Αναζήτηση Άρθρων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε στα άρθρα σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τελευταία Γεγονότα
Τρέχοντα
Εργασία

Ερευνα σε 37.000 μαθητές για την εξάρτηση

Καταχωρήθηκε στις: Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013 , από τον/την συγγραφέα: e-selides, επισκέψεις: 1985
στην κατηγορία: ΥΓΕΙΑ
Τα αποτελέσματα έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο, για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών από μαθητές παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσε το

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Σάμου «Φάρος».
 
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 49 νομούς της χώρας ανάμεσα σε 37.000 μαθητές ηλικίας από 13 έως 18 ετών σε 676 σχολεία.
Στη Σάμο συμμετείχαν όλα τα σχολεία (πλην ενός που δεν δέχθηκε) και απάντησαν ανώνυμα σε ερωτηματολόγια 667 μαθητές από Σάμο, Ικαρία και Φούρνους. Το 57% ήταν αγόρια.
 
H έρευνα κατέταξε τη Σάμο στη δεύτερη θέση σε ό,τι αφορά την υπερβολική χρήση αλκοόλ, δηλαδή στην κατανάλωση περισσοτέρων από πέντε ποτά κατά τη βραδινή τους έξοδο. Την πέμπτη θέση έλαβαν οι μαθητές της Σάμου στο κάπνισμα, ενώ στη χρήση απαγορευμένων ουσιών βρέθηκαν στις τελευταίες θέσεις.
Τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας παρουσίασε ο κοινωνιολόγος Τάσος Φωτίου.
 
OKANA
Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία μεταξύ άλλων μίλησε για τη δράση του ΟΚΑΝΑ, ενώ δήλωσε υπεραισιόδοξη για την πορεία του Κέντρου στη Σάμο.
 
Η Νίκη Γεωργαλά, κοινωνιολόγος, αναφέρθηκε στην ιστορία του ΟΚΑΝΑ και τη φιλοσοφία της λειτουργίας του που στηρίζεται στην αρωγή της τοπικής κοινωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Μίλησαν ακόμη ο νευρολόγος - ψυχολόγος Παναγιώτης Γεωργάκος, καθώς και η ψυχολόγος, επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης της Σάμου Ντέπυ Τσουβαλά. Συντονιστές της συζήτησης ήταν ο πρόεδρος του «Φάρου» Νίκος Κακλαμάνης και η αντιπρόεδρος Αγγελική Βαλεοντή.
 
Β. ΤΡΙΠΟΔΗ
Πηγή: Έθνος

Άρθρα από την ίδια κατηγορία

Προστέθηκε την: Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 @ 18:39:10 στην κατηγορία: ΥΓΕΙΑ
Από την 1η Φεβρουαρίου όλοι οι πάροχοι πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δεν θα εκτελούν επί πιστώσει παραπεμπτικά εργαστηριακών εξετάσεων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς ξεκινούν επίσχεση εργασίας απέναντι στον Οργανισμό.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 @ 08:35:08 στην κατηγορία: ΥΓΕΙΑ
Ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσουν Διευθυντές Δημοτικών και Προισταμένες Νηπιαγωγείων για τη θεώρηση.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 @ 13:08:50 στην κατηγορία: ΥΓΕΙΑ
Στα πλαίσια της λειτουργίας των Σταθμών Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου, σας γνωρίζουμε ότι:... περισσότερα »