Πίνακας Ελέγχου Συντονιστών ]

ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ - ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ?

Συζητήσεις και απόψεις γενικά για την τάξη και τα μαθήματα.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ - ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ?

Δημοσίευσηαπό ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΓΙΑΝ » 15 Νοέμ 2014, 00:54

Αγαπητα μέλη καλησπερα σας . Ειμαι μητερα αγοριου στη Γ δημοτικου και φέτος για πρωτη φορα έχουμε μια δασκαλα η οποια λειτουργει τελείως διαφορετικα απο τα συνηθισμενα.
1) Ειμαστε στη μεση του Νοεμβριου και δεν έχει παρει καθόλου τα τετραδια Αντιγραφης των παιδιων να τα ελέγξει.Στην προηγουμενη συναντηση μας είχε πει ότι δεν θα τα διορθωνει καθε ημερα αλλα καποια στιγμη θα τα παιρνει και θα τα βλέπει συνολικα( ποτε θα είναι αυτη η μερα δεν ξερουμε....) .Προς το παρον έχει πάρει τα τετραδια εργασιων(λεπτο βιβλιο) της Γλώσσας γιατι και αυτα δεν ελεγχονται καθημερινα και τα πηρε ομαδικα όταν τελειώσαμε τη β΄ενότητα να τα διορθωσει ).
2) Δεν έχουν ασχοληθει καθολου με το τετραδιο εργασιων της Ιστορίας (έχουν τελειωσει θεους και ηρακλη)και παμε για διαγωνισμα στα 2 κεφ. Ειναι επιτρεπτο κατι τετοιο?
3)Εχουν γραψει διαγωνίσμα σε γλώσσα και μαθηματικα και παρόλο που έχουν περασει 15 ημέρες δεν τα έχει διορθώσει για να τα επιστρεψει.

θα ήθελα να ρωτησω τους εκπαιδευτικούς εαν αυτες οι πρακτικές διεπονται απο καποιο πλαίσιο ή εαν είναι αυθαιρετες?
Υπάρχει καποιο πλαίσιο που πρέπει να τηρειται πχ , σε ποσες ημερες πρεπει να διορθωνονται των τεστ ώστε να το επικαλεστούμε στην επομενη συναντηση μαζι της.

Που θα μπορούσα να απευθυνθω μια που ο Δ/ντης του σχολείου δεν δείχνει διάθεση συνεργασίας και την μια καλύπτει τη δασκάλα λέγοντας ότι ειναι χρόνια εκπαιδευτικός και δεν υπάρχει κάποιο θεμα και απο την άλλη μας λέει να κανουμε καταγγελια εναντιον της
Σας ευχαριστω
Άβαταρ μέλους
ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΓΙΑΝ
 
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 10 Οκτ 2012, 14:52

Re: ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ - ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ?

Δημοσίευσηαπό mariposa » 17 Νοέμ 2014, 00:29

Θα πρότεινα να το συζητήσετε και πάλι με την ίδια τη δασκάλα. Πείτε της τι ζητάτε. Καμιά φορά με το διάλογο λύνονται πολλά προβλήματα.
Άβαταρ μέλους
mariposa
 
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 07 Φεβ 2014, 00:36

Re: ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ - ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ?

Δημοσίευσηαπό Sunny » 20 Νοέμ 2014, 23:59

ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΓΙΑΝ έγραψε: .Προς το παρον έχει πάρει τα τετραδια εργασιων(λεπτο βιβλιο) της Γλώσσας γιατι και αυτα δεν ελεγχονται καθημερινα και τα πηρε ομαδικα όταν τελειώσαμε τη β΄ενότητα να τα διορθωσει ).
Ειστε σιγουρη οτι δεν ελεγχονται οι εργασιες;Ξερετε, διορθωση εργασιων δε σημαινει απλα παιρνω τα βιβλια και ελεγχω.Η καλυτερη διορθωση γινεται μαζι με τους μαθητες μεσα στην ταξη.Διαβαζουμε την ασκηση και τις απαντησεις, γραφουμε στον πινακα, συμμετεχουν τα παιδια στη διορθωση.Ετσι εχει αξια η εργασια , γιατι υπαρχει ανατροφοδοτηση, τα παιδια ελεγχουν και διορθωνουν τα ιδια τα λαθη τους, η ενοτητα ξαναδιδασκεται.Με το να συλλεγει ο δασκαλος τα βιβλια και απλα να διορθωνει μονος του,τα παιδια δεν εμπεδωνουν την ενοτητα.
2) Δεν έχουν ασχοληθει καθολου με το τετραδιο εργασιων της Ιστορίας (έχουν τελειωσει θεους και ηρακλη)και παμε για διαγωνισμα στα 2 κεφ. Ειναι επιτρεπτο κατι τετοιο?
Φυσικα δεν εινααι υποχρεωμενος κανεις να κανει ολες τις δραστηριοτητες που προτεινονται.Αναλογα με την ταξη που εχεις επιλεγεις τις καταλληλοτερες εργασιες.Ισως βαζει δικες της.Π.χ. γραπτη ερωτηση μεσα απο το μαθημα. Ή προτιμα να αφιερωνει το χρονο σε αλλες δραστηριοτητες που προαγουν το προς διδασκαλια κεφαλαιο.
3)Εχουν γραψει διαγωνίσμα σε γλώσσα και μαθηματικα και παρόλο που έχουν περασει 15 ημέρες δεν τα έχει διορθώσει για να τα επιστρεψει.
Το οτι δεν τα εχει επιστρεψει δε σημαινει οτι δεν τα εχει διορθωσει.Στο δημοτικο κανονικα δε γραφονται διαγωνισματα. Αν ενας δασκαλος το κανει, ειναι για λογους επαναληψης και καθαρα προς δικη του διευκολυνση ωστε να διαπιστωσει τις αδυναμιες και τις ελλειψεις των παιδιων, ωστε να επιμεινει στα θεματα που τα παιδια δεν εχουν εμπεδωσει.Μην αγχωνεστε τοσο για αυτο το θεμα.Ειναι πολυ μικρα τα παιδια για να μπαινουν και αυτα και οι οικογενειες σε αυτη τη διαδικασια.

και απο την άλλη μας λέει να κανουμε καταγγελια εναντιον της
Εδω το μονο που θα σας πω ειναι οτι αν αυτο ισχυει, λυπαμαι για το ηθος του συγκεκριμενου διευθυντη.
Ευχομαι να σας βοηθησα.Παρολα αυτα, θα προτεινω και γω να μιλησετε με τη συναδερφισσα.
Άβαταρ μέλους
Sunny
 
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 01 Μαρ 2013, 12:11


Επιστροφή στο Γ' τάξη

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

cron