Σελίδα 1 από 1

υποχρεωσεις εκπ/κου παραλληλης στηριξης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Μάιος 2011, 22:37
από karakelidis
ας μου πει καποιος παρακαλω. ειναι υποχρεωμενος ο εκπ/κος παραλ. στηριξης να πηγαινει παιδακι που ειναι σε αναπηρικο καροτσακι στην τουαλετα για τις αναγκες του? να το βαζει να ουρει κλπ?
να το ταίζει να το σκουπιζει? σε κανονικο σχολειο, οχι σε ειδικο.
υπαρχει σχετ. νομοθεσια?

Δασκαλος ειδικης αγωγης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Μάιος 2011, 00:00
από juliadimopoulou
:wink: Kανεις δεν ειναι υποχρεωμενος γαι τιποτα .... :wink: Ομως λογω του κινητικου προβληματος και της δυσκολιας που υπαρχει χρειαζεται λιγη βοηθεια ισως :wink: Θυμαμαι ενα ν δασκαλο της Ειδικης Αγωγης :wink: και ενα παιδακι σε καροτσακι οταν το συνοδευε σε εκδρομες εκλεινε το καροτσακι και το βαζανε στο πουλμαν :wink:

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Μάιος 2011, 08:32
από delagrecia
Χρειάζεται νομοθεσία για το αυτονόητο; Δηλαδή εκτός από δάσκαλοι δεν είμαστε πρώτα άνθρωποι; Ποιος θα εξυπηρετήσει το παιδί δηλαδή αν όχι ο δάσκαλός του;;;

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Μάιος 2011, 19:47
από virginiad
Ο δάσκαλος δεν έχει καμία τέτοια υποχρέωση.Από τη στιγμή που οι γονείς αποφάσισαν να στείλουν το παιδί τους σε κανονικό σχολείο,είτε θα πρέπει να βρίσκονται οι ίδιοι οι γονείς έξω από το σχολείο,ώστε να αναλάβουν να εξυπηρετήσουν το παιδί τους,είτε να προσλάβουν κάποιο άτομο που θα βοηθάει το παιδί.Ο δάσκαλος είναι σίγουρα άνθρωπος με ευαισθησίες αγαπητε/η delagrecia.Σκέφτηκες όμως ότι και ο άνθρωπος αυτός έχει ανάγκη,να κάνει διάλειμμα,να φάει,να ξεκουραστεί,να πάει στην τουαλέτα;Μιλάμε φυσικά για περίπτωση παιδιού που βρίσκεται σε κανονικό σχολείο,διότι αν ήταν σε κατάλληλο σχολείο για την πάθησή του,τότε όλα θα γίνονταν από το προσωπικό του σχολείου.Οπότε,πριν κατηγορήσουμε την ευαισθησία του κάθε δασκάλου,ας σκεφτούμε πρώτα και μετά μιλάμε.Α,και μια ερώτηση:Έχετε επιχειρήσει ποτέ να σηκώσετε ένα παιδί που δεν μπορεί να βοηθήσει καθόλου τον εαυτό του,για να καταλάβετε το μέγεθος της δυσκολίας και του βάρους;Ας σοβαρευτούμε λίγο.Δάσκαλος είναι ο άνθρωπος,όχι αποκλειστική νοσοκόμα!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Μάιος 2011, 15:33
από dimigo
... συμφωνώ με την virginiad: ο ρόλος του δασκάλου (παράλληλης στήριξης) είναι καθαρά παιδαγωγικός. Αλλά μόνο για τις περιπτώσεις που υπάρχει στο σχολείο βοηθητικό προσωπικό.... Αν δεν υπάρχει ... πρέπει να βρεθεί μια λύση !!!

.... για μένα το πρόβλημα δεν είναι του συναδέλφου αλλά του σχολείου: το παιδί αυτό είναι μέλος του μαθητικού δυναμικού του σχολείου και ο σύλλογος διδασκόντων είναι το πλεόν αρμόδιο όργανο για να χειριστεί το θέμα. Και αν το γραφείο δεν έχει να στείλει βοηθητικό προσωπικό πρέπει και οι γονείς να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν ...

Re: υποχρεωσεις εκπ/κου παραλληλης στηριξης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Νοέμ 2018, 12:49
από Muruder11
Είναι μια πολύ καλή ιδέα.

Re: υποχρεωσεις εκπ/κου παραλληλης στηριξης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Ιούλ 2022, 10:50
από penny11537
Νομίζω ότι οι δάσκαλοι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και αυστηροί. Δεν θέλουμε οι μαθητές μας να πρέπει να κάθονται στο αστυνομικό τμήμα για να πάρουν καταθέσεις.

Re: υποχρεωσεις εκπ/κου παραλληλης στηριξης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Ιούλ 2022, 11:53
από peppor11546
Wow, great, I was wondering how to cure acne naturally. and found your site by google, learned a lot, now i’m a bit clear. I’ve bookmark your site. keep us updated.

Re: υποχρεωσεις εκπ/κου παραλληλης στηριξης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Ιούλ 2022, 06:56
από kobber11226
Συμφωνώ με το virginiad: η λειτουργία του δασκάλου (παράλληλη βοήθεια) είναι αποκλειστικά εκπαιδευτική. Αλλά μόνο για όσους έχουν σχολικό βοηθητικό προσωπικό. Εάν όχι, απαιτείται πιο αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα.

Re: υποχρεωσεις εκπ/κου παραλληλης στηριξης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Φεβ 2023, 12:14
από CatherineHamilton
Online games are storming the game market today, if you don't believe, try it: https://izigames.net/