Είσοδος ή Εγγραφή Μέλους

Φωτογραφίες :: Θάλασσα :: Μπαρμπούνι
Σημαντικό! Λόγω της ανανέωσης της ιστοσελίδας οι νέες τεχνολογίες δεν επιτρέπουν στα παλιά μέλη να συνδεθούν με τον κωδικό τους για λόγους ασφαλείας! Αν είστε παλιό μέλος μπορείτε να ζητήσετε Επαναφορά κωδικού σε αυτήν την σελίδα. Όταν στείλετε την φόρμα σε λίγα λεπτά θα λάβετε ένα μήνυμα στο οποίο θα ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναφέρει (αν αργείτε να το λάβετε ελέγξτε και τα ανεπιθύμητα). Αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα, επικοινωνήστε μαζί μας.
να μην εμφανιστεί πάλι αυτό το μήνυμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αναζήτηση Φωτογραφιών
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε φωτογραφίες σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Προσφορά Εκπαιδευτικού Υλικού
Μέλη - Είσοδος/Εγγραφή

Μπαρμπούνι

Καταχωρήθηκε την: Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, στην Κατηγορία: Όλες οι Φωτογραφίες :: Θάλασσα. Εμφανίσεις: 199

Περιγραφή:

Το μπαρμπούνι είναι ένα από τα πιο γνωστά και εκλεκτά ψάρια της Μεσογείου και συγκαταλέγεται στις παραδοσιακές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας. Έχει μακρόστενο σώμα, με χαρακτηριστικά κόκκινα και ροζ χρώματα που το κάνουν να ξεχωρίζει.
 
Συνήθως φτάνει σε μήκος τα 15-25 εκατοστά το χρώμα του είναι συνήθως ροζ-κόκκινο με χρυσές αποχρώσεις και λεπτές γραμμές κατά μήκος του σώματος. Ζει κοντά στον βυθό, σε αμμώδη ή λασπώδη υποστρώματα και σε βάθη 10-300 μέτρων. Τρέφεται με μικρά ασπόνδυλα, όπως καρκινοειδή και μαλάκια.
 
Το μπαρμπούνι θεωρείται εξαιρετικό ψάρι για κατανάλωση λόγω της γεύσης του και της ποιότητας της σάρκας του. Η καλύτερη περίοδος για αλίευση είναι από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο. Στην ελληνική κουζίνα, παραδοσιακά τηγανίζεται ή ψήνεται, ενώ αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλές συνταγές, όπως σε σούπες ή στη σχάρα με απλά μυρωδικά και ελαιόλαδο.
 
Το μπαρμπούνι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ευεργετικά για την καρδιά και τον εγκέφαλο. Επίσης, περιέχει βιταμίνες όπως η βιταμίνη D και Β12, καθώς και ιχνοστοιχεία όπως σελήνιο και φώσφορο.
 
Το μπαρμπούνι, με την πλούσια γεύση και την αρωματική σάρκα του, αποτελεί εκλεκτή επιλογή για τους λάτρεις του καλού ψαριού και κατέχει σημαντική θέση στη μεσογειακή διατροφή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ