Αναζήτηση Φωτογραφιών
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε φωτογραφίες σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τρέχοντα
Φωτοεγκυκλοπαίδεια
Τυχαία Βίντεος
Το παιχνίδι της εβδομάδας

        Εκπαιδευτικά παιχνίδια - ασκήσεις 

Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου

Καταχωρήθηκε την: Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021, στην Κατηγορία: Μουσεία. Εμφανίσεις: 449
Περιγραφή:
Το Πολεμικό Μουσείο στεγάζεται σε διώροφο νεοκλασικό κτίριο όπου λειτούργησε, από το 1828 έως το 1834, η πρώτη Σχολή Ευελπίδων της Ελλάδας ή αλλιώς το «Κεντρικόν Πολεμικόν Σχολείον». Ιδρυτής της υπήρξε ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας και στόχος της σχολής ήταν να στελεχωθεί ο στρατός με άνδρες ικανής μόρφωσης.
 
Το κτίριο της Σχολής Ευελπίδων αναπαλαιώθηκε και από τον Νοέμβριο του 1988 στεγάζει το Πολεμικό Μουσείο, που αποτελεί παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας. Σκοπός του Μουσείου είναι να παρουσιάσει σημαντικά γεγονότα από την ιστορία της νεότερης Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στην προσφορά των κατοίκων της Αργολίδας στους αγώνες του ελληνικού έθνους, από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 έως την απελευθέρωση της Ελλάδας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944. Παράλληλα παρουσιάζεται και η ιστορία της Σχολής Ευελπίδων που λειτούργησε στο κτίριο αυτό.
 
Στον πρώτο όροφο του Μουσείου εκτίθενται κειμήλια από την ιστορική πορεία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Υπάρχουν και εκθέματα, όπως χαλκογραφίες, όπλα, φορεσιές και πίνακες ζωγραφικής, από την Ελληνική Επανάσταση, τον Μακεδονικό αγώνα, τους Βαλκανικούς Πολέμους, και τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
Στον δεύτερο όροφο του μουσείου εκτίθενται φωτογραφίες, όπλα, χάρτες και άλλα αντικείμενα από την εκστρατεία των Ελλήνων στη Μικρά Ασία, τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο το 1940-1941, τη Γερμανική Εισβολή το 1941, την Κατοχή και την Απελευθέρωση το 1944. Στον όροφο αυτό υπάρχει και ειδική αίθουσα, προορισμένη για να φιλοξενεί τις περιοδικές εκθέσεις που οργανώνει το Παράρτημα του Ναυπλίου.

Σχετικές Φωτογραφίες