Σελίδα 1 από 1

Ομιλία στην εκκλησία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Ιαν 2010, 15:27
από nakrivou
Καλησπέρα,
Θά θελα, αν γνωρίζει κάποιος, να μου πει τι γίνεται με τις ομιλίες που διαβάζονται στην εκκλησία κατά τις Εθνικές Γιορτές καθώς και των 3 Ιεραρχών. Μπορεί κάποιος να αρνηθεί; τι γίνεται αν ο σύλλογος διδασκόντων δεν συμφωνει; Είναι υποχρεωμένος να την πει ο διευθυντής;
Μπορεί ο διευθυντής να σου κάνει γραπτή αναφορά γι αυτό;
Και τέλος πάντων είσαι καλυμμένος αν αρνηθείς;
Ευχαριστώ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Ιαν 2010, 16:33
από dimigo
... απ' ότι γνωρίζω για το τελετουργικό των εκδηλώσεων εκτός σχολείου υπεύθυνος είναι ο Δήμος. Από εκεί και πέρα υπάρχουν εθιμοτυπικά κατεστημένα σε κάθε δήμο που δύσκολα τα αλλάζεις ...
Αν τώρα ο δήμος ζητήσει από το σχολείο να αναλάβει κάποια ομιλία, για το θέμα αποφασίζει ο σύλλογος διδασκόντων σε τακτική ή έκτακτη συνεδρίαση...
Υπάρχουν πολλά νομοθετήματα που καθορίζουν τη λειτουργία του συλλόγου διδασκόντων... Κανένα, όμως, δεν προχωρά σε λεπτομέρειες και μπορώ να πω ότι επίτηδες δεν αποσαφηνίζονται κάποια πράγματα για να χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν ... Αναφέρω για παράδειγμα το άρθρο 38 παράγραφο 8 του καθηκοντολογίου που αφορά το σύλλογο διδασκόντων:

8. Αποφασίζει, ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή του σχολείου, την ανάληψη δράσεων, πρωτοβουλιών, προγραμμάτων, την οργάνωση επισκέψεων και εκδηλώσεων που ανοίγουν το σχολείο στην κοινωνία. Με τον τρόπο αυτό ευαισθητοποιούνται και προβληματίζονται οι μαθητές και διαμορφώνουν θετικές στάσεις και συμπεριφορές.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Ιαν 2010, 17:04
από katerinaki_zz
Από την εμπειρία μου στις 3 χρονιές που δουλεύω, στην αρχή της χρονιάς "μοιράζαμε" της γιορτές και τις εκδηλώσεις. Τις δύο πρώτες χρονιές υπήρχε ανάθεση από το Διευθυντή και φέτος ύστερα από συννενόηση με τους συναδέλφους.
Την πρώτη χρονιά φοβόμουν πάρα πολύ επειδή είχα αναλάβει την ομιλία των 3 Ιεραρχών μόνη μου. Αλλά τελικά όπως αποδείχθηκε ότι ήταν κάτι πολύ εύκολο.
Τώρα αν έχεις σοβαρό λόγο που δε θέλεις να συμμετέχεις πιστεύω ότι και ο Διευθυντής αλλά και οι συνάδελφοι θα καταλάβουν.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Ιαν 2010, 17:42
από dimigo
... και μην ξεχνάτε: Την Παρασκευή γιορτή δυο ώρες κι έπειτα τα μαθήματα κανονικά, ακόμη και το ολοήμερο....

όλη η εγκύκλιος στο http://dipe.ach.sch.gr/