Είσοδος ή Εγγραφή Μέλους

Φωτογραφίες :: Θάλασσα :: Λούτσος
Σημαντικό! Λόγω της ανανέωσης της ιστοσελίδας οι νέες τεχνολογίες δεν επιτρέπουν στα παλιά μέλη να συνδεθούν με τον κωδικό τους για λόγους ασφαλείας! Αν είστε παλιό μέλος μπορείτε να ζητήσετε Επαναφορά κωδικού σε αυτήν την σελίδα. Όταν στείλετε την φόρμα σε λίγα λεπτά θα λάβετε ένα μήνυμα στο οποίο θα ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναφέρει (αν αργείτε να το λάβετε ελέγξτε και τα ανεπιθύμητα). Αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα, επικοινωνήστε μαζί μας.
να μην εμφανιστεί πάλι αυτό το μήνυμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αναζήτηση Φωτογραφιών
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε φωτογραφίες σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Προσφορά Εκπαιδευτικού Υλικού
Μέλη - Είσοδος/Εγγραφή

Λούτσος

Καταχωρήθηκε την: Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, στην Κατηγορία: Όλες οι Φωτογραφίες :: Θάλασσα. Εμφανίσεις: 393

Περιγραφή:

Ο λούτσος είναι ένα πελαγικό ψάρι. Είναι ευρέως διαδεδομένος στις τροπικές και εύκρατες θάλασσες, ενώ στη Μεσόγειο είναι γνωστός ως "λύκος της θάλασσας" λόγω της αρπακτικής του φύσης.
 
Μπορεί να φτάσει σε μήκος από 30 έως και 80 εκατοστά, ενώ κάποια άτομα μπορεί να ξεπεράσουν το 1 μέτρο.
Το χρώμα του σώματός του είναι γκριζοπράσινο ή καφέ στην ράχη, ενώ η κοιλιά του είναι λευκή. Έχει μακρύ, κυλινδρικό σώμα και δυνατά δόντια, που τον καθιστούν ικανό κυνηγό.
 
Ο λούτσος ζει κοντά στην επιφάνεια και κυνηγάει με επιδεξιότητα μικρά ψάρια, καλαμάρια και καρκινοειδή. Συνήθως συναντάται σε κοπάδια, αν και οι μεγαλύτεροι λούτσοι συχνά είναι μοναχικοί κυνηγοί.
 
Ο λούτσος είναι ένα ιδιαίτερα γευστικό ψάρι, ιδανικό για ψητά και για μαγειρευτά πιάτα. Η σάρκα του είναι λευκή, σφιχτή και χωρίς πολλά κόκαλα, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά δημοφιλή επιλογή. Μπορεί να καταναλωθεί ως φιλέτο ή ολόκληρος ψητός στο φούρνο, ενώ συχνά χρησιμοποιείται και σε συνταγές με σάλτσα ντομάτας ή λεμονιού.
 
Ο λούτσος είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες και χαμηλός σε λιπαρά. Περιέχει ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες, όπως Α και D, και σημαντικά μέταλλα όπως το ασβέστιο, το φώσφορο και το μαγνήσιο. Η τακτική κατανάλωσή του συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς και στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ