ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΣΤΗ Γ' ΤΑΞΗ

Συζητήσεις και απόψεις γενικά για την τάξη και τα μαθήματα.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
tzinazisim

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΣΤΗ Γ' ΤΑΞΗ

Δημοσίευση από tzinazisim »

Συνάδελφοι είμαι πρωτοδιόριστοι και χρειάχομαι τη βοήθειά σας. ήρθα σε σύγκρουση με μια συνάδελφο(της οποίας έχω και το παιδί) για τον τρόπο διαδασκαλίας της παθητικής φωνής στην Γ δημοτικού. Συγκεκριμένα μου είπε ότι βρίσκει υπερβολικό το ότι ζητάω μετατροπή προτάσεων από ενεργητική σε παθητική της μορφής ''Ο κηπουρός ποτίζει το γρασίδι'' άρα ''Το γρασίδι ποτίζεται από τον κηπουρό''. Επισημαίνω ότι διδάσκω σε μία τάξη με υψηλό επίπεδο.Περιμένω τη γνώμη σας.
Άβαταρ μέλους
srougelli
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από srougelli »

Νομίζω δεν έχει σημασία το υψιλό επίπεδο της τάξης! Είναι πολύ νωρίς για παθητική φωνή.Ας μάθουν πρώτα την ενεργητική και ότι υποδεικνύει το βιβλίο του δασκάλου. Ας ΜΗΝ ΜΠΑΊΝΟΥΜΕ ΣΕ ΧΩΡΆΦΙΑ ΆΛΛΩΝ ΤΆΞΕΩΝ
Άβαταρ μέλους
tzinazisim

Δημοσίευση από tzinazisim »

Μα η παθητική(ο ενεστώτας διδασκεται) στη Γ δημοτικού!Και τη μετατροπή τη χρησιμοποιώ για να αταλάβουν τα παιδιά την έννοια της παθητικής και την ορθογραφία της καλύτερα
Άβαταρ μέλους
geli54

Δημοσίευση από geli54 »

Ειν
Άβαταρ μέλους
diver

Απο ..λαθος του Γραφειου

Δημοσίευση από diver »

:wink: Oταν καποιος ειναι υπεραριθμος και απο λαθος το γραφειο ενω εχει ενημερωσει δεν τον τοποθετει για δυο μηνες ...τι περιπτωση εχει να συμβει....</
evita
Επικοινωνία:

Re: Απο ..λαθος του Γραφειου

Δημοσίευση από evita »

:wink: Oταν καποιος ειναι υπεραριθμος και απο λαθος το γραφειο ενω εχει ενημερωσει δεν τον τοποθετει για δυο μηνες ...τι περιπτωση εχει να συμβει....</
diver, το θέμα μας είναι η διδασκαλία της παθητικής φωνής στη Γ' τάξη.
Μάλλον μπερδεύτηκες... Ελπίζω, δηλαδή!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γ' τάξη”