Αναζήτηση Φωτογραφιών
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε φωτογραφίες σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τρέχοντα
Φωτοεγκυκλοπαίδεια
Τυχαία Βίντεος
Το παιχνίδι της εβδομάδας

        Εκπαιδευτικά παιχνίδια - ασκήσεις 

Αλφειός - ΑΡΚΑΔΙΑ

Καταχωρήθηκε την: Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012, στην Κατηγορία: Ποτάμια. Εμφανίσεις: 5190
Περιγραφή:

Ο Αλφειός είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Πελοποννήσου και με συνολικό μήκος 110χλμ. βρίσκεται στην πέμπτη θέση των μεγαλύτερων σε μήκος ποταμών που έχουν το σύνολο της ροής τους εντός του ελληνικού εδάφους. Πηγάζει από το υψίπεδο της Μεγαλόπολης, κυλάει ανάμεσα σε φαράγγια στα σύνορα Ηλείας – Αρκαδίας, συνεχίζει στο πεδινό του τμήμα στην Ηλεία και καταλήγει στη θάλασσα, στο βόρειο τμήμα του Κυπαρισσιακού Κόλπου.

Ο Αλφειός ποταμός συγκεντρώνει το νερό πολλών παραποτάμων όπως ο Λάδωνας, ο Λούσιος, ο Ερύμανθος και σε αντίθεση με τα άλλα ποτάμια της Πελοποννήσου ο Αλφειός είναι ένας ποταμός με αργή ροή, άφθονο νερό και τουλάχιστον δύο διαφορετικές διακλαδώσεις που πλαισιώνονται από πυκνά δάση.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ήταν θεός-ποταμός και είχε ερωτευτεί τη νύμφη Αρέθουσα. Επίσης, ο Αλφειός ήταν ο ποταμός του οποίου τον ρουν εξέτρεψε ο Ηρακλής κατά τον πέμπτο άθλο του, προκειμένου να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου μέσα σε μια μέρα, εγχείρημα που θεωρούνταν απραγματοποίητο. Οι επισκέπτες και ιδίως οι οικογένειες δεν πρέπει να παραλείψουν ν’ απολαύσουν έναν περίπατο κατά μήκος της όχθης του μυθικού αυτού ποταμού.

Σχετικές Φωτογραφίες