την: Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024, στην Κατηγορία: Όλες οι Φωτογραφίες :: Ιστορία. Εμφανίσεις: 43

Περιγραφή:

Ο Κολοσσός της Ρόδου ήταν ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου και βρισκόταν στη Ρόδο, το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα. Αυτό το εντυπωσιακό άγαλμα του θεού Ήλιου κατασκευάστηκε περίπου το 292-280 π.Χ. από τον γλύπτη Χάρη τον Λίνδιο, μαθητή του γνωστού γλύπτη Λυσίππου. Ο Κολοσσός δημιουργήθηκε για να τιμήσει την επιτυχημένη άμυνα της Ρόδου κατά της πολιορκίας του Δημήτριου του Πολιορκητή το 304 π.Χ.
 
Το άγαλμα, φτιαγμένο από μπρούντζο και ενισχυμένο με σίδηρο, είχε ύψος περίπου 33 μέτρα, καθιστώντας το ένα από τα πιο ψηλά αγάλματα της αρχαιότητας. Η μορφή του θεού Ήλιου ήταν επιβλητική, με τον θεό να απεικονίζεται πιθανόν να κρατάει έναν πυρσό ή να έχει το δεξί του χέρι υψωμένο σε χαιρετισμό. Αν και δεν υπάρχουν ακριβείς απεικονίσεις του, λέγεται ότι το άγαλμα βρισκόταν κοντά στο λιμάνι της Ρόδου και αποτελούσε σύμβολο της δύναμης και της ελευθερίας του νησιού.
 
Δυστυχώς, η ζωή του Κολοσσού ήταν σύντομη, καθώς κατέρρευσε μόλις 56 χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του, το 226 π.Χ., από έναν ισχυρό σεισμό. Μετά την καταστροφή του, οι Ρόδιοι αποφάσισαν να μην το ξαναχτίσουν, πιθανώς λόγω δεισιδαιμονίας, πιστεύοντας ότι ο θεός Ήλιος δεν ήθελε την ανοικοδόμησή του. Τα υπολείμματα του αγάλματος παρέμειναν στο έδαφος για αιώνες, συνεχίζοντας να προσελκύουν επισκέπτες που θαύμαζαν το μεγαλοπρεπές μέγεθός του ακόμα και στην κατάρρευσή του. Ο ιστορικός Στράβωνας αναφέρει ότι, ακόμα και πεσμένο, το άγαλμα προκαλούσε δέος λόγω των τεράστιων διαστάσεών του.
 
Πολλά από τα μέρη του Κολοσσού φέρεται να πουλήθηκαν όταν οι Άραβες κατέκτησαν τη Ρόδο τον 7ο αιώνα μ.Χ. Από τότε, ο Κολοσσός της Ρόδου συνεχίζει να ζει μέσα από περιγραφές και τη φαντασία των ανθρώπων, αποτελώντας σύμβολο θάρρους, αντοχής και δημιουργικότητας. Μέχρι σήμερα, παραμένει πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες και διατηρεί τη θέση του ως διαχρονικό σύμβολο της Ρόδου και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ