Πίνακας Ελέγχου Συντονιστών ]

Βοηθήματα για την Α΄ Τάξη

Συζητήσεις και απόψεις γενικά για την τάξη και τα μαθήματα.

Βοηθήματα για την Α΄ Τάξη

Δημοσίευσηαπό nickbouk » 10 Σεπ 2011, 17:15

Συνάδελφοι καλησπέρα και καλό κουράγιο.
Με δεδομένη και την καθυστέρηση παράδοσης των βιβλίων, θα προτείνετε στους γονείς την αγορά κάποιων βοηθημάτων από το εμπόριο; Π.χ. θα ήταν καλό όλα τα παιδιά να διαθέτουν ένα "τετράδιο πρώτης γραφής" από αυτά που πωλούνται στο εμπόριο ή προτιμάτε να δουλεύετε με φωτοτυπίες;

Επίσης θα ήθελα να μάθω την άποψή σας και για το ευρετήριο ορθογραφίας το οποίο δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει αλλά σκέφτομαι να το κάνω φέτος.
Άβαταρ μέλους
nickbouk
 
Δημοσιεύσεις: 64
Εγγραφή: 21 Σεπ 2009, 00:00

Δημοσίευσηαπό Spyridoula » 10 Σεπ 2011, 22:12

Καλύτερα μη ρισκάρεις να προτείνεις βοηθήματα από το εμπόριο, είναι λίγο επικίνδυνο να κατηγορηθείς. Στην πρώτη τάξη, και τότε που είχαμε βιβλία, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ "τετράδιο πρώτης γραφής", γιατί διαφωνώ, παρόλο που για το δάσκαλο είναι μεγάλη διευκόλυνση. Απλά, μαζεύω τα τετράδια γραφής και τους γράφω τα αντίστοιχα (λέξεις, φράσεις κλπ.) και ταυτόχρονα δίνω πάντα φωτοτυπία.
Άβαταρ μέλους
Spyridoula
 
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2006, 01:00

Δημοσίευσηαπό gogo85 » 11 Σεπ 2011, 00:01

Εγω από την άλλη πιστεύω ότι είναι πολύ χρήσιμο το τετράδιο πρώτης γραφής!Και τις 3 χρονιές που είχα πρώτη το ζήτησα απο τους γονείς και κανένας δεν παραπονέθηκε ποτε!Στην πρώτη τάξη έχεις τόσα πραγματα να κάνεις που πραγματικά αυτα τα τετράδια σου λύνουν τα χέρια...
Και εντάξει αν είναι λίγα παιδάκια... αν έχεις 20-25 τι κάνεις??
Όσο αφόρα το τετράδιο ευρετήριο... ειναι επίσης πολύ χρήσιμο.. εγώ τους έβαζα να γράφουν τις λέξεις κλειδιά κάθε κεφαλαίου και μερικές "πιο δύσκολες" μέσα από το κείμενο... στο τέλος κάθε εβδομάδας τις κάναμε επανάληψη!
Άβαταρ μέλους
gogo85
 
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2008, 01:00

Δημοσίευσηαπό skoulina » 22 Σεπ 2011, 18:25

Κι εγώ με τη σειρά μου δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τα έτοιμα τετράδια πρώτης γραφής, κυρίως γιατί δε με εξυπηρετούν. Εγώ κάνω το κάθε γράμμα δυο μέρες και δίνω χωριστές αντιγραφές ή κάνω μια μέρα το β και μετά το ω, ή μια μέρα το γκ και μετά το γγ, έτσι πολλές φορές δε συμβαδίζω.
Φέτος έχω Α΄τάξη και κάνω το ίδιο. Ο χρόνος πιέζει σίγουρα, έχω 23 παιδάκια, αλλά προσπαθώ να φτιάχνω τα τετράδια την ώρα που κάνουν ζωγραφική ή κάποια ειδικότητα.
Εξάλλου, χρησιμοποιώ αυτά τα τετράδια που είναι μισά λευκά μισά με γραμμές και στον κενό χώρο τα βάζω να εντοπιζουν το γράμμα μέσα σε λέξεις από εφημερίδες ή περιοδικά και να τις κολλούν. Ή να ζωγραφίζουν κάτι. Έτσι το τετράδιο της αντιγραφής γίνεται χώρος δημιουργίας!
Μια καλή λύση είναι και τα διπλά τετράδια. Έχω και ευρετήριο Ορθογραφίας, που είναι πολύ χρήσιμο. Βοηθάει στην επανάληψη των βασικών λέξεων και επίσης τα βοηθάει να βάζουν τις λέξεις σε αλφαβητική σειρά!
Άβαταρ μέλους
skoulina
 
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2008, 01:00


Επιστροφή στο Α' τάξη

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες