Ημερολόγιο Γεγονότων
Επιλέξτε ημερομηνία για να δείτε τα γεγονότα της:
Οι ημερομηνίες με σκούρο μπλε φόντο περιέχουν γεγονότα. Μέλη - Είσοδος/Εγγραφή
Καλοσωρίσατε Επισκέπτη. Μπορείτε να κάνετε:
Συνολικά υπάρχουν 746 μέλη/επισκέπτες online στην ιστοσελίδα μας.
Τελευταία Γεγονότα
Προσεχώς:
Η Κλασική Παιδεία στην Ελληνική Εκπαίδευση
Ημερ. έναρξης: Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2025 | Ημερ. Λήξης: Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2025 | Κατηγορία: Ημερίδες/Διημερίδες
Με αφορμή την επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, το Κέντρο Ερεύνης Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας σε συνεργασία με το Κέντρο Ερεύνης Νεοελληνικών Διαλέκτων και Ιδιωμάτων (Ι.Λ.Ν.Ε.) της Ακαδημίας Αθηνών διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο:
''Η Κλασική Παιδεία στην Ελληνική Εκπαίδευση''.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 10:00 - 19:00 και θα εξετάσει τις προκλήσεις, τις προτάσεις και τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών, με στόχο την ενίσχυση της κλασικής παιδείας στην ελληνική δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Αντώνιος Ρεγκάκος, Γραμματέας επί των Δημοσιευμάτων της Ακαδημίας Αθηνών και η Σοφία Παπαϊωάννου - Αντιπρύτανης Ε.Κ.Π.Α.
Η ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό, το οποίο θα μπορεί να την παρακολουθήσει είτε με φυσική παρουσία είτε εξ αποστάσεως μέσω ζωντανής μετάδοσης, με ταυτόχρονη μετάφραση στην Αγγλική γλώσσα.
Οι φοιτητές και οι μαθητές που παρακολουθήσουν την εκδήλωση με φυσική παρουσία θα λάβουν στο τέλος της εκδήλωσης Βεβαίωση Παρακολουθήσεως από την Ακαδημία Αθηνών.
Για περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα της ημερίδας και την εγγραφή σας στην ζωντανή μετάδοση της βλ. : https://www.academyofathens.gr