Σελίδα 1 από 1

Διδακτικές Επισκέψεις για Ε'τάξη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Σεπ 2010, 19:47
από elenikark
Συνάδελφοι καλησπέρα.

Παίρνω φέτος για πρώτη φορά Ε τάξη. Θα μπορούσε κάποιος από σας να προτείνει διδακτικές επισκέψεις? Ο διευθυντής μας ζήτησε να αρχίσουμε να κλείνουμε ημερομηνίες, επειδή εδω στην Αθήνα, αν δεν πάρεις νωρίς, δεν βρίσκεις. Δυστυχώς δεν δει ακόμα την ύλη από όλα τα μαθήματα και δεν ξέρω που θα ήταν καλό να πάμε για να συνδέσω τις επισκέψεις με την ύλη. Όποιος έχει εμπειρία από πέμπτη τάξη, ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Σεπ 2010, 20:47
από salonikithis
Δε γνωρίζω πολλά από Αθήνα αλλά θα σου πρότεινα τα εξής : Για το μάθημα της ιστορίας (Βυζαντινή εποχή) κάποιο ναό βυζαντινής περιόδου, βυζαντινό μουσείο ή κάποια έκθεση χριστιανικής τέχνης της εποχής εκείνης. Για το μάθημα της Φυσικής (κεφ. Ενέργεια) κάποιο υδροηλεκτρικό ή θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο. Για το μάθημα της γλώσσας οι δυνατότητες για εκπαιδευτικές επισκέψεις είναι πραγματικά πάρα πολλές.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Σεπ 2010, 23:31
από dlymouris
Άσχετα με την ύλη των μαθημάτων για αρχή μπορείτε να πάτε στο Πλανητάριο, το οποίο κάθε χρόνο ή και τρίμηνο έχει ενδιαφέροντα θέματα για προβολή. Στην ύλη της Γλώσσας έχει για το ΜΕΤΡΟ, οπότε μια επίσκεψη αν όχι σε σταθμό του Μετρό, στο σιδηροδρομικό Μουσείο στην οδό Λιοσίων έχει ενδιαφέρον. Επίσης σε κάποιο παιδικό θέατρο (κατά προτίμηση στην παιδική σκηνή του Εθνικού) καλό θα είναι. Στη συνέχεια (στη μέση της χρονιάς) στο Βυζαντινό Μουσείο ή και σε βυζαντινή εκκλησία. Σίγουρα δεν μπορείς να προγραμματίσεις για όλη τη χρονιά, αλλά ανά 3μηνο γίνεται. Ελπίζω να βοήθησα.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Σεπ 2010, 11:38
από potamda
Έχε το νου σου και για περιβαλλοντικό πρόγραμμα σε κάποιο ΚΠΕ στην περιοχή σου. Η Ε΄ τάξη λόγω Φυσικής και Γεωγραφίας, προσφέρεται ιδιαίτερα.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2010, 00:30
από kyra_daskala
Nα έχεις υπόψιν σου ότι από την Ε τάξη και πάνω δέχονται επισκέψεις και στο Πλανητάριο.

Στο Μουσείο Παιδικής Λαικής Τέχνης στην Κυδαθηναίων επίσης έχουν ένα πρόγραμμα για λαϊκή ζωγραφική, όπου ζωγραφίζουν και τα παιδιά.

Κατά το Φεβρουάριο γίνεται και η Εκθεση Παιδικού Βιβλίου.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2010, 01:56
από elenikark
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις ιδέες σας!!!!!!!!!!

Idryma Eugenidou

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2010, 12:29
από coraline
L.Syggrou 387 P.Faliro.Thl.210-94.69.600.Exei polles ekdiloseis gia to Fthinoporo 2010.www.eugen.gr.