ΥΛΗ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΗΣ

Συζητήσεις και απόψεις γενικά για την τάξη και τα μαθήματα.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
meli

Δημοσίευση από meli »

:o γεια! Εγώ θέλω να ρωτήσω τους"έμπειρους" στην γλώσσα αν ξέρουν κανένα παιχνίδι με τους τόνους!!! θα μπω την Πέμπτη στην τρίτη ενότητα και στα μαθηματικά στο κεφάλαιο 14
Άβαταρ μέλους
despoinaki
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από despoinaki »

Δεν ξέρω ακριβώς τι εννοείς, όταν λες για παιχνίδι με τους τόνους. Εκείνο που ξέρω είναι πως πρέπει να είμαστε "αυστηροί" από την αρχή με τους τόνους. Αλλιώς το παιχνίδι το έχουμε χαμένο.
Μόλις μπω στην τρίτη ενότητα, θα εξηγήσω στα παιδιά πως και έναν τόνο να ξεχνούν στην ορθογραφία, δε θα παίρνουν αυτοκόλλητο. Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά πιστέψτε με, είναι αποτελεσματικό. Αν ξεχνούν τόνους και εμείς τους επιβραβεύουμε, δε θα έχουμε αποτέλεσμα.
Άβαταρ μέλους
meli

Δημοσίευση από meli »

:lol: Λοιπόν αυτό που είναι πολύ ωραίο στα πλαίσια της Μελέτης, είναι να οργανώσετε στο κεφάλαιο "οικογένεια" τη γιορτή του παππού και της γιαγιάς.
Τα παιδιά ζωγραφίζουν προσκλήσεις, οργανώνετε τις μαμάδες για να φτιάξουν κάτι γλυκό ή αρμυρό, λίγη μουσική και όλοι θα χαρούν μικροί -μεγάλοι. Εγώ την έκανα την Παρασκευή και αρκετά μάτια έλαμπαν από χαρά!!! Ζω στην επαρχία, όπου η τρίτη ηλικία φοηθάει την οικογένεια ιδιαίτερα. Το λάβανε ως ευχαριστώ.
Ζητήστε άδεια από το διευθυντή, οργανώστε το στα πλαίσια της Ευέλικτης και προγραμματίστε το για τις 2 τελευταίες ώρες.
Άβαταρ μέλους
smev

Δημοσίευση από smev »

Σε σεμινάριο για την Α τάξη που είχαμε προχτές, μια συνάδελφος από ιδιωτικό σχολείο είπε ότι μόλις τελέιωσαν το α΄τεύχος... To υπόλοιπο διάστημα μέχρι τα Χριστούγεννα θα κάνουν επαναλήψεις. Ο σύμβουλος δεν της είπε τίποτα...
Άβαταρ μέλους
nina1

Δημοσίευση από nina1 »

Σε σεμινάριο για την Α τάξη που είχαμε προχτές, μια συνάδελφος από ιδιωτικό σχολείο είπε ότι μόλις τελέιωσαν το α΄τεύχος... To υπόλοιπο διάστημα μέχρι τα Χριστούγεννα θα κάνουν επαναλήψεις. Ο σύμβουλος δεν της είπε τίποτα...
Καταλάβαμε και για τους μεν... και για τους δε...
Άβαταρ μέλους
tzinazisim

Δημοσίευση από tzinazisim »

συνάδελφοι γεια σας
είμαι νέα στο επάγγελμα και καθαρά λόγω απειρίας έτρεξα πάρα πολύ. Για την ακρίβεια ένα γράμμα την ημέρα. το αποτέλεσμα είναι ότι έφτασα στο Ζ,Υ. Και μαθηματικά είμαι μπροστά αλλά το τμήμα τραβάει εκεί. όσον αφορά τα αποτελέσματα της κακής μου διαχείρισης:οι μαθητές μου όλοι δίγλωσσοι και 18 στον αριθμό οι 9 διαβάζουν και γράφουν άψογα οι 3 είναι σε μέτριο επίπεδο και οι άλλοι 6 τώρα συλλαβίζουν. Τους κάνω πλέον κάθε μέρα μία ώρα ορθογραφία γνωστή και άγνωστη για να μάθουν τη γραφοφωνημική αντιστοιχία αλλά ανησυχώ γιατί σε αυτούς τους 6 δεν υπάρχει καμία βοήθεια από το σπίτι και ότι και να κάνω δεν τους βλέπω να μαθαίνουν. Προτάσεις και σχόλια όλα δεκτα συνάδελφοι
Άβαταρ μέλους
platonas82

Δημοσίευση από platonas82 »

Καλησπέρα συνάδελφοι. Είναι αλήθεια πως επιβεβλημένος ρυθμός δεν υπάρχει, αλλα νομίζω και πως το κάθε μερα ένα γράμμα είναι υπερβολικό. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι δε θα τους μένει τίποτα μετά. Εγώ είμαι στο Μ (Μύτη σαν σαλάμι). Κατά μέσο όρο μένω 2 μέρες σε κάθε γράμμα κ παρασκευή κάνω επανάληψη της εβδομάδας. Μέχρι στιγμής έχω καλά αποτελέσματα. Εδωσα εξ'αρχής βάρος στο να καταλάβουν το μηχανισμό της όλης διαδικασίας. Να πιάσουν εξαρχής π.χ. ότι Π+Α=ΠΑ, Π+Ε=ΠΕ κοκ...
και έτσι όταν δίδασκα άλλα γράμματα αμέσως έκαναν τη σύνθεση των συλλαβών.

Μαθηματικά εγώ δεν ακολουθώ το βιβλίο. Θεωρώ ότι είναι τρομερό μπερδεμα για ταπαιδιά. Προσπαθώ να ακολουθήσω μια τακτική όργανωση της ύλης. Δηλαδή. Μάθαμε τους αριθμούς μέχρι το 10, να τος γράφουμε, να τους διαβάζουμε, μάθαμε πως αναλύουμε τους αριθμούς μέχρι το 10 (το σπάσιμο σε αθροίσματα), το ίδιο θα κάνω και για το 20, ανέβασμα ανα 2 απο το 0 ως το 20 και κατέβασμα αντίστοιχα, συγκρίσεις με μεγαλύτερο, μικρότερο. Βλέπω ότι έτσι τα καταλαβαίνουν καλύτερα γιατί τα οργανώνουν ομαδικά στο μυαλό τους.
Άβαταρ μέλους
nina1

Δημοσίευση από nina1 »

Μαθηματικά εγώ δεν ακολουθώ το βιβλίο. Θεωρώ ότι είναι τρομερό μπερδεμα για ταπαιδιά. Προσπαθώ να ακολουθήσω μια τακτική όργανωση της ύλης. Δηλαδή. Μάθαμε τους αριθμούς μέχρι το 10, να τος γράφουμε, να τους διαβάζουμε, μάθαμε πως αναλύουμε τους αριθμούς μέχρι το 10 (το σπάσιμο σε αθροίσματα), το ίδιο θα κάνω και για το 20, ανέβασμα ανα 2 απο το 0 ως το 20 και κατέβασμα αντίστοιχα, συγκρίσεις με μεγαλύτερο, μικρότερο. Βλέπω ότι έτσι τα καταλαβαίνουν καλύτερα γιατί τα οργανώνουν ομαδικά στο μυαλό τους.
Πολύ καλό αυτό!!!! Μου αρέσει η οργανωτική σου σκέψη!!!
Και στη γλώσσα συμφωνώ... απλά εγώ έχω παιδιά φίλε μου που όσο και να επιμένω... άστα να πάνε...
Αλλά αυτό που προτείνεις για τα μαθηματικά είναι πολύ καλό!!!
Άβαταρ μέλους
katerinaki_zz

Δημοσίευση από katerinaki_zz »

Και στη γλώσσα συμφωνώ... απλά εγώ έχω παιδιά φίλε μου που όσο και να επιμένω... άστα να πάνε...

Καλησπέρα συνάδελφοι.
Εγώ διδάσκω σε ένα διθέσιο σχολείο και έχω την Α' και την Ε' τάξη μαζί, οπότε ο χρόνος διδασκαλίας μου σε κάθε τάξη είναι πολύ πιεσμένος. Οπότε βάζω τους πολύ καλούς μου μαθητές να βοηθάνε τους πιο αδύνατους. Προσπαθώ όσο μπορώ να κάνω επαναλήψεις για καλύτερη εμπέδωση των γραμμάτων. Βλέπω ότι τα περισσότερα παιδιά τα καταφέρνουν πάρα πολύ καλά.
Έχω συνειδητοποιήσει ότι όσο κ αν προσπαθούμε στην τάξη, αν δεν υπάρχει και βοήθεια από το σπίτι τα παιδιά δε θα γίνουν ποτέ άριστοι μαθητές.
Σας παραθέτω και ένα περιστατικό από τη σχολική μας ζωή και τα συμπεράσματα δικά σας...

Καλώ έναν πατέρα στο σχολείο για να του μιλήσω για το γιο του, που ακόμα και τώρα που σας γράφω δεν ξέρει να γράφει και να αναγνωρίζει κανένα γράμμα. Του εξηγώ την κατάσταση του παιδιού και του επισημαίνω ότι θα πρέπει να εξασκείται περισσότερο στο σπίτι. Η απάντησή του ήταν η εξής: "To ξέρω, βαριέται ο πούστης, δε μαζεύεται από τ' αμπέλι"

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...
Άβαταρ μέλους
despoinaki
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από despoinaki »

[quote]
"To ξέρω, βαριέται ο πούστης, δε μαζεύεται από τ' αμπέλι"
quote]

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
Απάντηση

Επιστροφή στο “Α' τάξη”