Είσοδος ή Εγγραφή Μέλους

Φωτογραφίες :: Προϊόντα :: Πατάτα
Σημαντικό! Λόγω της ανανέωσης της ιστοσελίδας οι νέες τεχνολογίες δεν επιτρέπουν στα παλιά μέλη να συνδεθούν με τον κωδικό τους για λόγους ασφαλείας! Αν είστε παλιό μέλος μπορείτε να ζητήσετε Επαναφορά κωδικού σε αυτήν την σελίδα. Όταν στείλετε την φόρμα σε λίγα λεπτά θα λάβετε ένα μήνυμα στο οποίο θα ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναφέρει (αν αργείτε να το λάβετε ελέγξτε και τα ανεπιθύμητα). Αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα, επικοινωνήστε μαζί μας.
να μην εμφανιστεί πάλι αυτό το μήνυμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αναζήτηση Φωτογραφιών
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε φωτογραφίες σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Προσφορά Εκπαιδευτικού Υλικού
Μέλη - Είσοδος/Εγγραφή

Πατάτα

Καταχωρήθηκε την: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, στην Κατηγορία: Όλες οι Φωτογραφίες :: Προϊόντα. Εμφανίσεις: 155

Περιγραφή:

Η πατάτα εισήχθη στην Ελλάδα ως καλλιέργεια και τροφή χάρη στον Καποδίστρια. Η καλλιέργεια της πατάτας στο ανεξάρτητο ελληνικό κράτος ξεκίνησε στην Αίγινα το 1828, με αποστολή καρπών από την Κέρκυρα και τη Σύρο.
Οι πατάτες είναι άριστη πηγή βιταμινών και μετάλλων. Η θρεπτική αξία της πατάτας ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία και τον τρόπο ψησίματος. Για παράδειγμα, οι τηγανητές πατάτες έχουν περισσότερες θερμίδες και λίπος από τις πατάτες φούρνου. Η φλούδα της πατάτας περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων, ενώ το ξεφλούδισμα της πατάτας μειώνει την διατροφική της αξία.
Η θρεπτική αξία της πατάτας ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία και τον τρόπο ψησίματος. Για παράδειγμα, οι τηγανητές πατάτες έχουν περισσότερες θερμίδες και λίπος από τις πατάτες φούρνου. Η φλούδα της πατάτας περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων, ενώ το ξεφλούδισμα της πατάτας μειώνει την διατροφική της αξία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ