Αναζήτηση Υλικού
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε υλικό σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τρέχοντα
Φωτοεγκυκλοπαίδεια
Τυχαία Βίντεος

Ο Απουσιολόγος - Δικτυακή εφαρμογή Λυκείων

Στοιχεία Υλικού
Τίτλος: Ο Απουσιολόγος - Δικτυακή εφαρμογή Λυκείων
Καταχωρήθηκε στις: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012
Από τον/την συγγραφέα: Γιώργος Παπαθανασίου
Επισκέψεις: 3525
Βαθμολογία:
Χωρίς βαθμολογία
(Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε)
Περιγραφή: Ο Απουσιολόγος είναι μία δικτυακή εφαρμογή με την οποία ο κάθε χρήστης/καθηγητής Γενικού Λυκείου μπορεί να κάνει εύκολα και γρήγορα τη διαλογή των απουσιών των μαθητών του τμήματός του, την έκδοση συγκεντρωτικών καταστάσεων αλλά και τη σύνταξη των ενημερωτικών επιστολών και email προς τους γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών. Επιπλέον, η εφαρμογή συνεργάζεται με το λογισμικό "Νέστωρ" που χρησιμοποιούν τα Ελληνικά Γενικά Λύκεια καθώς εξάγει σε μορφή αρχείου csv τα στοιχεία των μαθητών (άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αρχική εγγραφή των μαθητών στο σχολείο) αλλά και τις απουσίες της κάθε ημέρας (δηλαδή είναι δυνατή η περαιτέρω ενημέρωση του "Νέστωρ" με αυτές).

Από τα παραπάνω φαίνεται πως μπορεί να φανεί χρήσιμη σε πολλούς καθηγητές και γενικότερα σε όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή και το διαδίκτυο ως υποστηρικτικό μέσο στην σχολική καθημερινότητα.

Για πρόσβαση στην εφαρμογή ακολουθήστε τον σύνδεσμο : apousiologos.mysch.gr . Η δημιουργία λογαριασμού είναι απλή και εύκολη καθώς απαιτεί μόνο ένα έγκυρο λογαριασμό email.

Σχετικό Υλικό