Αναζήτηση Άρθρων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε στα άρθρα σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τελευταία Γεγονότα
Τρέχοντα

   Πρωτομαγιά

      (πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό)

 

   Πάσχα

      (πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό)

 

   Λήξη σχολικής χρονιάς

      (πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό)

 

Οργάνωση σχολείου/τάξης

      (έγγραφα, έντυπα, βραβεία,

       ετικέτες, αναμνηστικά, κτλ)

 

Σχολ. εορτές/Εκδηλώσεις

      (πλούσιο εορταστικό υλικό,

       για όλες τις εκδηλώσεις) 

 

 Ελεύθερη Ώρα για τα Παιδιά

 

 Εκπαιδευτική TV

 

 Δείτε ΟΛΟ το υλικό μας !

 

Ελεύθερη πρόσβαση σε όλους,

     για όλο το υλικό μας !

     (χωρίς δημιουργία λογαριασμού)

 

Προτεινόμενος

     φυλλομετρητής: Chrome Gr

 

stop-bullying.gov.gr

 


 Ημερολόγιο Απριλίου 2024

 Σχολικό ημερολόγιο 2023-24

 Προγραμ/σμός εκπαιδ. 2023-24

 Μισθοδοσία εκπαιδευτικών

 


 Χρήσιμα

 Νοσοκομεία

 Νηστείες

 Πρωτοσέλιδα

 Παγκόσμιες Ημ.

 Πρόγραμμα TV

 

    

 Απεργίες

 Φαρμακεία

 Αργίες

 Συγκοινωνίες

 Εκπτώσεις

 Ο Καιρός


 Χάρτης ιστοσελίδας

 Γενικές οδηγίες

Το παιχνίδι της εβδομάδας

        Εκπαιδευτικά παιχνίδια - ασκήσεις 

Ζητούνται 2.500 επιστήμονες για εργασία στην Ιρλανδία

Καταχωρήθηκε στις: Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012 , από τον/την συγγραφέα: e-selides, επισκέψεις: 2337
στην κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Προσλήψεις από εταιρείες των ΗΠΑ που δραστηριοποιούνται στην Ιρλανδία.


Περισσότερες από 2.500 θέσεις εργασίας αμερικανικών εταιρειών στην Ιρλανδία παραμένουν κενές εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλου εργατικού δυναμικού.

Αυτό το συμπέρασμα προέκυψε από έρευνα που διεξήγαγε το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο μεταξύ 195 αμερικανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ιρλανδία.
Από το σύνολο των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα το 75% προκηρύσσει θέσεις σε κλάδους όπως η Τεχνολογία Πληροφοριών, η Φαρμακευτική και η Ιατρική Τεχνολογία
Από το σύνολο των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα το 75% προκηρύσσει θέσεις σε κλάδους όπως η Τεχνολογία Πληροφοριών, η Φαρμακευτική και η Ιατρική Τεχνολογία

Συγκεκριμένα, από το σύνολο των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα το 75% προκηρύσσει θέσεις σε κλάδους όπως η Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας, η Φαρμακευτική και η Ιατρική Τεχνολογία, όμως δυσκολεύεται να βρει υποψηφίους που να πληρούν τα απαραίτητα προσόντα. Μάλιστα, 110 από τις εταιρείες δήλωσαν ότι αδυνατούν να καλύψουν τις κενές θέσεις μέσα από το υπάρχον εργατικό δυναμικό της χώρας.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ο κ. Peter O' Neil, πρόεδρος του επιμελητηρίου και γενικός διευθυντής της IBM στην Ιρλανδία, πρότεινε στο πλαίσιο εκδήλωσης που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, παρουσία του Ιρλανδού υπουργού Παιδείας κ. Ruairi Quinn, την ενθάρρυνση των γηγενών φοιτητών, προκειμένου να πραγματοποιούν σπουδές στις φυσικές επιστήμες όπου εντοπίζονται και οι περισσότερες κενές θέσεις εργασίας, καθώς και την αναβάθμιση των αντίστοιχων σπουδών στα ιρλανδικά πανεπιστήμια.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. O' Neil τόνισε ότι τη φετινή χρονιά έχουν ήδη ανακοινωθεί 40 επενδυτικές δράσεις από αμερικανικές εταιρείες -η καθεμία από τις οποίες υπολογίζεται στα 1,6 δισ. ευρώ-, ωστόσο υπάρχει ο κίνδυνος αυτές οι επενδύσεις να μην προχωρήσουν λόγω της έλλειψης ικανού προσωπικού.

400 θέσεις στην Teleperformance
Την πρόσληψη 400 υπαλλήλων σε τμήματά της στη Βόρεια Ιρλανδία ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία Τeleperformance.

Οι θέσεις βρίσκονται στις πόλεις Newry και Βangor και θα αφορούν την εξυπηρέτηση πελατών, καθώς και την οικονομική διαχείριση σε junior επίπεδο. «Στην παρούσα φάση αναζητούμε ταλαντούχο προσωπικό για να στελεχώσουμε θέσεις θυγατρικών μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και ειδικά στη Βόρεια Ιρλανδία», ανέφερε με δηλώσεις του στο BBC ο κ. Ailstair Niederer, γενικός διευθυντής της Teleperformance στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Τeleperformance εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών προς εταιρείες σχετικά με τη διαχείριση της εξυπηρέτησης πελατών και λειτουργεί 250 κέντρα επικοινωνίας, με περισσότερους από 135.000 υπαλλήλους σε 49 χώρες (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα), ενώ για το 2011 σημείωσε έσοδα της τάξης των 3 δισ. δολαρίων.

Για τις θέσεις της εταιρείας σε όλο τον κόσμο μπορεί κανείς να ενημερωθεί στην ιστοσελίδα: http://www.teleperformance.com/en/best-place-for-people/apply-now/were-a-people-company.aspx.

50 θέσεις σε γενεαλογική ιστοσελίδα

Τη δημιουργία 50 νέων θέσεων το προσεχές διάστημα στο νεοσύστατο γραφείο της στο Δουβλίνο κοινοποίησε η αμερικανική διαδικτυακή γενεαλογική εταιρεία Ancestry.com. Οι θέσεις θα απευθύνονται σε υπαλλήλους με ειδίκευση σε οικονομικά θέματα και σε κλάδους του μάνατζμεντ, καθώς και σε προγραμματιστές.

Οπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Olivier van Calster, η ίδρυση του νέου γραφείου στο Δουβλίνο εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο επέκτασής της εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ η επιλογή της Ιρλανδίας έχει και συμβολική σημασία, αφού συνδέεται με τις βαθιά μεταναστευτικές ρίζες της χώρας και τη σημαντική θέση που κατέχει στο παγκόσμιο γενεαλογικό δέντρο.

Ολες οι «ανοικτές» θέσεις εργασίας της Ancestry.com βρίσκονται στην ιστοσελίδα: http://corporate.ancestry.com/careers

ΑΓΓΛΙΑ
Προσλήψεις σε υγεία, ιατρική και αυτοκίνηση

Κατά 7,4% αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους δώδεκα μήνες (Ιούνιος 2011 - Ιούνιος 2012), σύμφωνα με έρευνα της Reed Job Index.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις θέσεων παρατηρούνται στους κλάδους των Αυτοκινήτων και της Αυτοκίνησης (+78%), της Υγείας και της Ιατρικής (+66%) και της Κοινωνικής Φροντίδας (+61%).

Πτώση
Στην αντίπερα όχθη μεγάλη πτώση του αριθμού των νέων θέσεων εργασίας εντοπίζεται στον Τουρισμό (-35%), στη Γενική Ασφάλιση (-34.4%) και στα Τραπεζικά (-34,2%). Επιπλέον, το σύνολο των προσωρινών (part-time) θέσεων εργασίας από τον Ιούνιο του 2012 αυξήθηκε κατά 112%.

Από τις δώδεκα γεωγραφικές περιοχές, στοιχεία των οποίων αναλύθηκαν στην έρευνα, στις έντεκα σημειώθηκε αύξηση των θέσεων εργασίας, με μοναδική εξαίρεση την Ανατολική Αγγλία (-0,65%).

Οι περισσότερες νέες θέσεις δημιουργήθηκαν στη Βόρεια Ιρλανδία (+18%), στα Ανατολικά Μίντλαντς (+16%) και στα Δυτικά Μίντλαντς (+14%).

Toυ Δημήτρη Σκλαβενίτη
Πηγή: Έθνος

Άρθρα από την ίδια κατηγορία

Προστέθηκε την: Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 @ 14:06:37 στην κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
 Διδάσκοντες με Σύμβαση Μίσθωσης Έργου στην  Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014 @ 11:20:12 στην κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΟΑΕΔ για την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014 @ 11:01:55 στην κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους 18-24 ετών και έχει τίτλο «Επιταγή εισόδου για άνεργους νέους 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014 @ 10:55:42 στην κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Ανακοίνωση για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (από 1 μέχρι 34 ημερομίσθια ανά άτομο και για χρονικό διάστημα από την ημερομηνία πρόσληψής τους μέχρι 30-11-2014)... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 @ 11:29:45 στην κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Ο ΟΑΕΔ θέτοντας ως στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους, προτίθεται να υλοποιήσει Εργαστήρι Ενεργοποίησης-Κινητοποίησης Ανέργων στους Νομούς Αττικής και  Θεσσαλονίκης.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 @ 11:26:46 στην κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων νέων που είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών»... περισσότερα »