Αναζήτηση Φωτογραφιών
				Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε φωτογραφίες σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία: 
					
				 Μέλη - Είσοδος/Εγγραφή
	Καλοσωρίσατε Επισκέπτη. Μπορείτε να κάνετε:
Συνολικά υπάρχουν 809 μέλη/επισκέπτες online στην ιστοσελίδα μας.
 Φωτοεγκυκλοπαίδεια
	
 Τυχαία Σκίτσα Ζωραφικής
	
Ποταμός Κηφισός
					 Καταχωρήθηκε την: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, στην Κατηγορία: Όλες οι Φωτογραφίες :: Ποτάμια. Εμφανίσεις: 382
				
				
				 
				Περιγραφή:
	Ο ποταμός Κηφισός, που πηγάζει από την Πάρνηθα, είναι ένας από τους σημαντικούς ποταμούς της Αττικής, με συνολικό μήκος περίπου 22 χιλιόμετρα. Πηγάζει από την περιοχή της Πάρνηθας και συγκεκριμένα από το χωριό Βαρυμπόμπη, ρέοντας προς τα νότια, διασχίζοντας τις βόρειες και δυτικές περιοχές της Αθήνας, μέχρι να εκβάλλει στον Σαρωνικό Κόλπο, κοντά στον Πειραιά.
	Ο Κηφισός, ήδη από την αρχαιότητα, είχε σημασία για την Αττική, καθώς τροφοδοτούσε τις γύρω περιοχές με νερό. Στη σύγχρονη εποχή, ωστόσο, ο ποταμός έχει υποστεί σοβαρή υποβάθμιση, κυρίως λόγω της αστικής ανάπτυξης και της ρύπανσης από βιομηχανικά και αστικά λύματα. Παρά τις προκλήσεις αυτές, παραμένει σημαντικός για την τοπική υδρολογία, ενώ τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες για τον καθαρισμό και την αποκατάστασή του.
	Ο Κηφισός της Πάρνηθας συνδέεται επίσης με την Αθηναϊκή Ριβιέρα και διαδραματίζει ρόλο στην περιβαλλοντική ισορροπία της περιοχής. Παρά τα προβλήματα ρύπανσης, ο ποταμός διατηρεί κάποια τμήματα με φυσική ομορφιά και χλωρίδα, κυρίως κοντά στις πηγές του στην Πάρνηθα, και αποτελεί αντικείμενο ερευνητικού ενδιαφέροντος για την περιβαλλοντική αποκατάσταση και βιώσιμη ανάπτυξη.





























