Αναζήτηση Άρθρων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε στα άρθρα σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τελευταία Γεγονότα
Τρέχοντα
Εργασία

e-Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής σε 100 δημοτικά σχολεία

Καταχωρήθηκε στις: Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018 , από τον/την συγγραφέα: e-selides, επισκέψεις: 1507
στην κατηγορία: ΓΕΝΙΚΑ
 Το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής θα παρακολουθήσουν κατά το τελευταίο τρίμηνο του φετινού σχολικού έτους μαθητές 100 δημοτικών σχολείων της περιφέρειας Αττικής.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, που περιλαμβάνει διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και κατηγορίες πολιτών, από τους μαθητές, τους δασκάλους, τους γονείς, τους οδηγούς, τους εκπαιδευτές οδήγησης, μέχρι και τους επαγγελματίες οδηγούς.
 
Στην πρώτη φάση της φετινής πιλοτικής λειτουργίας στο τέλος του έτους το μάθημα θα διεξάγεται στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης σε μαθητές δημοτικού. Στόχος είναι από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία. Θα προηγηθούν ειδικά σεμινάρια στους εκπαιδευτικούς από στελέχη του υπουργείου Υποδομών. Το πρόγραμμα εκπονείται με τη συνεργασία των υπουργείων Υποδομών και Παιδείας.
 
«Για να ενισχύσουμε τις προσπάθειες και τις δράσεις των φορέων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των δήμων, των σωματείων σε όλη τη χώρα, παρέχουμε τα εργαλεία στο πλαίσιο μιας καθολικής συστηματικής και συντονισμένης προσπάθειας, εκ μέρους της πολιτείας, εκπαίδευσης του μαθητικού πληθυσμού στα θέματα οδικής ασφάλειας. Γι’ αυτό και για πρώτη φορά φέτος σε αγαστή και πρωτόγνωρη συνεργασία του υπουργείου με το υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων ενσωματώνεται στο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων το μάθημα της Oδικής Aσφάλειας».
 
Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
 
Κατά την χθεσινή παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «e- drive Academy» - e-drive.yme gov.gr ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης τόνισε ότι «Χρειάζεται κυκλοφοριακή παιδεία και κυκλοφοριακή συνείδηση», ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι στόχος δεν είναι η μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, αλλά ο μηδενισμός τους.
 
Ο υπουργός Υποδομών υποστήριξε ότι με βάση τις πιο πρόσφατες στατιστικές, καταγράφεται μείωση τον τελευταίο χρόνο σε θανάτους, ωστόσο βασικός στόχος είναι να μην χάνεται καμία ζωή στην άσφαλτο. 
 
«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αποτελεί χρέος της πολιτείας απέναντι στον πολίτη» τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Παυσανίας -Ανδρέας Παπαγεωργίου, σημειώνοντας πως η κυκλοφοριακή αγωγή και συνείδηση αποτελούν βασικό κομμάτι στους κανόνες συμβίωσης. Ανέφερε επίσης πως το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής για πολλές δεκαετίες βασιζόταν σε προσωπικές εμπειρίες των δασκάλων, ενώ πλέον μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δίνονται όλες οι πληροφορίες.
 
Την παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμα παρακολούθησαν μαθητές του πρώτου δημοτικού σχολείου Χολαργού. Το εκπαιδευτικό υλικό αποτελείται από ηλεκτρονικά διαδραστικά μαθήματα, ηλεκτρονικά βιβλία και φυλλάδια και διαδραστικά παιχνίδια και τα παιδιά θα μαθαίνουν από μικρή ηλικία στο σχολείο για τη σημασία της οδικής ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς με την καθοδήγηση καταρτισμένων δασκάλων.
 
Παράλληλα ο κ. Σπίρτζης γνωστοποίησε πως την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου, που προωθεί την οδική ασφάλεια, μέσω του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας του ΚΟΚ προβλέπεται ότι οι παραβάσεις του ΚΟΚ δεν θα αποτελούν πια μέσο είσπραξης προστίμων, αλλά πρόληψης, καλλιέργειας οδικής παιδείας και ευσυνειδησίας. «Πρέπει να πάμε σε μια άλλη λογική, στο να προτάξουμε την οδική ασφάλεια, την παιδεία, τον πολιτισμό μας στο δημόσιο χώρο» είπε ο κ. Σπίρτζης χαρακτηριστικά. Πολύ σύντομα, όπως είπε, θα υπάρξει ένα νέο σχέδιο νόμου, βρίσκεται σε επεξεργασία, που θα αφορά τη μεταρρύθμιση τόσο της εκπαίδευσης, όσο και του συστήματος εξετάσεων για την απόκτηση αδειών οδήγησης.


 
Πηγή: e-selides

Άρθρα από την ίδια κατηγορία

Προστέθηκε την: Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 @ 11:53:47 στην κατηγορία: ΓΕΝΙΚΑ
 Ημερήσιοι Χάρτες Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019 @ 10:35:05 στην κατηγορία: ΓΕΝΙΚΑ
 Συμπληρώστε τα πεδία Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης, Όνομα Μητέρας (προαιρετικό), ή μόνο τα πεδία Ε.Ε.Α. και Επώνυμο εφόσον τα γνωρίζετε.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 @ 12:04:29 στην κατηγορία: ΓΕΝΙΚΑ
Συγχαρητήρια στους μικρούς καλλιτέχνες της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας που εκπροσώπησαν την χώρα μας και διακρίθηκαν διεθνώς! ... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018 @ 20:47:09 στην κατηγορία: ΓΕΝΙΚΑ
Δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η ελληνική αποστολή που εκπροσώπησε τη χώρα μας στη 12η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής, στο Πεκίνο στις αρχές Νοεμβρίου.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 @ 21:01:50 στην κατηγορία: ΓΕΝΙΚΑ
Το εμπορικό σκάφος, μήκους 23 μέτρων, αποτελεί το αρχαιότερο «ακέραιο ναυάγιο» που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα - Είναι πανομοιότυπο με το καράβι του Οδυσσέα που απεικονίζεται σε διάσημο αγγείο του Βρετανικού Μουσείου.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018 @ 18:32:07 στην κατηγορία: ΓΕΝΙΚΑ
Ο απίστευτα έξυπνος τρόπος που βρήκε η Καρδίτσα για να πηγαίνουν με ασφάλεια τα παιδιά στο σχολείο.... περισσότερα »