Αναζήτηση Φωτογραφιών
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε φωτογραφίες σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τρέχοντα

   Απόκριες

      (πλούσιο εορταστικό υλικό)

 

   Καθαρή Δευτέρα και Σαρακοστή

      (πλούσιο εορταστικό υλικό)

 

   25 Μαρτίου 1821

      (πλούσιο εορταστικό υλικό)

 

   Πρωτομαγιά

      (πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό)

 

   Πάσχα

      (πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό)

 

Οργάνωση σχολείου/τάξης

      (έγγραφα, έντυπα, βραβεία,

       ετικέτες, αναμνηστικά, κτλ)

 

Σχολ. εορτές/Εκδηλώσεις

      (πλούσιο εορταστικό υλικό,

       για όλες τις εκδηλώσεις) 

 

 Ελεύθερη Ώρα για τα Παιδιά

 

 Εκπαιδευτική TV

 

 Δείτε ΟΛΟ το υλικό μας !

 

Ελεύθερη πρόσβαση σε όλους,

    για όλο το υλικό μας !

    (χωρίς δημιουργία λογαριασμού)

 


 Ημερολόγιο Μαρτίου 2024

 Σχολικό ημερολόγιο 2023-24

 Προγραμ/σμός εκπαιδ. 2023-24

 Μισθοδοσία εκπαιδευτικών

 


 Χρήσιμα

 Νοσοκομεία

 Νηστείες

 Πρωτοσέλιδα

 Παγκόσμιες Ημ.

 Πρόγραμμα TV

 

    

 Απεργίες

 Φαρμακεία

 Αργίες

 Συγκοινωνίες

 Εκπτώσεις

 Ο Καιρός


 Χάρτης ιστοσελίδας

 Γενικές οδηγίες

Φωτοεγκυκλοπαίδεια
Τυχαία Βίντεος
Το παιχνίδι της εβδομάδας

        Εκπαιδευτικά παιχνίδια - ασκήσεις 

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Καταχωρήθηκε την: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, στην Κατηγορία: Μουσεία. Εμφανίσεις: 5875
Πατήστε την φωτογραφία για να την δείτε σε μεγαλύτερο μεγεθος
Περιγραφή: Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι αφιερωμένο στη μελέτη και προβολή των αρχαίων πολιτισμών του Αιγαίου και της Κύπρου, με ιδιαίτερη έμφαση στην Κυκλαδική τέχνη της 3ης π.Χ. χιλιετίας.

Ιδρύθηκε το 1986, αρχικά για να στεγάσει την ιδιωτική συλλογή του Νικολάου και της Ντόλλης Γουλανδρή και σταδιακά επεκτάθηκε για να φιλοξενήσει και άλλες σημαντικές συλλογές-δωρεές.

Σήμερα, στις αίθουσες του μουσείου, παρουσιάζονται τρεις μεγάλες πολιτισμικές ενότητες.

Η Συλλογή Ν.Π. Γουλανδρή
 
Η συγκρότηση της Συλλογής Ν.Π. Γουλανδρή άρχισε, με άδεια των αρμόδιων κρατικών αρχών, τη δεκαετία του 1960. Η συλλογη απέκτησε διεθνή φήμη και αναγνώριση κυρίως λόγω των σπάνιων κυκλαδικών ευρημάτων (ειδωλίων και μαρμάρινων αγγείων) που περιλάμβανε, και τα οποία δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά το 1968 σε επιστημονικό κατάλογο από τον Καθηγητή Χρίστο Ντούμα.

Η συλλογή εκτέθηκε για πρώτη φορά το 1978 στο Μουσείο Μπενάκη και από το 1979 μέχρι το 1983 παρουσιάστηκε σε μεγάλα μουσεία και εκθεσιακά κέντρα του εξωτερικού.

Τον Ιανούαριο του 1986 έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του ΜΚΤ, στο οποίο δωρήθηκε από την Ντόλλη Γουλανδρή και εκτέθηκε μόνιμα το σύνολο της Συλλογής Ν.Π. Γουλανδρή. Λίγο νωρίτερα, το 1985 είχε γεννηθεί το Ίδρυμα Ν.Π. Γουλανδρή (στην μνήμη του Νικολάου Γουλανδρή που απεβίωσε το 1983), με αποστολή "τη μελέτη του πολιτισμού του Αιγαίου, την έρευνα της προϊστορικής, κλασικής και νεότερης έλληνικής τέχνης, τη διάδοση και την προβολή της".

Από το 1986 η Συλλογή Ν.Π. Γουλανδρή επεκτείνεται διαρκώς με νέες αγορές και δωρεές σημαντικών συλλεκτών και φίλων του ΜΚΤ.

Οι περιοδικές εκθέσεις αποτελούν μια από τις πλέον γόνιμες δραστηριότητες του ΜΚΤ και ανανεώνουν την επαφή του μουσείου με το κοινο. Οι πολυάριθμες αρχαιολογικές εκθέσεις θεματικού χαρακτήρα που οργανώνονται φέρνουν το κοινό σε επαφή με σημαντικές δημιουργίες της αρχαίας ελληνικής τέχνης και άλλων πολιτισμών της ανατολικής Μεσογείου από μεγάλα μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Εκτός από αρχαιολογικές εκθέσεις το ΜΚΤ οργανώνει συχνά εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, που φέρνουν το κοινό του σε επαφή με σημαντικούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα (Νταλί, Πικάσο, κ.ά.) και διερευνούν τις βαθύτερες σχέσεις της αρχαίας τέχνης με τη σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση.

Το ΜΚΤ αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία και φροντίδα τα παιδιά. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ζωής του μουσείου απο την πρώτη μέρα λειτουργίας του και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων. Είναι οργανωμένα με γνώση και φαντασία ώστε να μετατρέπουν την μάθηση σε μια ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία που απαιτεί την ενεργό συμμετοχή των παιδιών.

Τα προγράμματα απευθύνονται τόσο σε σχολεία όσο και στους γονείς που επιθυμούν να επισκεφθούν το μουσείο με τα παιδιά τους.

cycladic.gr

Σχετικές Φωτογραφίες