Αναζήτηση Άρθρων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε στα άρθρα σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τελευταία Γεγονότα
Τρέχοντα
Εργασία

Πανάγιος Τάφος - Το μνημείο και το έργο

Καταχωρήθηκε στις: Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 , από τον/την συγγραφέα: e-selides, επισκέψεις: 1693
στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 Ψηφιακή και διαδραστική για το εμβληματικό έργο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Με ανοιχτές αγκάλες μεν, με αγνώστου ύψους εισιτήριο δε, ετοιμάζεται να υποδεχτεί το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ψηφιακή έκθεση για τον Πανάγιο Τάφο.

Υπό τον τίτλο «Πανάγιος Τάφος: Το μνημείο και το έργο» η έκθεση που ήδη παρουσιάζεται στο μουσείο του Νational Geographic στην Ουάσινγκτον (ως τις 2 Ιανουαρίου του 2019) ετοιμάζεται να κλωνοποιηθεί και να ταξιδέψει στην Αθήνα από τις 21 Μαϊου ως και το τέλος Ιανουαρίου 2019, καθώς πήρε ομόφωνη γνωμοδότηση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
 
Αν και η έκθεση που βασίζεται στην τρισδιάστατη απεικόνιση του Πανάγιου Τάφου- απόρροια των έργων συντήρησης που έγιναν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – θα φιλοξενηθεί σε ένα δημόσιο μουσείο, τη διοργάνωσή της έχει αναλάβει αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία και θα αναλάβει το κόστος των 700.000 ευρώ.

Η εταιρεία είναι και που θα ορίσει το εισιτήριο για την είσοδο – ξεχωριστό από εκείνο που απαιτείται για την είσοδο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο - ενώ μετά την κάλυψη των εξόδων προβλέπεται ότι θα παραχωρήσει το 10% επί των ακαθαρίστων εσόδων στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων.

Τα έσοδα πέραν των ποσών αυτών κατά τα 2/3 θα υποστηρίξουν σκοπούς και ανάγκες του Υπουργείου Πολιτισμού και κατά το 1/3 του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Παράλληλα προβλέφθηκε η σύσταση ειδικής επιτροπής που θα παρακολουθεί την εισπρακτική κίνηση της έκθεσης.


 
Πηγή: ebyzantinemuseum.gr

Άρθρα από την ίδια κατηγορία

Προστέθηκε την: Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 @ 11:12:11 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΩΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
ΤΗΣ ΕΜΕ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» 2021.
... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 @ 19:29:23 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργανώνει τον 81ο  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ». ... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 @ 12:29:05 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Στο πλαίσιο του Εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, θα προγραμματιστούν στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας πτήσεις μαθητών/τριών της Γ Λυκείου, έτους 2020-2021, με Ελικοφόρα Πτητικά Μέσα της ΠΑ.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 @ 11:56:13 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Ειδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 @ 08:21:01 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Πανελλήνιος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Αθλητικών Ακαδημιών, στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και στα Πάρκα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020 @ 19:13:33 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Μαθητές από ολόκληρη την Ελλάδα καλούνται να υποβάλλουν τις προτάσεις και τα σχέδια τους για μία πειραματική διάταξη που θα ταξιδέψει στο διάστημα τον Δεκέμβριο του 2020.... περισσότερα »