Σελίδα 1 από 1

Διαγωνίσματα- βαθμοί

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Σεπ 2010, 13:28
από aisiodoksia
Καλησπέρα! Πόσα διαγωνίσματα επιτρέπεται να βάλουμε το τρίμηνο; Απ'ότι γνωρίζω μόνο ένα. Ισχύει; κι αν ναι, πότε είναι καλό να γίνεται; Στη μέση του τριμήνου ή στο τέλος;

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Σεπ 2010, 14:29
από kyra_daskala
Δεν ξέρω αν υπάρχει σχετική νομοθεσία για το Δημοτικό.
Προσωπικά πέρσι στην πέμπτη έβαζα ένα επαναληπτικό κριτήριο κάθε φορά που τελειώναμε μια ενότητα (γλώσσα, μαθηματικά, ιστορία, φυσική, γεωγραφία) 10λεπτα τεστάκια στο μάθημα της ημέρας. Φρόντιζα όμως να μην πέφτει πάνω από ένα επαναληπτικό την εβδομάδα. Παιδιά είναι, δεν προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες.

Φέτος που θα τα έχω στην έκτη, σκέφτομαι το δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο να τους βάλω 1 επαναληπτικό διαγώνισμα όλης της ύλης του τριμήνου, όχι για να τα αξιολογήσω βέβαια. Ίσα ίσα για να δουν τι σημαίνει εξετάσεις Ιουνίου στο γυμνάσιο.
Θα το συζητήσω και με Σχολικό Σύμβουλο πρώτα, μην τρέχω αργότερα :oops:

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Σεπ 2010, 19:19
από raulita
Κάθε φορά που τελειωναμε μια ενότητα κάναμε μια επανάληψη μαζί,δλδ έβγαζα δικές μου δραστηριοτητες και τις κάναμε όλοι μαζι με ανοιχτά ββλία και παράλληλα λύναμε τις όποιες απορίες.Κατόπιν έβαζα ένα επαναληπτικό και το έλυναν μόνοι τους αλλά δεν το διόρθωνα εγω (είτε οι ίδιοι οι μαθητές είτε ετεροδιόρθωση)Αλλά ειναι λίγο δύσκολο αυτό να το κάνεις διότι πρεπει να έχεις λίγα παιδιά ώστε να προλαβαίνεις όλη τη διαδικασία κατα τη διάρκεια της διόρθωσης.