Αναζήτηση Φωτογραφιών
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε φωτογραφίες σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τρέχοντα
Φωτοεγκυκλοπαίδεια
Τυχαία Βίντεος
Το παιχνίδι της εβδομάδας

        Εκπαιδευτικά παιχνίδια - ασκήσεις 

Ποταμός Έβρος

Καταχωρήθηκε την: Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012, στην Κατηγορία: Ποτάμια. Εμφανίσεις: 6919
Πατήστε την φωτογραφία για να την δείτε σε μεγαλύτερο μεγεθος
Περιγραφή: Ο Έβρος, φυσικό σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια της βαλκανικής χερσονήσου, εκβάλλει στο θρακικό πέλαγος, κοντά στην Αλεξανδρούπολη, σχηματίζοντας ένα μεγάλο και πολύμορφο Δέλτα.
Το όνομα του το πήρε από τον Έβρο, γιο του βασιλιά της Θράκης Κάσσανδρου. Σύμφωνα με τον Βιργίλιο, στον Έβρο έριξαν οι Βάκχες το κεφάλι του Ορφέα, αφού πρώτα τον κατασπάραξαν.
Το συνολικό μήκος του ποταμού είναι 530 χμ. ενώ η ροή του στο ελληνικό έδαφος φτάνει τα 204 χμ. Η έκταση της πεδιάδας του Δέλτα είναι 188 τ.χμ. και μέσα σ' αυτήν σχηματίζονται οι λιμνοθάλασσες: Λακκί, Δράνα και Μονολίμνη και οι λίμνες γλυκού νερού Νυμφών, Σκέπη, Σπίτια και Τσεκούρι.

Ο υγρότοπος του Έβρου είναι από τους πιο παραγωγικούς και ανανεώσιμους πόρους με πολλαπλά οφέλη για τον άνθρωπο. Το Δέλτα εξασφαλίζει νερό για πόση και άρδευση, επηρεάζει ευνοϊκά το μικροκλίμα της περιοχής και προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και ιχθυοκομίας.
Τέλος, ο επισκέπτης μπορεί να ζητήσει να μάθει περισσότερα για το Δέλτα, καθώς και για τον τρόπο προσέγγισης σ' αυτόν, στο Κέντρο Πληροφόρησης του Δέλτα του Έβρου που βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Τραϊανούπολης, δίπλα στο χωριό Λουτρός, καθώς και από το Δημοτικό Τουριστικό Κέντρο του Δήμου Φερών.

Σχετικές Φωτογραφίες