Αναζήτηση Φωτογραφιών
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε φωτογραφίες σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τρέχοντα

   Πρωτομαγιά

      (πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό)

 

   Πάσχα

      (πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό)

 

   Λήξη σχολικής χρονιάς

      (πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό)

 

Οργάνωση σχολείου/τάξης

      (έγγραφα, έντυπα, βραβεία,

       ετικέτες, αναμνηστικά, κτλ)

 

Σχολ. εορτές/Εκδηλώσεις

      (πλούσιο εορταστικό υλικό,

       για όλες τις εκδηλώσεις) 

 

 Ελεύθερη Ώρα για τα Παιδιά

 

 Εκπαιδευτική TV

 

 Δείτε ΟΛΟ το υλικό μας !

 

Ελεύθερη πρόσβαση σε όλους,

     για όλο το υλικό μας !

     (χωρίς δημιουργία λογαριασμού)

 

Προτεινόμενος

     φυλλομετρητής: Chrome Gr

 

stop-bullying.gov.gr

 


 Ημερολόγιο Απριλίου 2024

 Σχολικό ημερολόγιο 2023-24

 Προγραμ/σμός εκπαιδ. 2023-24

 Μισθοδοσία εκπαιδευτικών

 


 Χρήσιμα

 Νοσοκομεία

 Νηστείες

 Πρωτοσέλιδα

 Παγκόσμιες Ημ.

 Πρόγραμμα TV

 

    

 Απεργίες

 Φαρμακεία

 Αργίες

 Συγκοινωνίες

 Εκπτώσεις

 Ο Καιρός


 Χάρτης ιστοσελίδας

 Γενικές οδηγίες

Φωτοεγκυκλοπαίδεια
Τυχαία Βίντεος
Το παιχνίδι της εβδομάδας

        Εκπαιδευτικά παιχνίδια - ασκήσεις 

Ξίδι

Καταχωρήθηκε την: Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014, στην Κατηγορία: Προϊόντα. Εμφανίσεις: 6130
Πατήστε την φωτογραφία για να την δείτε σε μεγαλύτερο μεγεθος
Περιγραφή:
Το ξίδι είναι ένα από τα κυριότερα ευφραντικά, αλλά και σπουδαίο συντηρητικό για κρέατα, ψάρια, καρπούς.
Στην αρχαιότητα υπήρξε για πολλά χρόνια το βασικό ποτό των Ρωμαίων στρατιωτών, σε συνδυασμό με νερό.
Kατά τους κλασσικούς χρόνους, στην περιοχή της Αττικής, ονομαζόταν «Αττικόν ήδυσμα».
Τέλος τον Μεσαίωνα, οι παραγωγοί του ξιδιού κρατούσαν μυστικές τις μεθόδους της παραγωγής του.
Σήμερα το ξίδι, με την επαναφορά της Μεσογειακής διατροφής, ξανακέρδισε τη θέση του στο τραπέζι των Ελλήνων και ξένων καταναλωτών. 
 
Χρήσεις του ξιδιού:
Το ξίδι, στις διάφορες ποικιλίες του, εκτός από τις σαλάτες και τα διάφορα έτοιμα φαγητά, χρησιμοποιείται από πολλούς επαγγελματίες chef, κατά την παραγωγή των φαγητών, κυρίως στο «σβήσιμο» της σάλτσας προκειμένου να προσδώσει την ιδιαίτερη γλυκιά γεύση του.
Όταν το ξίδι προστίθεται σε φαγητό που ψήνεται, εξατμίζεται όλη η οξύτητα και παραμένει μόνο το πλούσιο άρωμα του. 
 
Πέρα από το μαγείρεμα το ξίδι έχει και άλλες χρήσεις:
Για το πλύσιμο των φρέσκων λαχανικών, προκειμένου να απομακρυνθούν οι διάφοροι ρύποι και τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων.
Στον καθαρισμό τζαμιών, πλακιδίων και άλλων επιφανειών για την απομάκρυνση των αλάτων.
Στα τσιμπήματα εντόμων, για τον υψηλό πυρετό, δηλητηριάσεις, εγκαύματα.

Σχετικές Φωτογραφίες