Αναζήτηση Άρθρων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε στα άρθρα σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τελευταία Γεγονότα
Προσεχώς:
Τρέχοντα

   Πρωτομαγιά

      (πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό)

 

   Πάσχα

      (πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό)

 

Οργάνωση σχολείου/τάξης

      (έγγραφα, έντυπα, βραβεία,

       ετικέτες, αναμνηστικά, κτλ)

 

Σχολ. εορτές/Εκδηλώσεις

      (πλούσιο εορταστικό υλικό,

       για όλες τις εκδηλώσεις) 

 

 Ελεύθερη Ώρα για τα Παιδιά

 

 Εκπαιδευτική TV

 

 Δείτε ΟΛΟ το υλικό μας !

 

Ελεύθερη πρόσβαση σε όλους,

    για όλο το υλικό μας !

    (χωρίς δημιουργία λογαριασμού)

 


 Ημερολόγιο Μαρτίου 2024

 Σχολικό ημερολόγιο 2023-24

 Προγραμ/σμός εκπαιδ. 2023-24

 Μισθοδοσία εκπαιδευτικών

 


 Χρήσιμα

 Νοσοκομεία

 Νηστείες

 Πρωτοσέλιδα

 Παγκόσμιες Ημ.

 Πρόγραμμα TV

 

    

 Απεργίες

 Φαρμακεία

 Αργίες

 Συγκοινωνίες

 Εκπτώσεις

 Ο Καιρός


 Χάρτης ιστοσελίδας

 Γενικές οδηγίες

Το παιχνίδι της εβδομάδας

        Εκπαιδευτικά παιχνίδια - ασκήσεις 

Η ειδική ιστοσελίδα actions.minedu.gov.gr του Υπουργείου Παιδείας

Καταχωρήθηκε στις: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 , από τον/την συγγραφέα: e-selides, επισκέψεις: 1962
στην κατηγορία: ΥΠΑΙΘ
Σε λειτουργία βρίσκεται από σήμερα η ειδική ιστοσελίδα actions.minedu.gov.gr που δημιουργήθηκε με σκοπό οι πολίτες να ενημερωθούν για τις Δράσεις και τις Μεταρρυθμίσεις
του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από το 2015 μέχρι σήμερα.
 
Οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν και να ενημερωθούν αναλυτικά για τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις του Υπ.Π.Ε.Θ τα τελευταία τρία χρόνια ανά τομέα και βαθμίδα εκπαίδευσης. Στις Εμβληματικές Δράσεις περιέχεται ηλεκτρονικό έντυπο ελεύθερο για download.
 
Προλογικό σημείωμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ.Κώστα Γαβρόγλου
 
Σας καλωσορίζουμε σε αυτόν τον ιστότοπο όπου παρουσιάζονται συγκεντρωμένες όλες σχεδόν οι πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που επιχειρήσαμε τα τελευταία τρία χρόνια στην Εκπαίδευση, τόσο αυτές που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί όσο και εκείνες που θα θεσμοθετηθούν στους πρώτους μήνες του 2019. Η γενίκευση του ολοήμερου σχολείου στο σύνολο των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της χώρας, η υποχρεωτική Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση, ο εξορθολογισμός των προγραμμάτων σπουδών στο Γυμνάσιο, τα νέα ωρολόγια προγράμματα της Α’ και Β’ Λυκείου, η νέα Γ’ Λυκείου και η δυνατότητα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με μόνον το απολυτήριο Λυκείου, η ριζική αναδιάρθρωση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, οι εμβληματικές ρυθμίσεις για την Ειδική Αγωγή, η νέα αρχιτεκτονική στις Δομές στήριξης των σχολικών μονάδων, η Εκπαίδευση των Προσφύγων, η επαναπρόσληψη των 2500 εκπαιδευτικών που ήταν υπό καθεστώς απόλυσης, η κατάργηση της τιμωρητικής αξιολόγησης του ΠΔ 152, η κατάργηση του 4009/2011 που απορρύθμιζε τα Πανεπιστήμια και ήταν ένα πλήγμα στην δημοκρατική τους λειτουργία και η αντικατάστασή του από την ψήφιση του νόμου 4485/2017 για τα Πανεπιστήμια, οι νομοθεσίες για τις συνέργειες των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ μαζί με τα νέα Πανεπιστημιακά Ερευνητικά Κέντρα και τα Διετή Προγράμματα Σπουδών για παροχή επαγγελματικών πιστοποιητικών ευρωπαϊκών προσόντων, οι νέοι θεσμοί και νέες χρηματοδοτήσεις στην Έρευνα και Καινοτομία, αποτελούν ένα μέρος των παρεμβάσεών μας, οι οποίες, όμως θα έχουν πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα όσο ξεδιπλώνονται στο πλαίσιο ενός συνολικού μεταρρυθμιστικού σχεδίου.
 
Τα τρία χρόνια που πέρασαν ήταν χρόνια δύσκολων και περίπλοκων διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς και κληθήκαμε να ασκήσουμε πολιτική σ' ένα περιβάλλον σκληρής δημοσιονομικής στενότητας. Όπως φαίνεται από τα παραπάνω αλλά και από την αναλυτική παρουσίαση των πρωτοβουλιών μας που καταγράφονται στον ιστότοπο, καταφέραμε να διαμορφώσουμε και να εδραιώσουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο για την Εκπαίδευση χωρίς υποχωρήσεις στις αρχές μας.
 
Όπως υποσχεθήκαμε, ένα από πρώτα μέτρα στην μεταμνημονιακή περίοδο θα είναι ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών. Προχωρήσαμε λοιπόν στην εξασφάλιση 15.000 διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών, κάτι που δεν είχε γίνει επί 10 χρόνια. Οι 4.500 θα είναι για την Ειδική Αγωγή και θα υλοποιηθούν εντός του 2019, και οι υπόλοιποι τα επόμενα δύο χρόνια. Η προκήρυξή τους, όμως, θα πραγματοποιηθεί εντός του 2019. Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που σύντομα θα γίνει σχέδιο νόμου στη Βουλή, προσδιορίστηκε ένα σύστημα διορισμού που συνυπολογίζει τη μεγάλη προϋπηρεσία με τα επιστημονικά και κοινωνικά κριτήρια, χωρίς γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ αλλά πάντοτε υπό την εποπτεία του και, βέβαια, με απόλυτη δέσμευση στις συνταγματικές επιταγές και τις αποφάσεις του ΣτΕ.
 
Η διαμόρφωση αλλά και σταδιακή υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου είναι αποτέλεσμα της συμβολής όλων των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου από τον Ιανουάριο του 2015 και μετά. Αποκλειστικός στόχος η αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, η ενίσχυση της πρόσβασης σε αυτήν περισσότερων κοινωνικών ομάδων, η αντιμετώπιση των παθογενειών που ενδήμησαν στην Εκπαίδευση μετά από δεκαετίες αλλοπρόσαλλων και ανερμάτιστων πολιτικών. Με άλλα λόγια, στόχος μας είναι η λειτουργία των εκπαιδευτικών μας θεσμών σε ένα συνεχώς διευρυνόμενο δημοκρατικό πλαίσιο, όπου η δημοκρατία στα Σχολεία και στα Πανεπιστήμια δεν θα ανάγεται ούτε σε διαδικαστικού περιεχομένου ρυθμίσεις ούτε και θα γραφειοκρατικοποιείται, αλλά θα αντανακλάται στη συνολική εκπαιδευτική κουλτούρα όσων διδάσκουν και διδάσκονται. Δεν υπάρχουν έτοιμες συνταγές, υπάρχει όμως πλέον ένα συνεκτικό, ολιστικό και οργανωμένο σχέδιο καθώς και οι εκπαιδευτικοί μας που κράτησαν ζωντανή την Εκπαίδευσή μας όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια και στους οποίους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.
 
Τα παραπάνω ενδεχομένως να δίνουν την εντύπωση πως το Υπουργείο υποστηρίζει ότι έχει επιτύχει όλους τους στόχους του! Θα ήταν αφελές να έχουμε τέτοιες αυταπάτες. Υπάρχουν πολλά που δεν έχουμε κάνει: υστερούμε στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, στη συγγραφή νέων βιβλίων, στη φοιτητική μέριμνα, για να αναφέρουμε ορισμένους καίριους τομείς.
 
Τελικό, βέβαια, κριτήριο επιτυχίας των πρωτοβουλιών μας θα είναι η κοινωνική τους αποδοχή. Γνωρίζουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις μας «απειλούν» πολιτικές και κόμματα που έβλεπαν και την Εκπαίδευση ως σημαντικό τμήμα μιας πολιτικής κουλτούρας που την χαρακτήριζε η διαπλοκή, ο νεποτισμός και η παράκαμψη των δημοκρατικών προταγμάτων. Γνωρίζουμε ότι κάποιοι «ξεβολεύονται» λόγω των πρωτοβουλιών μας. Οι αντιδράσεις από όσους «απειλούνται» και όσους «ξεβολεύονται» αποτελεί αναμενόμενη αντίδραση σε κάθε προσπάθεια που μετασχηματίζει ουσιωδώς το εκπαιδευτικό πεδίο και αναδιανέμει ρόλους και ευθύνες. Ωστόσο, τελικός κριτής είναι η κοινωνία που μας παρακολουθεί όλους καθημερινά. Αυτή κρίνει το Υπουργείο με δεδομένες τις υπαρκτές αδυναμίες του αλλά και το εξίσου υπαρκτό μεταρρυθμιστικό του έργο, που κύριο στόχο έχει την βελτίωση και την επέκταση της Δημόσιας Παιδείας προς όφελος όλων των πολιτών. Κρίνει όμως εξίσου και όσους «απειλούνται» και όσους «ξεβολεύονται».

 https://actions.minedu.gov.gr/
 
Πηγή: minedu.gov.gr

Άρθρα από την ίδια κατηγορία

Προστέθηκε την: Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024 @ 12:35:56 στην κατηγορία: ΥΠΑΙΘ
 Εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024 @ 13:16:26 στην κατηγορία: ΥΠΑΙΘ
 Αποτελέσματα κλήρωσης στα Ομαδικά Αθλήματα των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας και Κύπρου, σχολικού έτους 2023-2024.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 @ 11:05:11 στην κατηγορία: ΥΠΑΙΘ
 Προκήρυξη Εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α εξεταστικής περιόδου 2024.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 @ 19:00:20 στην κατηγορία: ΥΠΑΙΘ
 Η ανακοίνωση ΕΔΩ... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 @ 19:15:14 στην κατηγορία: ΥΠΑΙΘ
 Με μία Ζωντανή Εκδήλωση Καλωσορίσματος ξεκινά το MOOC του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης της δράσης eTwinning με θέμα: «eTwinning MOOC 2023: Εισαγωγή στο eTwinning, την ευρωπαϊκή δράση για την εκπαίδευση»,  ... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 @ 14:33:20 στην κατηγορία: ΥΠΑΙΘ
 Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο διαρκούς χαρτογράφησης της υφιστάμενης κατάστασης στο σχολικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και συνεκτιμώντας υγειονομικές παραμέτρους,... περισσότερα »