Αναζήτηση Φωτογραφιών
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε φωτογραφίες σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τρέχοντα

   Απόκριες

      (πλούσιο εορταστικό υλικό)

 

   Καθαρή Δευτέρα και Σαρακοστή

      (πλούσιο εορταστικό υλικό)

 

   25 Μαρτίου 1821

      (πλούσιο εορταστικό υλικό)

 

   Πρωτομαγιά

      (πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό)

 

   Πάσχα

      (πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό)

 

Οργάνωση σχολείου/τάξης

      (έγγραφα, έντυπα, βραβεία,

       ετικέτες, αναμνηστικά, κτλ)

 

Σχολ. εορτές/Εκδηλώσεις

      (πλούσιο εορταστικό υλικό,

       για όλες τις εκδηλώσεις) 

 

 Ελεύθερη Ώρα για τα Παιδιά

 

 Εκπαιδευτική TV

 

 Δείτε ΟΛΟ το υλικό μας !

 

Ελεύθερη πρόσβαση σε όλους,

    για όλο το υλικό μας !

    (χωρίς δημιουργία λογαριασμού)

 


 Ημερολόγιο Μαρτίου 2024

 Σχολικό ημερολόγιο 2023-24

 Προγραμ/σμός εκπαιδ. 2023-24

 Μισθοδοσία εκπαιδευτικών

 


 Χρήσιμα

 Νοσοκομεία

 Νηστείες

 Πρωτοσέλιδα

 Παγκόσμιες Ημ.

 Πρόγραμμα TV

 

    

 Απεργίες

 Φαρμακεία

 Αργίες

 Συγκοινωνίες

 Εκπτώσεις

 Ο Καιρός


 Χάρτης ιστοσελίδας

 Γενικές οδηγίες

Φωτοεγκυκλοπαίδεια
Τυχαία Βίντεος
Το παιχνίδι της εβδομάδας

        Εκπαιδευτικά παιχνίδια - ασκήσεις 

Σκίουρος

Καταχωρήθηκε την: Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012, στην Κατηγορία: Ζώα - Έντομα. Εμφανίσεις: 12290
Πατήστε την φωτογραφία για να την δείτε σε μεγαλύτερο μεγεθος
Περιγραφή:
     Στον κόσμο υπάρχουν πάνω από τριακόσια ήδη σκίουρων που ανήκουν σε επτά οικογένειες. Τα χρώματά τους διαφέρουν και μπορεί να είναι γκρι, λευκοί, κόκκινοι και μαύροι. Ο μέσος όρος ζωής τους κυμαίνετε μεταξύ πέντε με επτά χρόνια. 
     ΚΛΟΥΒΙ
     Το κλουβί τους καλό είναι να μοιάζει με το περιβάλλον που θα είχε ο σκίουρος αν ήταν ελεύθερος στη φύση. Τοποθετήστε ένα κουτί μέσα στο οποίο μπορεί να κοιμάται, και στρώστε τον πάτο του κλουβιού με κλαδιά, φύλλα, γρασίδι, πριονίδια και χαρτομάντιλα. Αυτό τους δίνει την ευκαιρία να διαλέξουν ποιο από τα υλικά αυτά είναι κατάλληλo έτσι ώστε να κάνουν τη φωλιά τους πιο άνετη και να σκαρφαλώνουν και να ακονίζουν τα δόντια τους. Βαμβακερά σχοινιά κρεμασμένα στο κλουβί δίνουν επίσης την ευκαιρία σε αυτά να παίξουν. Καλή λύση για να γυμνάζονται είναι μια ρόδα στερεής επιφάνειας, την οποία μπορείτε να τοποθετήσετε στο κλουβί. Με τη δική σας επιτήρηση, καλό είναι επίσης να τα αφήνετε να τρέχουν ελεύθερα σε ένα δωμάτιο της επιλογής σας. Να φροντίζετε να υπάρχει πάντα άφθονο νερό μέσα στο κλουβί και να καθαρίζετε καθημερινά τα μπολ τους με ζεστό νερο και το κλουβί τους μια φορά την εβδομάδα. 
     ΤΡΟΦΗ
     Οι σκίουροι είναι φυτοφάγα ζώα και συνήθως τρώνε καρύδια, σπόρους και μούρα αλλά αν δεν βρίσκουν τίποτα από τα παραπάνω, αρκούνται σε αυγά πουλιών και έντομα. Τους αρέσουν ιδιαίτερα τα καρύδια, τα κάστανα και τα βελανίδια. Τα δόντια τους μεγαλώνουν συνέχεια όσο ζουν οπότε φροντίστε να τους παρέχετε με αντικείμενα τα οποία θα μασάνε για να τα τροχίζουν όπως σκληρά κλαδιά και μεγάλα κόκκαλα.
     Οι σκίουροι πρέπει να τρέφονται με ποικιλία τροφών έτσι ώστε να λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Μια καλή μίξη τροφών πρέπει να περιέχει λαχανικά (όπως σέλινο, καρότα, πράσινα φασολάκια, και μαρούλι), και πολλά φρούτα (όπως μήλα και μπανάνες). Μπορείτε επίσης να τους προσφέρετε έντομα και σκουλήκια αλλά και τροφή για παπαγάλους η οποία περιέχει πολλούς σπόρους που προτιμάνε οι σκίουροι. Το ασβέστιο καθώς επίσης και η βιταμίνη D3 (σημαντική για το μεταβολισμό του ασβεστίου), είναι πολύ σημαντικές πηγές για αυτούς, έτσι προμηθευτείτε με συμπληρώματα αυτών των βιταμινών. 
     ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
     Όπως και κάθε ζώο, οι σκίουροι μπορεί να αρρωστήσουν εκτός και αν μεριμνήσετε να τα φροντίζετε όσο καλύτερα μπορείτε με σωστή διατροφή και γυμναστική. Κάποια από τα σημάδια που μας δείχνουν ότι ο σκίουρος έχει αρρωστήσει είναι: δακρυσμένα μάτια, ακινησία, αποστήματα, υπερβολικό ξύσιμο η δάγκωμα της επιδερμίδας τους, αδυναμία και αφύσικα περιττώματα. Αν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω συμπτώματα, μεταφέρετε τον στον κτηνίατρό σας.

Σχετικές Φωτογραφίες