Αναζήτηση Άρθρων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε στα άρθρα σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τελευταία Γεγονότα
Τρέχοντα
Εργασία

1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων - Erasmus - Make the chemistry sexy

Καταχωρήθηκε στις: Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 , από τον/την συγγραφέα: e-selides, επισκέψεις: 742
στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα Erasmus+ -Make the chemistry sexy-, όπου συμμετείχε το σχολείο μας μαζί με άλλα τέσσερα σχολεία από Γερμανία, Πολωνία, Ισπανία και Τουρκία.

Όλα τα σχολεία χαρακτήρισαν ως θετική την ατμόσφαιρα που υπήρχε στα σχολεία κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, επίσης η πλειοψηφία των μαθητών απάντησε ότι το project συνέβαλε στη βελτίωση της ατμόσφαιρας στο σχολείο.

Σε κάθε συνάντηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από κάθε σχολείο. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες και ένΡ ωσαν την ζεστή, φιλική φιλοξενία.

Οι μαθητές δήλωσαν ότι η καλύτερη εμπειρία τους από το πρόγραμμα, ήταν η συνεργασία με τους συμμαθητές τους, η προετοιμασία τους πριν από κάθε συνάντηση και οι γνώσεις που απέκτησαν για τις εταιρικές χώρες μέσω του προγράμματος. Οι περισσότεροι μαθητές βρήκαν φίλους από άλλες χώρες με τους οποίους εξακολουθούν να έχουν επικοινωνία. Επίσης έκαναν καλή πρακτική εξάσκηση στ’ αγγλικά τους, αφού η επίσημη γλώσσα επικοινωνίας ήταν η αγγλική.

Οι μαθητές μας είχαν αξέχαστες εμπειρίες, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες, επίσης οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία, για άλλη μια φορά, σε επαγγελματικό επίπεδο να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα διοίκησης και οργάνωσης της εκπαίδευσης αλλά και για θεμελιώδη ζητήματα παιδαγωγικής και διδακτικής.

Τέλος οι περισσότεροι μαθητές πιστεύουν ότι μέσω του προγράμματος Erasmus+, ενισχύεται η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης και θα ήθελαν πάρα πολύ να συμμετέχουν και σε άλλα τέτοια ευρωπαϊκά προγράμματα.

Εκτίμησή μας είναι ότι το πρόγραμμα ήταν πετυχημένο από όλες τις πλευρές του.

Όλα τα συμπεράσματα και όλες οι εργασίες, τοποθετήθηκαν σε μια πλατφόρμα όπου είναι επισκέψιμη από όλους  https://matches2017.jimdo.com/.Πηγή: cladenis

Άρθρα από την ίδια κατηγορία

Προστέθηκε την: Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019 @ 21:52:46 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Ο Σεπτέμβριος στην Παραμυθοχώρα είναι γεμάτος παραμύθια και δημιουργικά εργαστήρια! Η Παραμυθοχώρα έχει ετοιμάσει για τους μικρούς της φίλους πλήθος εκδηλώσεων για όλο τον Σεπτέμβριο:... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019 @ 19:41:22 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου πραγματοποιείται στο Ζάππειο από τις 30 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019 με κεντρικό αφιέρωμα τη«Λογοτεχνία επί σκηνής».... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 @ 10:23:46 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει την επιτυχημένη του παιδική παράσταση «Αλαντίν» στα Αισχύλεια.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Σάββατο, 1 Ιουνίου 2019 @ 11:57:28 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ - Νέα έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Βυθιστείτε στη θάλασσα του «Ελληνικού Κόσμου» !... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 @ 12:31:25 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Σας ενημερώνουμε ότι δημιουργήθηκαν εκπαιδευτικά βίντεο για την υπηρεσία Τηλεδιασκέψεων του ΠΣΔ (https://meeting.sch.gr). ... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019 @ 08:43:03 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Έχοντας υπόψη την επικείμενη λήξη της κατά παρ. 12 του άρθρου 20 του ν.4547/2018 (ΦΕΚ 102/Α/12-6-2018) μεταβατικής λειτουργίας των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) που μετατράπηκαν σε Κέντρα Εκπαίδευσης... περισσότερα »