Σελίδα 1 από 6

α τάξη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Ιαν 2009, 21:59
από mane
Καλή χρονιά σε όλους. Γυρίσαμε από διακοπές και αναρωτιέμαι που είστε στα μαθήματα.Εγώ αύριο ξεκινώ το αι και στα μαθηματικα το 31. Πάντως έχουν γυρίσει τα παιδάκια μου άλλοι άνθρωποι, πιο άνετοι οπότε λέω να επιταχύνω. Δεν ξέρω με τα καινούρια βιβλία αν πάω αργά ή γρήγορα.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Ιαν 2009, 23:35
από thetheodora
Καλησπέρα κι από μένα.Νομίζω οτι είσαι μια χαρά.
Στη γλώσσα είμαι στο μπ(θα το κάνω αύριο σε μια μέρα)ενώ μαθηματικά θα μπω στο 26.Καθυστέρησα τις προηγούμενες μέρες και στh γλώσσα και στα μαθηματικά.Επειδή όμως είχα και πέρυσι πρώτη ,ξέρω οτι στη γλώσσα είμαι καλά ενώ στα μαθηματικά ίσως ζοριστώ.Αλήθεια μελέτη κάνετε καθόλου;

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2009, 00:34
από stratoula
Καλησπέρα εγώ αύριο στη γλώσσα μπαίνω στο "τσ" και μαθηματικά είμαι στο 31. Μελέτη κάνουμε άλλα προχωράμε πολύ αργά. Είναι η πρώτη χρονία που έχω την Α΄τάξη και τρίτη που δουλεύω και θα ήθελα να ρωτήσω σε αυτή τη χρονική στιγμή η αναγνωστική ικανότητα των παιδιών πως θα πρέπει να είναι? Γιατί αν και τα περισσότερα παιδάκια μου διαβάζουν πολύ καλά έχω και δύο που δυσκολεύονται αρκετά.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2009, 15:00
από mane
Με τα καινούρια βιβλία και 25 παιδιά, οριακά κάνω κάθε μέρα γλώσσα και μαθηματικά. Μελέτη ελάχιστα κ εικαστικά καθόλου από το βιβλίο.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2009, 15:23
από pefani1971
Εγώ γλώσσα θα μπω αυριο στο β τεύχος . Μαθηματικά είμαι στο 29 μάθημα . Δε νομίζω ότι πρέπει να βιαζόμαστε αν και αυτό το καθορίζει και η τάξη σε μεγάλο βαθμό . Έτσι και αλλιώς μετά από μερικά μαθήματα στη γλώσσα μπαίνει περισσότερη γραμματική και τα πράγματα γίνονται πιο απαιτητικά . Καλή δύναμη συνάδελφοι .

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2009, 18:48
από athina
Εγώ ως το τέλος αυτής της εβδομάδας θα μπω στο δεύτερο τεύχος και στη γλώσσα και στα μαθηματικά.
Το βιβλίο των εικαστικών δεν πρόλαβα να το χρησιμοποιήσω ακόμη.
Όσο για τη μελέτη, την κάνουμε, στα πεταχτά βέβαια, 3-4 φορές την εβδομάδα. Τους την κάνω συνήθως το πρωί, με το που μπαίνουμε στην τάξη, πριν τη γλώσσα, έστω και για ένα τέταρτο της ώρας, ενώ εγώ ταυτόχρονα ετοιμάζω τα τετράδιά τους της γλώσσας ή των μαθηματικών. Το έχω βρει αυτό ως μια καλή λύση, γιατί κι εγώ κερδίζω χρόνο αλλά και τα παιδιά είναι ήρεμα και με ενδιαφέρον και κάνουμε τη μελέτη καλύτερα:)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2009, 19:44
από teaching
Καλησπέρα, εγώ στα μαθηματικά είμαι στο 31 και στη γλώσσα στο ντ. Αυτή την εβδομάδα θα κάνω και το επαναληπτικό στη γλώσσα (οι δύο φίλοι) και θα προχωρήσω την επόμενη βδομάδα παρακάτω.

Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο κάθε μάθημα;; Στο α' τεύχος έκανα το κάθε μάθημα για δύο μέρες αλλά τώρα, ειδικά απο την έβδομη ενότητα και μετά, νομίζω πως δε θα με παίρνει να σφιερώνω δυο μέρες.. :roll:

Μελέτη κάνω όσο προλαβαίνω.. μια-δυο φορες τη βδομάδα συνήθως.. Το σχολείο μου είναι διθέσιο οπότε έχω ακόμη πιο περιορισμένο χρόνο..! :?

Όσο για τα εικαστικα.. πολύ σπάνια και όχι τόσο απο το βιβλίο!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Ιαν 2009, 10:59
από araki
:lol: Συνάδελφοι, μη βιάζεστε...Έχω ξαναπάρει Α τάξη με τα καινούρια βιβλία.Σήμερα 27 /1 είμαι στο "Όλοι στο οικόπεδο" και θα μείνω και αύριο. Η ύλη βγαίνει άνετα.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Ιαν 2009, 16:57
από mane
Δεν έχω ξανακάνει πρώτη με τα καινούρια βιβλία και δεν μπορώ να υπολογίσω την ύλη στη γλώσσα μετά από τα αυ - ευ που ξεκινάει η γραμματική. Έχει κρατήσει κάποιος χρόνο από πέρσυ;

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Ιαν 2009, 18:52
από athina
Να ρωτήσω κάτι, άσχετο ίσως: στα πουπουλένια σύννεφα, μαθαίνουν τα παιδιά να λένε απέξω ολόκληρη την αλφαβήτα;