Πίνακας Ελέγχου Συντονιστών ]

εκμαθηση αλφαβητου

Συζητήσεις και απόψεις γενικά για την τάξη και τα μαθήματα.

εκμαθηση αλφαβητου

Δημοσίευσηαπό kouki1105 » 18 Σεπ 2009, 18:40

Καλησπέρα συναδελφοι.Θα ήθελα να ρωτήσω πότε πιστεύετε οτι πρέπει να κρεμάσω στην τάξη μια αφίσσα με την αλφάβητο και ζωγραφιές,τώρα ή αφουπροχωρήσει λίγο η ύλη και μάθουν να διαβάζουν.Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
kouki1105
 
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 17 Δεκ 2008, 01:00

Δημοσίευσηαπό elkop » 19 Σεπ 2009, 00:07

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΗ Η ΤΑΞΗ ΜΕ ΑΦΙΣΕΣ ΑΛΦΑΒΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ Ή ΣΤΑ ΤΑΜΠΛΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΚΑΡΤΕΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΟ (ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΦΑΝΕΛΟΠΙΝΑΚΑ.
:) ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!
Άβαταρ μέλους
elkop
 
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 24 Οκτ 2006, 00:00

Δημοσίευσηαπό antonisper » 19 Σεπ 2009, 06:59

Καλή σχολική χρονιά! Κι εγώ συμφωνώ πως η τάξη θα πρέπει να είναι όμορφα στολισμένη! Γιατί εκτός από το αισθητικά όμορφο περιβάλλον, προσδιορίζουμε κι ένα έμμεσο καθημερινό οπτικό τρόπο μάθησης!
Μπορείς να βρεις υλικό εδώ:
http://www.grafoulis.gr/wp/?cat=88
κι εδώ:
http://www.grafoulis.gr/wp/?cat=3
Άβαταρ μέλους
antonisper
 
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2007, 00:00

Δημοσίευσηαπό smev » 19 Σεπ 2009, 09:09

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τους συναδέλφους. Η α΄τάξη πρέπει να είναι γεμάτη χρώμα κι εποπτικό υλικό. Από την πρώτη μέρα είχα καλύψει τον ένα τοίχο με την αλφαβήτα και την αριθμοσειρά μέχρι το 10. Στον ένα πίνακα ανακοινώσεων έβαλα τα παιδιά της 'παρέας" του βιβλίου της γλώσσας και ένα τρενάκι με τις φωτογραφίες των μαθητών και τα ονόματά τους. Στον άλλο πίνακα θα αναρτώ τις πρότυπες λέξεις και τις συλλαβές. Έχω κρεμάσει ένα σκοινάκι που εκεί τα παιδιά κρεμάνε με μανταλάκι τις ζωγραφιές τους. Σε όλα τα αντικείμενα τις τάξης έχω κολλήσει ταμπελίτσες με την ονομασία τους (πόρτα, παράθυρο κ.τ.λ.) Τα παιδιά χαίρονται ΄να βλέπουν γεμάτους τοίχους και μαθαίνουν πιο εύκολα βλέποντας στο χώρο τους αυτά που υπάρχουν στα βιβλία. Καλή χρονιά
Άβαταρ μέλους
smev
 
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: 25 Νοέμ 2006, 01:00

Δημοσίευσηαπό alexmichal » 19 Σεπ 2009, 16:09

Είναι η τέταρτη φορά που παίρνω Α΄τάξη και πάντα ακολουθώ την εξής σειρά: Κάλύπτω τους πίνακες από φελιζόλ με χρωματιστό γκοφρέ χαρτί γιατί το χρώμα στους τοίχους προδιαθέτει τα παιδιά θετικά. Ξεκινώ τις πρώτες μέρες με κατασκευή -παρουσιολόγιο που κολλώ στον μπροστινό τοίχο ,πανω στον οποίο υπάρχουν καρτέλες με τα ονόματα τους.Αναρτώ επίσης πίνακα από χρωματιστό κάνσον με τους κανόνες της τάξης που συμφωνούμε από κοινού, όπως επίσης και πίνακα βραβείων καλής συμπεριφοράς όπου κολλώ αυτοκόλλητα κάθε Παρασκευή.Με κάθε καινόύρια ενότητα αναρτώ τις αντιστοιχες καρτέλες και το καινούριο γράμμα σε μια διαφορετική -κάθε χρονιά- κατασκευή: το τρενάκι της ΑΒ, το σπιτάκι της ΑΒ,το χωριό της ΑΒ κ.τ.λ.Πάντως μια αφίσα με τη ΑΒ είναι καλό να υπάρχει από την αρχή της χρονιάς , ούτως η άλλως τα παιδιά γνωρίζουν τα γράμματα ήδη από νηπιαγωγείο.΄τέλος εννοείται ότι αναρτούμε σε ειδικά διαμορφωμένους πίνακες εργασίες των παιδιών. Ελπίζω να βοήθησα.Καλή σχολική χρονιά και καλό κουράγιο.
Άβαταρ μέλους
alexmichal
 
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 21 Ιαν 2009, 01:00


Επιστροφή στο Α' τάξη

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες

cron