Αναζήτηση Άρθρων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε στα άρθρα σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τελευταία Γεγονότα
Τρέχοντα

   Πρωτομαγιά

      (πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό)

 

   Πάσχα

      (πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό)

 

   Λήξη σχολικής χρονιάς

      (πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό)

 

Οργάνωση σχολείου/τάξης

      (έγγραφα, έντυπα, βραβεία,

       ετικέτες, αναμνηστικά, κτλ)

 

Σχολ. εορτές/Εκδηλώσεις

      (πλούσιο εορταστικό υλικό,

       για όλες τις εκδηλώσεις) 

 

 Ελεύθερη Ώρα για τα Παιδιά

 

 Εκπαιδευτική TV

 

 Δείτε ΟΛΟ το υλικό μας !

 

Ελεύθερη πρόσβαση σε όλους,

     για όλο το υλικό μας !

     (χωρίς δημιουργία λογαριασμού)

 

Προτεινόμενος

     φυλλομετρητής: Chrome Gr

 

stop-bullying.gov.gr

 


 Ημερολόγιο Απριλίου 2024

 Σχολικό ημερολόγιο 2023-24

 Προγραμ/σμός εκπαιδ. 2023-24

 Μισθοδοσία εκπαιδευτικών

 


 Χρήσιμα

 Νοσοκομεία

 Νηστείες

 Πρωτοσέλιδα

 Παγκόσμιες Ημ.

 Πρόγραμμα TV

 

    

 Απεργίες

 Φαρμακεία

 Αργίες

 Συγκοινωνίες

 Εκπτώσεις

 Ο Καιρός


 Χάρτης ιστοσελίδας

 Γενικές οδηγίες

Το παιχνίδι της εβδομάδας

        Εκπαιδευτικά παιχνίδια - ασκήσεις 

5ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός SCRATCH GAME 2018 - 2019

Καταχωρήθηκε στις: Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 , από τον/την συγγραφέα: e-selides, επισκέψεις: 2853
στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Ο 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημιουργίας Παιχνιδιού στο Scratch απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών (όλων των τάξεων και κυρίως της Ε και της Στ τάξης), Γυμνασίων και Λυκείων.
 
(Γενικών και Επαγγελματικών, όλων των τάξεων και κυρίως της Α και της Β τάξης), καθώς και Σχολείων Ειδικής Αγωγής.
Τον εν λόγω διαγωνισμό διοργανώνουν Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής της Διεύθυνσής σας σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χανίων, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής Πανελλαδικά, καθώς και το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.
 
Οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό, οι οδηγίες ανάρτησης, καθώς και κάθε άλλη σχετική πληροφορία θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα των διοργανωτών (https://festman.schoolab.gr/festival/25).
 
Πληροφορίες δύνανται να δοθούν και από το τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων στον αριθμό τηλεφώνου 28210-47150.
 
Ο χρόνος που απαιτείται για τη διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας και των φάσεων υλοποίησης αυτής καθορίζεται και προγραμματίζεται από τους/τις εκπαιδευτικούς, με υποχρέωση την ανάρτηση των έργων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής, η οποία ορίζεται ως η Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, σύμφωνα με το σχέδιο προκήρυξης του διαγωνισμού. Η αξιολόγηση γίνεται από κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι/ες θα οριστούν μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η φόρμα της οποίας ανακτάται στον κάτωθι σύνδεσμο:
 
 
Η έγκριση δίδεται για το σχολικό έτος 2018-2019, υπό τις εξής προϋποθέσεις:
1. Η συμμετοχή των σχολείων στον διαγωνισμό να είναι προαιρετική και να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης της εκάστοτε σχολικής μονάδας και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών αυτής.
 
2. Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών στον διαγωνισμό να είναι προαιρετική και να μην έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές/-ήτριες ή για το σχολείο.
 
3. Τα παραχθέντα έργα των μαθητών/-τριών δεν θα εντάσσονται στην εν γένει αξιολόγησή τους.
 
4. Οι σχετικές δημιουργίες των μαθητών/-τριών να υλοποιηθούν, είτε εντός είτε εκτός σχολικού ωραρίου, στο πλαίσιο επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, σε ενότητες που προσφέρονται για ανάλογες προεκτάσεις (π.χ. στο μάθημα της Πληροφορικής, των ΤΠΕ), προκειμένου να υποστηρίξουν τη διεύρυνση και τον εμπλουτισμό του προγράμματος σπουδών και να μην παρεμποδίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Ο τρόπος ενασχόλησης (ώρες απασχόλησης, υλικό που θα χρησιμοποιηθεί, κ.λπ.) των εμπλεκόμενων μαθητών/-τριών είναι στη διακριτική ευχέρεια των εκπαιδευτικών που θα συντονίσουν τους μαθητές/-ήτριες.
 
5. Υπεύθυνος για τον συντονισμό, παρακολούθηση και ανάρτηση των έργων των μαθητών/-τριών να οριστεί εκπαιδευτικός της σχολικής μονάδας.
 
6. Ο φορέας διοργάνωσης θα αναλάβει όλη τη διαδικασία υλοποίησης του διαγωνισμού και θα διασφαλίσει τα προσωπικά δεδομένα και τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών.
 
7. Ο διαγωνισμός να μην εμπλέκεται με την προώθηση εμπορικών προϊόντων και να μην υπάρξουν έσοδα για τους φορείς που προκηρύσσουν τον διαγωνισμό ή για άλλους, από τα υποβληθέντα έργα (με εμπορία, διαφήμιση, κ.λπ.).
 
8. Να προσκομιστεί Υπεύθυνη Δήλωση από τον/την κηδεμόνα του μαθητή/της μαθήτριας, στην οποία να αναφέρεται ότι δέχεται ο/η μαθητής/-ήτρια να συμμετέχει στον διαγωνισμό και να δημοσιευτεί το έργο του σε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο, ότι θα γίνεται χρήση του έργου μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και ότι συμφωνεί με τους όρους της προκήρυξης.
 
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΧΑΛΑΣ
 
«5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός δημιουργίας παιχνιδιού στο Scratch»
 
Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χανίων, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής Πανελλαδικά, καθώς και το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης διοργανώνουν και προκηρύσσουν, τον: 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό δημιουργίας παιχνιδιού στο Scratch.
 
Σκοπός του διαγωνισμού η συμμετοχή των μαθητών σε μια συνεργατική και δημιουργική διαδικασία για την υλοποίηση ενός προγράμματος ηλεκτρονικού παιχνιδιού στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch, αξιοποιώντας την αλγοριθμική σκέψη και τον πειραματισμό με βασικές προγραμματιστικές δομές.
 
Ο φετινός διαγωνισμός για το σχολικό έτος 2018-19, τελεί υπό την έγκριση του ΥΠΠΕΘ (Αρ. Πρωτ. Φ15/212369/Δ2/10-12-2018) και αφορά στην υλοποίηση ενός «Παιχνιδιού», με ανοιχτή θεματολογία.
 
Ειδική θεματική του διαγωνισμού, χωρίς να είναι δεσμευτική, είναι ο «Ερωτόκριτος».
•    Έτος «Ερωτόκριτου» το 2019 ορίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
 
Απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα δοθούν αντίστοιχα βραβεία και έπαινοι σε έργα μαθητών, ανά εκπαιδευτική βαθμίδα:
•    Δημοτικού
•    Γυμνασίου 
•    Λυκείου (Γενικό & Επαγγελματικό) 
•    Ειδικών σχολείων
 
Τα υποβληθέντα έργα μπορεί να είναι προϊόντα είτε ατομικής είτε ομαδικής προσπάθειας και πρέπει να είναι πρωτότυπα, δηλαδή να προκύπτουν από την προσωπική δημιουργική εργασία των μαθητών.
 
Σημειώνουμε
 
Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών στο διαγωνισμό είναι προαιρετική, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων και δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους εμπλεκόμενους.
 
Διαχειριστές έργων:
 
Όλες και όλοι που είχαν πέρυσι δικαιώματα Διαχειριστή έργων έχουν αυτόματα τη δυνατότητα διαχείρισης και στον 5ο διαγωνισμό το σχολικό έτος 2018-19. Διαφορετικά, μετά την είσοδό τους στην πλατφόρμα, θα πρέπει να κάνουν αίτημα αναβάθμισης σε Διαχειριστή έργων.
 
 Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η Δευτέρα 6 Μαΐου 2019.
 
 Ενημέρωση, οδηγίες και ανάρτηση των έργων στη διεύθυνση:
https://festman.schoolab.gr/ στην επιλογή εκδηλώσεις/ 5ος Διαγωνισμός παιχνιδιού στο Scratch.
 
Για την οργανωτική επιτροπή
Γιώργος Γώγουλος


 
Πηγή: e-selides

Άρθρα από την ίδια κατηγορία

Προστέθηκε την: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 @ 11:15:07 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Τοξοβολίας των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024 @ 11:00:57 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης σχ.έτους, 2023-2024.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024 @ 10:56:34 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 @ 11:47:56 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 Προκήρυξη αγώνων αντισφαίρισης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σχ.έτους 2024.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 @ 19:04:06 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ξιφασκίας ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σχ.έτους 2023-2024.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 @ 20:40:24 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Υδατοσφαίρισης των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, σχ. έτους 2023-2024.... περισσότερα »