αναπαραγωγικό σύστημα

Συζητήσεις και απόψεις γενικά για την τάξη και τα μαθήματα.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
mavrids

αναπαραγωγικό σύστημα

Δημοσίευση από mavrids »

Αυριο μπαίνω στο κεφάλαιο της φυσικής "αναπαραγωγικό σύστημα' Μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει πληροφορίες για το που μπορώ να βρω επιπλέον υλικό, ώστε το μάθημα να γίνει πιο ενδιαφέρον;
Άβαταρ μέλους
mane

Δημοσίευση από mane »

Από προσωπική εμπειρία δε νομίζω ότι χρειάζεσαι περισσότερο υλικό, όσο να προετοιμαστείς να τους απαντήσεις με κάθε σοβαρότητα σε όλες τους τις απορίες. Το κεφάλαιο είναι από μόνο του ενδιαφέρον. Καλό κουράγιο.
Άβαταρ μέλους
mavrids

Δημοσίευση από mavrids »

Τελικά ή πρώτη ώρα κύλησε πολύ καλά, αν εξαιρέσω βέβαια το πρώτο 10λεπτο που τα αγόρια γελούσαν με την αναφορά και μόνο κάποιων λέξεων.Μετά και αυτά παρακολουθούσαν και συμμετείχαν με ερωτήσεις και απορίες.Είναι μια ενότητα που θεωρώ πως πρέπει να διδάσκεται οπωσδήποτε.
Άβαταρ μέλους
elenikark
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από elenikark »

Συμφωνώ και επαυξάνω! Καλύτερα να γνωρίζουν τα παιδιά κάποια πράγματα ώστε να μην τα μυθοποιούν. Τους φουντώνει τα μυαλά και η τηλεόραση και στη συνέχεια κάνουν πράγματα που τα μετανιώνουν πικρά όταν μεγαλώνουν...

Δεν ξέρω αν έβλεπες το "μια φορά κι έναν καιρό ηταν η ζωή" που παιζόταν στην ερτ, αλλά παρουσιάζει σε ένα επεισόδιο την διαδικασία της σύλληψης και της γέννησης με πολύ ωραίο τρόπο. Είναι σειρά κινουμένων σχεδίων που εξηγεί πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Once_Upon_a_Time..._Life

Εγώ σκέφτομαι όταν θα φτάσω στο αναπαραγωγικό, να καλέσω πρώτα τους γονείς να το δούνε και να κουβεντιάσουμε για το τι θα πω στα παιδιά και για το αν θέλουν να το δείξω. Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα και θέλω την πλήρη συγκατάθεση των γονέων πριν πω οτιδήποτε. Δεν ξέρεις τι κουβαλάει ο καθένας στο κεφάλι του.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΣΤ' τάξη”