Αναζήτηση Άρθρων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε στα άρθρα σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τελευταία Γεγονότα
Δεν βρέθηκαν γεγονότα για σήμερα.
Προσεχώς:
Τρέχοντα
Εργασία

Πανάγιος Τάφος - Το μνημείο και το έργο

Καταχωρήθηκε στις: Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 , από τον/την συγγραφέα: e-selides, επισκέψεις: 1367
στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 Ψηφιακή και διαδραστική για το εμβληματικό έργο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Με ανοιχτές αγκάλες μεν, με αγνώστου ύψους εισιτήριο δε, ετοιμάζεται να υποδεχτεί το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ψηφιακή έκθεση για τον Πανάγιο Τάφο.

Υπό τον τίτλο «Πανάγιος Τάφος: Το μνημείο και το έργο» η έκθεση που ήδη παρουσιάζεται στο μουσείο του Νational Geographic στην Ουάσινγκτον (ως τις 2 Ιανουαρίου του 2019) ετοιμάζεται να κλωνοποιηθεί και να ταξιδέψει στην Αθήνα από τις 21 Μαϊου ως και το τέλος Ιανουαρίου 2019, καθώς πήρε ομόφωνη γνωμοδότηση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
 
Αν και η έκθεση που βασίζεται στην τρισδιάστατη απεικόνιση του Πανάγιου Τάφου- απόρροια των έργων συντήρησης που έγιναν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – θα φιλοξενηθεί σε ένα δημόσιο μουσείο, τη διοργάνωσή της έχει αναλάβει αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία και θα αναλάβει το κόστος των 700.000 ευρώ.

Η εταιρεία είναι και που θα ορίσει το εισιτήριο για την είσοδο – ξεχωριστό από εκείνο που απαιτείται για την είσοδο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο - ενώ μετά την κάλυψη των εξόδων προβλέπεται ότι θα παραχωρήσει το 10% επί των ακαθαρίστων εσόδων στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων.

Τα έσοδα πέραν των ποσών αυτών κατά τα 2/3 θα υποστηρίξουν σκοπούς και ανάγκες του Υπουργείου Πολιτισμού και κατά το 1/3 του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Παράλληλα προβλέφθηκε η σύσταση ειδικής επιτροπής που θα παρακολουθεί την εισπρακτική κίνηση της έκθεσης.


 
Πηγή: ebyzantinemuseum.gr

Άρθρα από την ίδια κατηγορία

Προστέθηκε την: Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 @ 08:21:01 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Πανελλήνιος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Αθλητικών Ακαδημιών, στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και στα Πάρκα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020 @ 19:13:33 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Μαθητές από ολόκληρη την Ελλάδα καλούνται να υποβάλλουν τις προτάσεις και τα σχέδια τους για μία πειραματική διάταξη που θα ταξιδέψει στο διάστημα τον Δεκέμβριο του 2020.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019 @ 12:09:48 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο σπουδαιότερο μυθολογικό θεματικό πάρκο "Οδύσσεια" θα πραγματοποιείται ξενάγηση και στην ποντιακή διάλεκτο, μόνο στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών, NOESIS από τις 22 Οκτωβρίου 2019 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2020. ... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019 @ 18:39:29 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Το The Christmas Factory και η Επέλαση των Ξωτικών, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της πόλης, επιστρέφει στην Αθήνα για να δώσει ξεχωριστό αέρα στις Γιορτές!... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 @ 18:17:15 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Προστέθηκε την: Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019 @ 21:52:46 στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Ο Σεπτέμβριος στην Παραμυθοχώρα είναι γεμάτος παραμύθια και δημιουργικά εργαστήρια! Η Παραμυθοχώρα έχει ετοιμάσει για τους μικρούς της φίλους πλήθος εκδηλώσεων για όλο τον Σεπτέμβριο:... περισσότερα »