Αναζήτηση Άρθρων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε στα άρθρα σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τελευταία Γεγονότα
Τρέχοντα

   Πρωτομαγιά

      (πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό)

 

   Πάσχα

      (πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό)

 

   Λήξη σχολικής χρονιάς

      (πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό)

 

Οργάνωση σχολείου/τάξης

      (έγγραφα, έντυπα, βραβεία,

       ετικέτες, αναμνηστικά, κτλ)

 

Σχολ. εορτές/Εκδηλώσεις

      (πλούσιο εορταστικό υλικό,

       για όλες τις εκδηλώσεις) 

 

 Ελεύθερη Ώρα για τα Παιδιά

 

 Εκπαιδευτική TV

 

 Δείτε ΟΛΟ το υλικό μας !

 

Ελεύθερη πρόσβαση σε όλους,

     για όλο το υλικό μας !

     (χωρίς δημιουργία λογαριασμού)

 

Προτεινόμενος

     φυλλομετρητής: Chrome Gr

 

stop-bullying.gov.gr

 


 Ημερολόγιο Απριλίου 2024

 Σχολικό ημερολόγιο 2023-24

 Προγραμ/σμός εκπαιδ. 2023-24

 Μισθοδοσία εκπαιδευτικών

 


 Χρήσιμα

 Νοσοκομεία

 Νηστείες

 Πρωτοσέλιδα

 Παγκόσμιες Ημ.

 Πρόγραμμα TV

 

    

 Απεργίες

 Φαρμακεία

 Αργίες

 Συγκοινωνίες

 Εκπτώσεις

 Ο Καιρός


 Χάρτης ιστοσελίδας

 Γενικές οδηγίες

Το παιχνίδι της εβδομάδας

        Εκπαιδευτικά παιχνίδια - ασκήσεις 

Κεντρική εκδήλωση εορτασμού 9ης Παν/νιας Ευρωπαϊκής Ημέρας σχολικού αθλητισμού

Καταχωρήθηκε στις: Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022 , από τον/την συγγραφέα: e-selides, επισκέψεις: 563
στην κατηγορία: ΥΠΑΙΘ
 Με επιτυχία και παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως  πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. 

η  κεντρική εκδήλωση του εορτασμού της 9ηςΠανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 σε  εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022,  στο Ν.Π.Δ.Δ. αρμοδιότητας Υ.ΠΑΙ.Θ., Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών «Ο. Ι. ΦΩΚΙΑΝΟΣ» στο Ζάππειο.
 
Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βράβευσε τους μαθητές/τριες-αθλητές/τριες που διακρίθηκαν (1η-3η θέση)  στα Παγκόσμια σχολικά πρωταθλήματα κατά το σχολικό έτος 2021 – 2022. Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν από την Υπουργό: οι μαθητές/τιρες που διακρίθηκαν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα  κατακτώντας συνολικά  34 μετάλλια στα αθλήματα: κλασσικός αθλητισμός, κολύμβηση, ρυθμική γυμναστική, καθώς και τις μαθήτριες/αθλήτριες  οι οποίες συμμετείχαν στο  Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης  και  κατέκτησαν τη 2η θέση.
 
Η Υπουργός κατά τον χαιρετισμό της  αναφέρθηκε  στο  σύνθημα της ημέρας «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» που στόχο έχει την ανάδειξη της  ωφελιμότητας της άθλησης  στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής και ότι οι σχολικές μονάδες της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της  χώρας  οργανώσουν και  υλοποιούν  αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.
 
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος, διακεκριμένοι αθλητές/τριες Κλιγκοπούλου Σοφία, Καλέντζου Δήμητρα (καλαθοσφαίριση), Χρήστου Απόστολος (κολύμβηση), Ελενη Πόλλακ, Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (στίβος), Χαρά Καρυάμη(ρυθμική γυμναστική), τα κορίτσια της Εθνικής Ομάδας Ανσάμπλ  που συμμετείχαν και  σε πρόγραμμα επίδειξης (Εγγλέζου Ελπίδα, Τοπολάι Μαριέτα, Καρόκη Καλομοίρα, Στεργιούλα Αικατερίνη, Κονιστή Ειρήνη, Ρήγα Χριστίνα) με την προπονήτρια τους Φωτεινή Κωτσοπούλου και Αναστασία Ποντίκα (πυγμαχία).
 
Οι μαθητές/τριες του 1ου  Γυμνασίου Ν. Ιωνίας και 2ου Αγίας Παρασκευής που συμμετείχαν στις αθλητικές δράσεις της εκδήλωσης, γνώρισαν με τη βοήθεια έμπειρων καθηγητών Φυσικής Αγωγής –προπονητών από τις οικείες ομοσπονδίες, αθλήματα όπως της Τοξοβολίας, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο, Χειροσφαίρισης, Κλασσικού αθλητισμού, Laser run-μοντέρνο πένταθλο, πυγμαχίας, ενώ για την ασφάλεια της εκδήλωσης βοήθησαν εθελόντριες  και το Σώμα Εθελοντών Διασωστών του Ε.Ε.Σ.
 
Η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αντιλαμβανόμενη  τη σημαντικότητα της Φυσικής Αγωγής και τα οφέλη αυτής για τους μαθητές/τριες στηρίζει έμπρακτα το σχολικό αθλητισμό έχοντας ήδη δρομολογήσει κατά το τρέχον σχολικό έτος την υλοποίηση  των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων και αγώνων.

 
Πηγή: Υπουργείο Παιδείας

Άρθρα από την ίδια κατηγορία

Προστέθηκε την: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 @ 10:58:59 στην κατηγορία: ΥΠΑΙΘ
 Διεξαγωγή υγειονομικών εξετάσεων και πρακτικών δοκιμασιών των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ από 17/06 έως 28/06.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 @ 11:14:48 στην κατηγορία: ΥΠΑΙΘ
 Προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης για τις ελληνόγλωσσες μονάδες εξωτερικού.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024 @ 12:35:56 στην κατηγορία: ΥΠΑΙΘ
 Εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024 @ 13:16:26 στην κατηγορία: ΥΠΑΙΘ
 Αποτελέσματα κλήρωσης στα Ομαδικά Αθλήματα των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας και Κύπρου, σχολικού έτους 2023-2024.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 @ 11:05:11 στην κατηγορία: ΥΠΑΙΘ
 Προκήρυξη Εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α εξεταστικής περιόδου 2024.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 @ 19:00:20 στην κατηγορία: ΥΠΑΙΘ
 Η ανακοίνωση ΕΔΩ... περισσότερα »