ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΑΛΑΘΙ

Συζητήσεις και απόψεις γενικά για την τάξη και τα μαθήματα.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fofi

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΑΛΑΘΙ

Δημοσίευση από fofi »

ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ?ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡς ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
Άβαταρ μέλους
tsibithi

πασχαλινό καλάθι

Δημοσίευση από tsibithi »

Το καλαθάκι: Η Πασχαλίτσα

1. Αρχικά κόβετε μια λωρίδα κόκκινο χαρτόνι, πάχους 5 εκατοστών για το γύρω γύρω του καλαθιού. Το κλείνετε με συρραπτικό. Μόλις ενωθούν οι δύο άκρες, τοποθετείτε το στρογγυλό στεφάνι πάνω σε μαύρο χαρτόνι για να φτιάξετε τα όρια του πάτου του καλαθιού. Εγώ το έκοψα σε τετράγωνο αρχικά. Ύστερα, πήρα ατλακόλ και έβαλα κόλλα κατά μήκος του στεφανιού του κύκλου έτσι ώστε όταν στεγνώσει, ο πάτος του καλαθιού να γίνει ένα με το στεφάνι. Μόλις στεγνώσει πλήρως η κόλλα, μπορείτε με το ψαλίδι να στρογγυλοποιήσετε τον πάτο κόβοντάς τον.
2. Για το κεφαλάκι της πασχαλίτσας: κόβετε έναν κύκλο με όση διάμετρο θέλετε, αναλόγως τι μέγεθος θέλετε να κάνετε και το ζωγραφίζετε όπως έχω κάνει και γω. Για το μαύρο μέρος του κεφαλιού προτίμησα τέμπερα ενώ για τα μάγουλα προτίμησα πραγματικό ρουζ, το οποίο έβαλα με μια μπατονέτα (γυναίκες ανοίχτε τα καλλυντικά σας!!!). Για τις κεραίες της πασχαλίτσας, χρησιμοποιείστε κόκκινο σύρμα πίπας.
3. Τα φτερά: κόβετε φτερά όπως τα βλέπετε από μαύρο οντουλέ χαρτόνι, δύο σε κάθε πλευρά και τα καρφιτσώνετε με συρραπτικό στα πλάγια του στεφανιού του καλαθιού.
4. Χερούλι για το καλάθι: κόβετε μια διπλή λωρίδα, μαύρο οντουλέ χαρτόνι και καρφιτσώνετε την μία άκρη από την μεριά του κεφαλιού της πασχαλίτσας και την άλλη άκρη ακριβώς απέναντι.

dsc02197.jpg dsc02198.jpg
5. Το καλαθάκι είναι έτοιμο. Γεμίζετε τον πάτο με λίγο γκοφρέ χαρτί και από πάνω βάλτε χόρτο (του εμπορίου). Βάλτε μέσα καραμέλες, σοκολατάκια και συναφή.
http://astropeleki.files.wordpress.com/ ... c02197.jpg
Άβαταρ μέλους
fofi

Δημοσίευση από fofi »

ευχαριστω πολύ! :)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Β' τάξη”