Ύλη Α τάξης
και εμεις τη δευτερα με το καλο μπαίνουμε στα γραμματα!!Σημερα εχω στεναχωρηθει με 2 μαθητες μου..τους εβαλα να γραψουν όλες τις φωνούλες του π,τ,λ,ν μια κ τις εχουμε μαθει ..ολα τα πήγαν πολυ καλα αλλα 1 μαθητης εκ των δύο που προαναφερα αδυνατουσε να γραψει καποιες φωνούλε π.χ το τε δε μπορουσε να μου πει οτι ειναι τ - ε για το γραψει!!εγραφε σκέτο ε!!και μου κανει εντύπωση γιατι μπορει να τις διαβασει κανοντας τη συνδεση των γραμματων!!γιατι δεν πορει να τις γραψει?πως μπορω να τον βοηθησω??
- knafplioti
Θεωρώ ότι τώρα στην αρχή καλό είναι τα παιδιά να κάνουν δύο μέρες το κάθε γράμμα (ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να χρειαστεί να μείνουν και τρίτη μέρα στο ίδιο μάθημα, ανάλογα με το επίπεδο της τάξης), με πολλές εργασίες για καθένα (συλλαβές, παιχνίδια, ζωγραφική, βιβλία γραμμάτων). Γενικά θεωρώ ότι όσο χρόνο "χάνουμε" στην αρχή τόσο χρόνο θα κερδίσουμε αργότερα, γιατί τα παιδιά θα έχουν ασκηθεί πολύ και θα κατακτήσουν το μηχανισμό ανάγνωσης και γραφής. Έχω ξαναδουλέψει Α' τάξη πολλές φορές με αυτούς τους ρυθμούς και είδα ότι η ύλη βγαίνει άνετα.
- gkotrotsio
ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΙ ΕΓΩ! ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΗΣ" ΚΑΙ ΜΠΗΚΑ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ 8 ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑ 3(ΓΟΝΕΙΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ Η ΑΛΛΟΦΩΝΟΙ). ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΧΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΕΚΛΟΓΕΣ,ΓΙΟΡΤΕΣ- ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΩΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ, ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΛΑ!
- knafplioti
λοιπον...μελετη δεν συζητω καν που ειμαστε 
στην γλωσσα την δευτερα θα κανω για δευτερη φορα το Σ σ
και στα μαθηματικα εχω λιγο μπερδευτει κανονικα την δευτερα θα μπω στην συγκριση μεγεθων το θεμα ειναι οτι το βιβλιο ειναι λιγο κακογραμμενο....επισης δεν καταλαβαινω που χρησιμευουν τα ζευγαρακια των αριθμων στα παιδια....εσεις τι λετε?????
στην γλωσσα την δευτερα θα κανω για δευτερη φορα το Σ σ
και στα μαθηματικα εχω λιγο μπερδευτει κανονικα την δευτερα θα μπω στην συγκριση μεγεθων το θεμα ειναι οτι το βιβλιο ειναι λιγο κακογραμμενο....επισης δεν καταλαβαινω που χρησιμευουν τα ζευγαρακια των αριθμων στα παιδια....εσεις τι λετε?????