ΥΛΗ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΗΣ

Συζητήσεις και απόψεις γενικά για την τάξη και τα μαθήματα.
Άβαταρ μέλους
nickbouk
Επικοινωνία:

Ας "ξεπαγώσω" λίγο το θέμα...

Δημοσίευση από nickbouk »

Γλώσσα είμαστε στο ΟΥ. Νομίζω είμαι καλά, θα μείνω σε αυτό το μάθημα και αύριο. Στα Μαθηματικά είμαι στο 17 και έχω την αίσθηση ότι έχω μείνει πίσω... Τι λέτε;
Άβαταρ μέλους
takis71

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ...

Δημοσίευση από takis71 »

ΓΕΙΑ ΣΑΣ
ΕΙΜΑΙ ΓΟΝΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ...
Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ << Η >> ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ 18...
ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ...
ΤΙ ΛΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΠΑΝΕ ΑΡΓΑ....?
ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ...
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΤΑΞΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ?
Άβαταρ μέλους
katerinaki_zz

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ...

Δημοσίευση από katerinaki_zz »

ΓΕΙΑ ΣΑΣ
ΕΙΜΑΙ ΓΟΝΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ...
Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ << Η >> ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ 18...
ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ...
ΤΙ ΛΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΠΑΝΕ ΑΡΓΑ....?
ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ...
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΤΑΞΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ?

Κατά τη γνώμη μου είναι λιγάκι πίσω στην ύλη. Αλλά υπάρχει πιθανότητα το επίπεδο της τάξης να είναι χαμηλό γι'αυτό και καθυστερούν. Συνήθως τα παιδιά μετά τα Χριστούγεννα προχωρούν πιο γρήγορα. Μπορείς αν θέλεις να μιλήσεις στη δασκάλα λέγοντάς της ΜΟΝΟ ότι η κόρη σου αρχίζει να βαριέται και τι θα μπορούσες να κάνεις γι'αυτό.

Όσο για το Σκέφτομαι και γράφω, συνήθως όταν τα παιδιά μάθουν όλα τα γράμματα τότε μπαίνουν στη διαδικασία του Σκέφτομαι και γράφω. Εγώ στα δικά μου παιδιά έχω ξεκινήσει μια προετοιμασία που θα μπορούσες να κάνεις κ εσύ στην κόρη σου.
1. διαβάζω μία ιστορία και ζητάω να μου ζωγραφίσουν τι τους έκανε εντύπωση.
2. διαβάζω μία ιστορία και ζητάω να μου ζωγραφίσουν την αρχή και το τέλος.
3. κάνω το ίδιο μόνο που ζητάω 4 βασικές εικόνες.
4. Δίνω μια εικονογραφημένη ιστορία χωρίς λόγια και ζητάω να βάλουν έναν τίτλο σε κάθε εικόνα.
5. Γράφω 2-3 πρότυπα σκέφτομαι και γράφω στον πίνακα και εξηγώ τις παραγράφους (σε κάθε παράγραφο και ένα νόημα και ξεκινάμε 2 δαχτυλάκια πιο μέσα).
6. Δίνω ένα θέμα και τους λέω τι πρέπει να γράψουν σε κάθε παράγραφο.

Μην περιμένεις ότι θα σου γράψει άριστες εκθέσεις. ΄Μας αρκεί να μπορούν να γράψουν 4-5 προτάσεις με νόημα.

Ελπίζω να σε έχω βοηθήσει.
Άβαταρ μέλους
stavroulavoulgari

Re: Ας "ξεπαγώσω" λίγο το θέμα...

Δημοσίευση από stavroulavoulgari »

Γλώσσα είμαστε στο ΟΥ. Νομίζω είμαι καλά, θα μείνω σε αυτό το μάθημα και αύριο. Στα Μαθηματικά είμαι στο 17 και έχω την αίσθηση ότι έχω μείνει πίσω... Τι λέτε;
Εμείς (δύο τμήματα) είμαστε στο Ζζ . Μαθηματικά στο 18 και έχω την ίδια
αίσθηση .Η κόρη μου που είναι Α΄σε άλλο σχολείο είναι στο 25.Εμείς βέβαια κλείσαμε και μια εβδομάδα λόγω γρίπης ενώ εκείνοι όχι.
Λες να τρέχουμε και να μην φτάνουμε στο τέλος; Δε νομίζω όμως....
Άβαταρ μέλους
nina1

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ...

Δημοσίευση από nina1 »

Όσο για το Σκέφτομαι και γράφω, συνήθως όταν τα παιδιά μάθουν όλα τα γράμματα τότε μπαίνουν στη διαδικασία του Σκέφτομαι και γράφω. Εγώ στα δικά μου παιδιά έχω ξεκινήσει μια προετοιμασία που θα μπορούσες να κάνεις κ εσύ στην κόρη σου.
1. διαβάζω μία ιστορία και ζητάω να μου ζωγραφίσουν τι τους έκανε εντύπωση.
2. διαβάζω μία ιστορία και ζητάω να μου ζωγραφίσουν την αρχή και το τέλος.
3. κάνω το ίδιο μόνο που ζητάω 4 βασικές εικόνες.
4. Δίνω μια εικονογραφημένη ιστορία χωρίς λόγια και ζητάω να βάλουν έναν τίτλο σε κάθε εικόνα.
5. Γράφω 2-3 πρότυπα σκέφτομαι και γράφω στον πίνακα και εξηγώ τις παραγράφους (σε κάθε παράγραφο και ένα νόημα και ξεκινάμε 2 δαχτυλάκια πιο μέσα).
6. Δίνω ένα θέμα και τους λέω τι πρέπει να γράψουν σε κάθε παράγραφο.
πολύ ωραία όλα αυτά, σωστά. εγώ δεν έχω κάνει πολλά απ αυτά θα ξεκινήσω από τώρα πιο πολύ για να αναπτυχθεί η σκέψη τους κι η φαντασία τους, γιατί όντως αποτελεί τροχοπέδη το ότι δεν ξέρουμε ακόμη όλα τα γράμματα για να το γράφουν μόνα τους. μπορούν όμως να μας το εκφράζουν, να το γράφουμε εμείς στον πίνακα και να αντιγράφουν αυτά. το θέμα είναι οι προτάσεις κι οι σκέψεις να ναι δικές τους (πχ έτσι καναμε το γράμμα του Αη Βασίλη).
όσον αφορά ύλη εγώ είμαι Λ, λ στη γλώσσα (θα μείνω και μία μέρα στην κατάληξη ια) και μαθηματικά στο 21. κλείσαμε και μία εβδομάδα λόγω γρίπης.
Άβαταρ μέλους
takis71

Δημοσίευση από takis71 »

Σας ευχαριστώ...
Το ειπαμε ηδη στην δασκάλα και μας παρεπεμπψε στον Διευθυντή ο οποίος μας είπε τα δικά του...στην ουσια τιποτα...
Πάντως απο χθές παει πιο γρήγορα...Το θέμα είναι ότι δεν το παραδέχτηκε με λογια και συν τοις άλλοις ισχυρίζεται οτι το τμήμα ειναι αρκετά καλό, και επίσης οτι το Β τεύχος της Γλώσσας δεν είναι και τόσο σημαντικό.. Κάπου δεν μου κολλάνε ολα αυτά ....
Επίσης εχει την κόρη της στην τάξη .... η οποία μέχρι το περασμένο καλοκαίρι έκανε λογοθεραπεία.
Άβαταρ μέλους
katcbf250

Δημοσίευση από katcbf250 »

Εμείς σήμερα κάναμε το Ββ και μαθηματικα είμαστε στο 29.Φυσικά θα μείνω πολλές μέρες στην αφαίρεση.
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι σε τι επίπεδο βρίσκονται οι μαθητές σας στην ανάγνωση(συλλαβίζουν αρκετά, πώς τα πάνε σε άγνωστο κείμενο).Έχω μία ανομοιογενη τάξη 19 παιδιών( παιδιά άριστα.4 παιδια με μαθησιακές δυσκολίες,ιδιαίτερα ζωηρα) αλλα το παλεύω αρκετά.Παρ'όλα αυτα απογοητεύομαι αρκετές φορες γιατι βλέπω τα άλλα 2 τμήματα τις πρώτης που δεν έχουν πολλά προβλήματα και προχράνε πολύ άνετα.(τςλείωσαν το α τεύχος γλώσσας)
Άβαταρ μέλους
nickbouk
Επικοινωνία:

Εμείς σήμερα κάναμε το Ββ και μαθηματικα είμαστε στο 29.Φυσικά θα μείνω πολλές μέρες στην αφαίρεση.
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι σε τι επίπεδο βρίσκονται οι μαθητές σας στην ανάγνωση(συλλαβίζουν αρκετά, πώς τα πάνε σε άγνωστο κείμενο).Έχω μία ανομοιογενη τάξη 19 παιδιών( παιδιά άριστα.4 παιδια με μαθησιακές δυσκολίες,ιδιαίτερα ζωηρα) αλλα το παλεύω αρκετά.Παρ'όλα αυτα απογοητεύομαι αρκετές φορες γιατι βλέπω τα άλλα 2 τμήματα τις πρώτης που δεν έχουν πολλά προβλήματα και προχράνε πολύ άνετα.(τςλείωσαν το α τεύχος γλώσσας)
Μη μασάς. Κοιτά τι γράφω εγώ αλλά και άλλοι συνάδελφοι πιο πάνω. Μια χαρά είσαι στην ύλη. Να σκέφτεσαι ότι πρέπει να δουλεύεις με τα παιδιά αυτά σα να πρόκειται να τα έχεις και του χρόνου! Σκέψου πως θα ήθελες να είναι τον επόμενο Σεπτέμβριο.
Εγώ τη Δευτέρα Μαθηματικά μπαίνω στο 19 και Γλώσσα στο Δ. Ξεκίνησα με δύναμη 17 παιδιών και είμαι στα 15. Αυτήν την εβδομάδα μόνιμα απουσιάζουν τρια. Έχουν καλή φωνολογική επίγνωση και διαβάζουν καλά πλην 2 - 3. Θεωρώ ότι θα έχω πρόβλημα με αυτά που απουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες και τα οποία δεν θα είναι εύκολο να μπουν ξανά στο ρυθμό που είχαν πριν τις εορτές.
Άβαταρ μέλους
katcbf250

Δημοσίευση από katcbf250 »

Το ξέρω έχεις απόλυτο δίκιο.Αυτό που με απασχολεί δεν είναι η ύλη αλλά το επίπεδο.Νομίζω οτι κάνω υπεραρκετή δουλεια και με βάση το βιβλίο και σε τετράδιο αλλά δεν είναι στο επιπέδο που θέλω.Μπορεί βέβαια να έχω υπερβολικές απαιτήσεις από τα μικρά.Δεν βοηθάνε όμως και πολλοί γονείς στο σπίτι(στο θέμα της ορθογραφίας και της ανάγνωσης)
Άβαταρ μέλους
nickbouk
Επικοινωνία:

Εγώ τη βοήθεια των γονέων την είχα ξεγραμμένη από την αρχή. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα για τα παιδιά που έχω εγώ στην τάξη μου. Μόνο από μεγαλύτερα αδέρφια ή ξαδέρφια μπορούν να έχουν βοήθεια. Όσον αφορά την καθυστέρηση που έχω στην ύλη παρηγοριέμαι από το γεγονός ότι κι εμείς είχαμε κλείσει για μια εβδομάδα λόγω Η1Ν1.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Α' τάξη”