Αναζήτηση Ιστότοπων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε ιστότοπους σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Χρήσιμοι Ιστότοποι
Τρέχοντα
Τελευταία Θέματα Forums
Η Ατζέντα της Ημέρας
Τετάρτη
25
Μαΐου
† Γ' εύρεσις Τιμίας Κεφαλής Ιωάννου Προδρόμου
Παγκόσμια Ημέρα: Δεν υπάρχει παγκόσμια ημέρα για σήμερα
Χρήμα/Οικονομία
Ισοτιμία Δολλαρίου/Ευρώ:
1.0720$ | 0.9328€
Τα δεδομένα του καιρού ανανεώνονται κάθε μία ώρα και τα υπόλοιπα κάθε 15 λεπτά.

Χρήσιμοι Ιστότοποι

Όλοι οι ιστότοποι :: Κατηγορία: Φ » Φιλόλογοι
Βρέθηκαν 9 ιστότοποι σε 1 σελίδα
 (Σελίδα 1 από 1 σελίδα)

Φιλολογικά και επί παντός του επιστητού
Σόνια Σιούτη: Απόφοιτη του τμήματος Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως καθηγήτρια στην ιδιωτική εκπαίδευση. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε εκπαιδευτικά βιβλία των εκδόσεων Έναστρον... Δείτε τον Ιστότοπο »
Καταχωρήθηκε στις: Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015, στην κατηγορία: Φ :: Φιλόλογοι, επισκέψεις: 1196
Σύνδεσμος Φιλολόγων Πατρών
Καλώς ήρθατε στο δικτυακό τόπο του Συνδέσμου Φιλολόγων Πάτρας. Ενημερωθείτε για τα δρώμενα του συνδέσμου μας και κατεβάστε έγγραφα, μελέτες και σημειώσεις για θέματα φιλολογικού ενδιαφέροντος. Καλή πλοήγηση. .. Δείτε τον Ιστότοπο »
Καταχωρήθηκε στις: Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2007, στην κατηγορία: Φ :: Φιλόλογοι, επισκέψεις: 1280
Κωνσταντίνα Σάιτ - Φιλόλογος
Ιστοσελίδα εκπαιδευτικού προβληματισμού, υποστηρικτικού υλικού φιλολογικών μαθημάτων και όχι μόνον... .. Δείτε τον Ιστότοπο »
Καταχωρήθηκε στις: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2007, στην κατηγορία: Φ :: Φιλόλογοι, επισκέψεις: 1088
philology-online.gr
Αλέξανδρος Γ. Αλεξανδρίδης. Στην ιστοσελίδα θα βρείτε τρεις βασικές ενότητες εργασιών. Η πρώτη σχετίζεται με ποικίλου περιεχομένου συγγραφικές δοκιμές (στην πλειοψηφία τους φιλολογικού ενδιαφέροντος). Τα κείμενα αυτά έχουν κατηγοριοποιηθεί σε επιμέρους σύνολα για τη δική σας ευκολότερη περιήγηση στους τίτλους τους. Στη δεύτερη ενότητα συμπεριέλαβα ένα δείγμα των βοηθητικών φυλλαδίων που εκπονώ για τους μαθητές μου. Τα φυλλάδια αυτά αφορούν τα σχολικά φιλολογικά μαθήματα του γυμνασίου και κυρίως του λυκείου, όπου και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια. Στόχος μου είναι να παρουσιάσω με ευσύνοπτο, κατανοητό και λειτουργικό τρόπο βασικές θεωρητικές φιλολογικές γνώσεις. Επίσης, προσδοκώ να προσφέρω σε συναδέλφους και μαθητές χρηστικά βοηθήματα για τις ανάγκες τους. Στην τρίτη ενότητα έχω τοποθετήσει εργασίες μου από την περίοδο των πανεπιστημιακών μου σπουδών. .. Δείτε τον Ιστότοπο »
Καταχωρήθηκε στις: Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2006, στην κατηγορία: Φ :: Φιλόλογοι, επισκέψεις: 1220
Παπαδαντωνάκης Ανδρέας
Σενάρια και διδακτικές προτάσεις για την παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ στα φιλογογικά μαθήματα. .. Δείτε τον Ιστότοπο »
Καταχωρήθηκε στις: Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2006, στην κατηγορία: Φ :: Φιλόλογοι, επισκέψεις: 1081
Αστέριος Νίκος - Φιλόλογος
Η προσωπική ιστοσελίδα του φιλόλογου κου Αστερίου... Δείτε τον Ιστότοπο »
Καταχωρήθηκε στις: Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2006, στην κατηγορία: Φ :: Φιλόλογοι, επισκέψεις: 1131
Ολγα Γ. Παλαιοχωρινού - Το στέκι των φιλολόγων
Αγαπητοί μαθητές και συνάδελφοι, Μετά από μια δεκάχρονη σχεδόν πορεία στο χώρο της εκπαίδευσης και της διδακτικής πράξης, ως φιλόλογος, προσπαθώ να ανευρίσκω συνεχώς διόδους και μέσα αποτελεσματικά για την πρόσληψη του γνωστικού αντικειμένου από τους μαθητές μου. Η σύνταξη και καταγραφή βοηθητικού, για το κάθε μάθημα, υλικού, είτε με τη μορφή μιας ερμηνευτικής προσέγγισης των διανοημάτων των κειμένων είτε με τη σχεδιαγραμματική απόδοση στοιχείων θεωρίας είτε εν είδει συμπληρωματικών ασκήσεων για περαιτέρω επεξεργασία της διδακτέας ύλης, αποδείχτηκε πολύτιμος αρωγός. Σ’ αυτές τις σκέψεις εξάλλου στηρίχθηκε και το παρόν εγχείρημα της δημοσίευσης των εργασιών μου και με ανάλογη διάθεση δόθηκε το όνομα ΣΤΙΧΟΜΥΘΙΑ στη νέα ηλεκτρονική διεύθυνση. Επειδή η διδασκαλία είναι πάνω από όλα, πιστεύω, μια ισχυρή μορφή επικοινωνίας, επέλεξα κι ένα από τα ισχυρότερα μέσα διαλόγου της σύγχρονης πραγματικότητας, το διαδίκτυο, για να ανοίξει περισσότερο ο κύκλος της παρέας του σχολείου ή του φροντιστηρίου και να μεταμορφωθεί σε μια ευρύτερη κοινότητα, όπου μαθητές, εκπαιδευτικοί, κι όχι μόνο, θα μπορούν να αντλούν υλικό, να διατυπώνουν απόψεις, σκέψεις και να ενημερώνονται για θέματα που τους αφορούν. Στη «στιχομυθία» προσφέρονται επίσης χρήσιμες συνδέσεις με πλούσιο εκπαιδευτικό και ειδησεογραφικό υλικό και διευθύνσεις άλλων εκπαιδευτικών ιστοτόπων που συνεχώς θα εμπλουτίζονται. Αξίζει, σ’ αυτό το σημείο, να αναφερθεί ότι η επιδίωξη μου για τη σύσταση και οργάνωση αυτού του φιλολογικού ηλεκτρονικού εντευκτηρίου πήρε σάρκα και οστά χάρη στην καθοριστική συνδρομή των συναδέλφων και συνεργατών μου κ. Χαράλαμπου Γιαννακίδη και του κ. Στέφανου Ιωαννίδη. Τους ευχαριστώ από καρδιάς και σας εύχομαι καλή πλοήγηση... Δείτε τον Ιστότοπο »
Καταχωρήθηκε στις: Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2006, στην κατηγορία: Φ :: Φιλόλογοι, επισκέψεις: 1404
e-πύλη των Φιλολόγων
Η φιλοδοξία του χώρου είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς και συνάντησης των φιλολόγων σε θέματα φιλολογικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στούς συναδέλφους να διαμορφώνουν το χώρο και να τον εμπλουτίζουν με υλικό. Ελπίδα μας να αποτελέσει σημείο αναφοράς ενός κλάδου όπου όλοι θα συμμετέχουν στη διαμόρφωσή του με υλικό και ιδέες και όλοι θα ωφελούνται. Ας δείξουμε ότι οι φιλόλογοι δεν υπολείπονται στις Νέες Τεχνολογίες... Δείτε τον Ιστότοπο »
Καταχωρήθηκε στις: Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2006, στην κατηγορία: Φ :: Φιλόλογοι, επισκέψεις: 1373
Σάιτ Κωνσταντίνα
...για μια εκπαίδευση με περισσότερη φαντασία με περισσότερη ελπίδα, ίσως και περισσότερο αποτελεσματική που να διαμορφώνει σκεπτόμενα όντα και όχι απλά σιωπηλά φερέφωνα, προβληματιζόμαστε, πειραματιζόμαστε, παράγουμε σκέψεις, ιδέες, μορφές, σχήματα. Ας συνταξιδέψουμε, έστω και για λίγο, διατηρώντας αν μη τι άλλο το δικαίωμα στο όνειρο... .. Δείτε τον Ιστότοπο »
Καταχωρήθηκε στις: Τρίτη, 1 Αυγούστου 2006, στην κατηγορία: Φ :: Φιλόλογοι, επισκέψεις: 1009