Αναζήτηση Άρθρων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε στα άρθρα σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τελευταία Γεγονότα
Τρέχοντα

   Πρωτομαγιά

      (πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό)

 

   Πάσχα

      (πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό)

 

   Λήξη σχολικής χρονιάς

      (πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό)

 

Οργάνωση σχολείου/τάξης

      (έγγραφα, έντυπα, βραβεία,

       ετικέτες, αναμνηστικά, κτλ)

 

Σχολ. εορτές/Εκδηλώσεις

      (πλούσιο εορταστικό υλικό,

       για όλες τις εκδηλώσεις) 

 

 Ελεύθερη Ώρα για τα Παιδιά

 

 Εκπαιδευτική TV

 

 Δείτε ΟΛΟ το υλικό μας !

 

Ελεύθερη πρόσβαση σε όλους,

     για όλο το υλικό μας !

     (χωρίς δημιουργία λογαριασμού)

 

Προτεινόμενος

     φυλλομετρητής: Chrome Gr

 

stop-bullying.gov.gr

 


 Ημερολόγιο Απριλίου 2024

 Σχολικό ημερολόγιο 2023-24

 Προγραμ/σμός εκπαιδ. 2023-24

 Μισθοδοσία εκπαιδευτικών

 


 Χρήσιμα

 Νοσοκομεία

 Νηστείες

 Πρωτοσέλιδα

 Παγκόσμιες Ημ.

 Πρόγραμμα TV

 

    

 Απεργίες

 Φαρμακεία

 Αργίες

 Συγκοινωνίες

 Εκπτώσεις

 Ο Καιρός


 Χάρτης ιστοσελίδας

 Γενικές οδηγίες

Το παιχνίδι της εβδομάδας

        Εκπαιδευτικά παιχνίδια - ασκήσεις 

Ηλεία - Δωρεάν ασφάλιση σε 4000 μαθητές

Καταχωρήθηκε στις: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 , από τον/την συγγραφέα: e-selides, επισκέψεις: 2991
στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Στη δωρεάν ασφάλιση, 4.000 μαθητών των Παιδικών Σταθμών, των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Πύργου, προχωρά η Εθνική Ασφαλιστική σε συνεργασία με το Δήμο και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας.
 
Το ευχάριστο αυτό γεγονός, ανακοίνωσαν στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου, ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Ζωή Βουρλούμη, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Εθνικής Ασφαλιστικής Χρήστος Νικολάου και ο Δ/ντής του τοπικού υποκαταστήματος Κώστας Παναγούλιας.
 
Παρουσία των αντιδημάρχων Γιάννη Αργυρόπουλου και Κώστα Μποσμή, επισήμαναν ότι η ασφάλιση περιλαμβάνει περιπτώσεις ατυχημάτων και τραυματισμών καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς τόσο στο πρωινό πρόγραμμα του σχολείου όσο και στις δραστηριότητες αυτού (εκδρομές, γυμναστική, εκδηλώσεις) και μια ώρα πριν και μετά την έναρξη και την ολοκλήρωση των μαθημάτων.
 
«Ανακοινώνουμε την έναρξη ενός ασφαλιστικού προγράμματος στα πλαίσια των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης και εταιρικής ευθύνης. Η Εθνική Ασφαλιστική, ο Δήμος Πύργου, η Α/θμια Εκπαίδευση, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ξεδιπλώσουν ένα ευρύ ασφαλιστικό πρόγραμμα που θα καλύψει τη ζωή των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία σε όλο το διάστημα της παραμονής τους στο σχολείο αλλά και μια ώρα πριν και μετά, ουσιαστικά στο χρόνο μεταφοράς τους.
 
Οι εκδρομές, οι εκδηλώσεις, τα χορευτικά, τα γυμναστήρια καλύπτονται στο σύνολο της δαπάνης που θα απαιτηθεί για τραυματισμό ή οποιαδήποτε άλλη ζημιά υποστεί το παιδί στους χώρους αυτούς. Είναι μια προσφορά της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Δήμο του Πύργου που στηρίζεται από 20 Πύργιους επιχειρηματίες» επισήμανε ο κ. Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε ότι είναι μια κίνηση την οποία έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία. Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους είχαν την πρωτοβουλία για το δωρεάν πρόγραμμα ασφάλισης ενώ διευκρίνισε πως καμία δαπάνη δεν θα βαρύνει το Δήμο ή τους γονείς των μαθητών.
 
Με τη σειρά της η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βουρλούμη επισήμανε ότι καιρό υπήρχε η ανάγκη ασφαλιστικής κάλυψης των μαθητών καθώς έχουν παρατηρηθεί ατυχήματα όπου οι γονείς αδυνατούσαν να καλύψουν την δαπάνη περίθαλψης των παιδιών τους.
 
«Η πρωτοβουλία του δήμου μας βρήκε θερμά διακείμενους καθώς θεωρούμε ότι μέσα από τέτοιες διαδικασίες και πρωτοβουλίες μπορεί να λυθούν προβλήματα εξαιρετικά σοβαρά και να στηρίξουν την Ελληνική οικογένεια η οποία γνωρίζουμε ότι δοκιμάζεται.
 
Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα σχετίζεται μόνο με την υποστήριξη και την ενημέρωση των μαθητών. Η προσπάθεια αυτή θα καλύψει ανάγκες και θα είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με εταιρίες οι οποίες θέλουν να στηρίξουν την κοινωνία και το σχολείο με διαφανή τρόπο γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει δαπάνη από καμία οικογένεια».
 
Πολυασφαλιστήριο
Στους λόγους που η Εθνική Ασφαλιστική αποφάσισε να προχωρήσει στην δωρεάν ασφάλιση των μαθητών, αναφέρθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής της εταιρείας κ. Χρήστος Νικολάου. Όπως είπε, η Εθνική Ασφαλιστική που μετρά 123 χρόνια ζωής, με την πρωτοβουλία της αυτή θέλει να δείξει πως με κοινή προσπάθεια και συνεργασία πολλών μπορούν να καταφέρουν πολλά στη δύσκολη αυτή συγκυρία.
 
«Χέρι – χέρι μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα.  Χάρις λοιπόν και τους χορηγούς, οι μαθητές θα έχουν ένα πολυασφαλιστήριο αστικής ευθύνης προς τρίτους, όπου κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του σχολείου τους θα είναι ασφαλισμένα με 50.000 ευρώ».
 
Ακολούθως ο Διευθυντής της Εθνικής Ασφαλιστικής στον Πύργο κ. Παναγούλιας εξέφρασε την συγκίνηση του που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την δύσκολη αυτή προσπάθεια τονίζοντας ότι με την συναίνεση των γονέων υπάρχει η δυνατότητα ασφάλισης 4000 μαθητών του Δήμου Πύργου.
 
«Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, 4000 μαθητές έχουν μια μικρή βοήθεια μέσω της Εθνικής Ασφαλιστικής και των 20 χορηγών, επιχειρηματιών της πόλης που συνέδραμαν οικονομικά για την υλοποίηση του εγχειρήματος. Εμείς θα αναλάβουμε να ενημερώσουμε την κάθε οικογένεια και όλα τα σχολεία για το τι αφορά το ασφαλιστήριο πρόγραμμα, ξεκαθαρίζοντας σε όλους πως με τη συμμετοχή τους δεν θα επιβαρυνθούν ούτε ευρώ».
Πηγή: ilialive.gr

Άρθρα από την ίδια κατηγορία

Προστέθηκε την: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 @ 11:46:28 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Πρόταση για δημιουργία δύο νέων εδρών.Τι αλλάζει ενόψει του -Νέου Λυκείου-.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 @ 12:15:13 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Κατά 5,5 εκατ. ευρώ ενισχύεται ο προϋπολογισμός του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να καταβληθεί στεγαστικό φοιτητικό επίδομα σε περισσότερες οικογένειες που τα παιδιά τους... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014 @ 11:38:24 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Κερδισμένοι είναι όσοι είχαν συμμετάσχει σε εξετάσεις σε τουλάχιστον μια εξεταστική περίοδο κατά τα δυο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014 @ 13:36:31 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Ως σκάνδαλο μεγατόνων χαρακτηρίζει πολυτροπολογία η Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014 @ 11:45:38 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Ο αριθμός αυτός δεν επαρκεί για την απορρόφηση των διοριστέων του ΑΣΕΠ.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014 @ 10:01:08 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Ποιοι εκπαιδευτικοί θα δικαιούνται διπλή μοριοδότηση. Ιδρύεται παράλληλα για πρώτη φορά συμβούλιο πρώην υπουργών Παιδείας.... περισσότερα »