Αναζήτηση Άρθρων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε στα άρθρα σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τελευταία Γεγονότα
Τρέχοντα
Εργασία

1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων - Erasmus - Make the chemistry sexy

Καταχωρήθηκε στις: Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 , από τον/την συγγραφέα: e-selides, επισκέψεις: 931
στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα Erasmus+ -Make the chemistry sexy-, όπου συμμετείχε το σχολείο μας μαζί με άλλα τέσσερα σχολεία από Γερμανία, Πολωνία, Ισπανία και Τουρκία.

Όλα τα σχολεία χαρακτήρισαν ως θετική την ατμόσφαιρα που υπήρχε στα σχολεία κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, επίσης η πλειοψηφία των μαθητών απάντησε ότι το project συνέβαλε στη βελτίωση της ατμόσφαιρας στο σχολείο.

Σε κάθε συνάντηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από κάθε σχολείο. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες και ένΡ ωσαν την ζεστή, φιλική φιλοξενία.

Οι μαθητές δήλωσαν ότι η καλύτερη εμπειρία τους από το πρόγραμμα, ήταν η συνεργασία με τους συμμαθητές τους, η προετοιμασία τους πριν από κάθε συνάντηση και οι γνώσεις που απέκτησαν για τις εταιρικές χώρες μέσω του προγράμματος. Οι περισσότεροι μαθητές βρήκαν φίλους από άλλες χώρες με τους οποίους εξακολουθούν να έχουν επικοινωνία. Επίσης έκαναν καλή πρακτική εξάσκηση στ’ αγγλικά τους, αφού η επίσημη γλώσσα επικοινωνίας ήταν η αγγλική.

Οι μαθητές μας είχαν αξέχαστες εμπειρίες, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες, επίσης οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία, για άλλη μια φορά, σε επαγγελματικό επίπεδο να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα διοίκησης και οργάνωσης της εκπαίδευσης αλλά και για θεμελιώδη ζητήματα παιδαγωγικής και διδακτικής.

Τέλος οι περισσότεροι μαθητές πιστεύουν ότι μέσω του προγράμματος Erasmus+, ενισχύεται η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης και θα ήθελαν πάρα πολύ να συμμετέχουν και σε άλλα τέτοια ευρωπαϊκά προγράμματα.

Εκτίμησή μας είναι ότι το πρόγραμμα ήταν πετυχημένο από όλες τις πλευρές του.

Όλα τα συμπεράσματα και όλες οι εργασίες, τοποθετήθηκαν σε μια πλατφόρμα όπου είναι επισκέψιμη από όλους  https://matches2017.jimdo.com/.Πηγή: cladenis

Άρθρα από την ίδια κατηγορία

Προστέθηκε την: Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 @ 08:21:01 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Πανελλήνιος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Αθλητικών Ακαδημιών, στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και στα Πάρκα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020 @ 19:13:33 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Μαθητές από ολόκληρη την Ελλάδα καλούνται να υποβάλλουν τις προτάσεις και τα σχέδια τους για μία πειραματική διάταξη που θα ταξιδέψει στο διάστημα τον Δεκέμβριο του 2020.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019 @ 12:09:48 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο σπουδαιότερο μυθολογικό θεματικό πάρκο "Οδύσσεια" θα πραγματοποιείται ξενάγηση και στην ποντιακή διάλεκτο, μόνο στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών, NOESIS από τις 22 Οκτωβρίου 2019 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2020. ... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019 @ 18:39:29 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Το The Christmas Factory και η Επέλαση των Ξωτικών, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της πόλης, επιστρέφει στην Αθήνα για να δώσει ξεχωριστό αέρα στις Γιορτές!... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 @ 18:17:15 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Προστέθηκε την: Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019 @ 21:52:46 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Ο Σεπτέμβριος στην Παραμυθοχώρα είναι γεμάτος παραμύθια και δημιουργικά εργαστήρια! Η Παραμυθοχώρα έχει ετοιμάσει για τους μικρούς της φίλους πλήθος εκδηλώσεων για όλο τον Σεπτέμβριο:... περισσότερα »