Αναζήτηση Φωτογραφιών
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε φωτογραφίες σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τρέχοντα
Φωτοεγκυκλοπαίδεια
Τυχαία Βίντεος
Το παιχνίδι της εβδομάδας

        Εκπαιδευτικά παιχνίδια - ασκήσεις 

Ολυμπιακό μουσείο Αθήνας

Καταχωρήθηκε την: Κυριακή, 23 Μαΐου 2021, στην Κατηγορία: Μουσεία. Εμφανίσεις: 843
Πατήστε την φωτογραφία για να την δείτε σε μεγαλύτερο μεγεθος
Περιγραφή:
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας ως πανανθρώπινη αξία. Ο καθοριστικός ρόλος της Ελλάδας στην ανάδειξη του Ολυμπισμού και η ανάδειξη της Αθήνας ως Ολυμπιακής Πρωτεύουσας. Η απόδοση φόρου τιμής στους Έλληνες αθλητές και η παρουσίαση των Ελλήνων Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών που απέσπασαν μετάλλια. Αυτά είναι τα βασικά προτάγματα της ίδρυσης του Ολυμπιακού Μουσείου Αθηνών, μαζί με την προσφορά μιας ανεπανάληπτης εμπειρίας για τους επισκέπτες, μια ιδέα που γεννήθηκε την περίοδο του 2004.
Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Lamda Development S.A. σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και αποτελεί μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων. Τελεί, δε, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
 
Για την τεκμηρίωση των Εκθεμάτων, η μουσειολογική ομάδα συνεργάστηκε με περισσότερους από 40 Εθνικούς και Διεθνείς Πολιτιστικούς φορείς. Ανάμεσά τους κορυφαία διεθνή μουσεία όπως το Βρετανικό Μουσείο, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (The Met), το Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης (State Hermitage Museum), το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης και η Κρατική Αρχαιολογική Συλλογή του Μονάχου (Staatliche Antikensammlungen München), και ελληνικά μουσεία όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, το Μουσείο Μπενάκη, καθώς και αρχεία όπως το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο κ.ά.
 
Παράλληλα, ανεκτίμητη ήταν η συμβολή των δωρητών, ξεκινώντας από τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες που πρόσφεραν μετάλλια και προσωπικό εξοπλισμό (Πύρρος Δήμας, Σπύρος Γιαννιώτης, Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά, Λεωνίδας Κόκκας, Πέτρος Γαλακτόπουλος, Δημήτρης Μούγιος, Δημοσθένης Ταμπάκος κ.ά.). Το ίδιο έκαναν και μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας (Σπύρος Καπράλος, Άρτεμις Ιγνατίου), ιδιώτες συλλέκτες και δωρητές (Παύλος Γερουλάνος, Οικογένεια Καυταντζόγλου) αλλά και συλλογές (Νομισματική Συλλογή Alpha Bank, Φιλοτελική Διεύθυνση ΕΛΤΑ).
 
Κατασκευαστικά, όλη η αρχιτεκτονική προσέγγιση και η κτηριακή φιλοσοφία του Ολυμπιακού Μουσείου Αθηνών, έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να είναι αντάξια στην ανάδειξη της κουλτούρας και της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ ταυτόχρονα συμμμορφώνεται πλήρως με τις σύγχρονες περιβαλλοντικές επιταγές. Συνδέεται δε με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.) με πεζογέφυρα δίνοντας έτσι στο επισκέπτη άλλη μία ευκαιρία να ζήσει μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία, ταξιδεύοντας στην 28η Ολυμπιάδα, της Αθήνας 2004.

 https://athensolympicmuseum.org/el/

Σχετικές Φωτογραφίες