Είσοδος ή Εγγραφή Μέλους

Φωτογραφίες :: Προϊόντα :: Αλεύρι
Σημαντικό! Λόγω της ανανέωσης της ιστοσελίδας οι νέες τεχνολογίες δεν επιτρέπουν στα παλιά μέλη να συνδεθούν με τον κωδικό τους για λόγους ασφαλείας! Αν είστε παλιό μέλος μπορείτε να ζητήσετε Επαναφορά κωδικού σε αυτήν την σελίδα. Όταν στείλετε την φόρμα σε λίγα λεπτά θα λάβετε ένα μήνυμα στο οποίο θα ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναφέρει (αν αργείτε να το λάβετε ελέγξτε και τα ανεπιθύμητα). Αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα, επικοινωνήστε μαζί μας.
να μην εμφανιστεί πάλι αυτό το μήνυμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αναζήτηση Φωτογραφιών
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε φωτογραφίες σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Προσφορά Εκπαιδευτικού Υλικού
Μέλη - Είσοδος/Εγγραφή

Αλεύρι

Καταχωρήθηκε την: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, στην Κατηγορία: Όλες οι Φωτογραφίες :: Προϊόντα. Εμφανίσεις: 453

Περιγραφή:

Το αλεύρι είναι μια από τις βασικές πρώτες ύλες στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική. Είναι μια λεπτή σκόνη που παράγεται από την άλεση σπόρων δημητριακών, συνήθως σιταριού, αλλά μπορεί να προέρχεται και από άλλα δημητριακά, όπως το καλαμπόκι, η σίκαλη, το κριθάρι, ή ακόμα και από εναλλακτικές πηγές, όπως η πατάτα, το ρύζι ή τα όσπρια.
 
Υπάρχουν διάφορα είδη αλευριού, και η κάθε ποικιλία έχει διαφορετική χρήση:
 
1. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: Είναι το πιο συνηθισμένο και χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές για ψωμί, γλυκά, και γενικά στη ζαχαροπλαστική.
   
2. Αλεύρι ολικής άλεσης: Προέρχεται από την άλεση ολόκληρου του κόκκου του σιταριού και είναι πιο πλούσιο σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά.
 
3. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής: Έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε γλουτένη και χρησιμοποιείται κυρίως για πιο ελαφριές ζύμες, όπως κέικ και μπισκότα.
 
4. Αλεύρι σκληρού σίτου (αλεύρι για ψωμί): Περιέχει περισσότερη γλουτένη, κάνοντάς το ιδανικό για ζύμες που χρειάζονται καλύτερη ελαστικότητα, όπως ψωμί και ζυμαρικά.
 
5. Αλεύρι χωρίς γλουτένη: Προέρχεται από άλλες πηγές, όπως το ρύζι ή οι πατάτες, και χρησιμοποιείται για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη.
 
Το αλεύρι είναι επίσης βασικό συστατικό σε παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, όπως το ψωμί, οι πίτες, τα κουλούρια, τα μπισκότα, και πολλά άλλα γλυκίσματα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ