διάγνωση για κέντρο λογοθεραπείας

Συζητήσεις και απόψεις γενικές.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
stelanio21

διάγνωση για κέντρο λογοθεραπείας

Δημοσίευση από stelanio21 »

Καλησπέρα!Μου ζητήθηκε τισ προάλλες απο μια μητέρα μια εκθεση για το παιδί της που δεν θα περάσει την Α δημοτικού,να της τη δώσω γιατι την ζητάει τον κέντρο λογοθεραπείας οπού θα παρακολουθεί το παιδί.Μήπως μπορείται να με βοηθήσετε με ενα δείγμα για το πως ακριβώς να το γράψω? δεν έχω ξανατύχει σε παρόμοιο περιστατικό ! Σας ευχαριστώ! :D
Άβαταρ μέλους
hkolesia

Δημοσίευση από hkolesia »

Μην αγχώνεσαι δεν είναι τόσο τρομερό ούτε χρειάζεσαι κάποιο δείγμα. Γράψε με λίγα λόγια τις παρατηρήσεις σου για το παιδί στο μαθησιακό (τι μπορεί, τι δεν μπορεί, τι ξέρει καλά, τι λιγότερο καλά κλπ) και από άποψη συμπεριφοράς, προσαρμογής, σχέσεις με άλλα παιδιά ή ότι άλλο νομίζεις ότι θα χρειαστεί ο λογοθεραπευτής για να βοηθήσει το παιδί. Υποτίθεται ότι ένα χρονο που γνωρίζεις το παιδί μπορείς να περιγράψεις με σχετική ακρίβεια την κατάστασή του.
Άβαταρ μέλους
marialypaki
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από marialypaki »

Μπορείς να ζητήσεις από τον διευθυντή σου το έγγραφο που συμπληρώνουμε όταν κάνουμε παραπομπή σε ΚΕΔΔΥ. Θα σε βοηθήσει να σκιαγραφήσεις το προφίλ του μαθητή σου.
Άβαταρ μέλους
vagelistolis

Re: διάγνωση για κέντρο λογοθεραπείας

Δημοσίευση από vagelistolis »

Eπίσης ανάλογες φόρμες διαθέτουν συνήθως και οι συνάδελφοι της ειδικής αγωγής,αν βέβαια έχετε τέτοια ειδικότητα στο σχολείο σας ή αν γνωρίζεις κάποιον..
Άβαταρ μέλους
gkotrotsio

Δημοσίευση από gkotrotsio »

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ!
Άβαταρ μέλους
dominique

Διαγνωση μονο απο ΚΕΔΔΥ

Δημοσίευση από dominique »

:wink: Νομιζω οτι τετοιες διαγνωσεις κανει μονο το ΚΕΔΔΥ.
Άβαταρ μέλους
athpap

Δημοσίευση από athpap »

Είναι φρονιμότερο να μη δίνουμε ΠΟΤΕ γραπτή έκθεση στα χέρια γονιών . Τα γραπτά μένουν. Προσπαθώ πάντα να επικοινωνώ με αυτούς τους ιδιωτικούς φορείς που μου ζητούν πάντα τηλεφωνικά. Εξηγώ στους γονείς πως είναι προτιμότερη μια προφορική και άμεση επικοινωνία με τον ψυχολόγο ή το λογοθεραπευτή. Με αυτό τον τρόπο ξεπερνώ σκοπέλους που μπορεί στο μέλλον να στοιχίσουν .Είναι καλό να σκεφτόμαστε κάθε περίπτωση που μας τυχαίνει. Οι καιροί είναι δύσκολοι και θα δυσκολέψουν κι άλλο. Ας προφυλαγόμαστε!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές απορίες για τους εκπαιδευτικούς”