Αναζήτηση Άρθρων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε στα άρθρα σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τελευταία Γεγονότα
Τρέχοντα
Εργασία

Διεθνής Ημέρα για τη Διατήρηση της Στιβάδας του Όζοντος

Καταχωρήθηκε στις: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 , από τον/την συγγραφέα: e-selides, επισκέψεις: 2264
στην κατηγορία: ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
«Οι δυνατές προκλήσεις απαιτούν δυνατές απαντήσεις. Μια γενιά πριν, τα έθνη του κόσμου συμφώνησαν να δράσουν για την προστασία της στιβάδας του όζοντος, ξεκινώντας μια διακυβερνητική διαδικασία που χάραξε νέα μονοπάτια».

Έτσι, ξεκινάει το μήνυμά του ο Ban Ki-moo, Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για τη Διεθνή Ημέρα για την Προστασία της Στιβάδας του Όζοντος.
 
Το 1994 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 16η Σεπτεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για τη Διατήρηση της Στιβάδας του Όζοντος, προς τιμή της ημερομηνία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ (1987), που αφορά τις ουσίες που καταστρέφουν το όζον.
 
Γιατί, όμως, είναι τόσο σημαντικό το όζον της στρατόσφαιρας; Γιατί συμβάλλει στην διατήρηση της ζωής του πλανήτη, καθώς απορροφά μέρος της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας, η οποία έχει αποδειχτεί βλαπτική για τον άνθρωπο και τους ζωντανούς οργανισμούς.

Εξίσου ευεργετικό είναι και το όζον που εμφανίζεται κοντά στην επιφάνεια της γης και στην κατώτερη ατμόσφαιρα και βοηθά στην αφαίρεση των ρύπων από την ατμόσφαιρα. Αντίθετα, το όζον που συγκεντρώνεται στην επιφάνεια της γης σχηματίζεται από ρύπους και επηρεάζει αρνητικά την υγεία των ανθρώπων, τα φυτά και τα ζώα. 
 
Πηγή: e-selides

Άρθρα από την ίδια κατηγορία

Προστέθηκε την: Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 @ 09:07:54 στην κατηγορία: ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
 Το Δίκτυο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης την 31η Οκτωβρίου, διοργανώνει ομιλίες και εκδηλώσεις με σκοπό την προβολή του ρόλου της αποταμίευσης... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016 @ 13:26:05 στην κατηγορία: ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
 Ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίστηκε φέτος η 3η Οκτωβρίου. ... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016 @ 19:42:52 στην κατηγορία: ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
 Η Διεθνής Ημέρα Εξαφανισμένων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Αυγούστου, προκειμένου να επισύρει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας για τη μοίρα των φυλακισμένων... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 @ 09:49:08 στην κατηγορία: ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
H εθελοντική αυτή δράση είναι πρωτοβουλία του περιβαλλοντικού οργανισμού Ocean Conservancy των ΗΠΑ και πραγματοποιείται το τρίτο Σάββατο κάθε Σεπτέμβρη. Αποτελεί το παλαιότερο και μεγαλύτερο γεγονός του είδος του στον κόσμο,... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015 @ 14:13:02 στην κατηγορία: ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
H UNESCO, στις 17 Νοεμβρίου 1965, ανακήρυξε την 8η Σεπτεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη του Αναλφαβητισμού.... περισσότερα »