Αναζήτηση Άρθρων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε στα άρθρα σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τελευταία Γεγονότα
Δεν βρέθηκαν γεγονότα για σήμερα.
Προσεχώς:
Τρέχοντα
Εργασία

Αναξιοπιστία στο δημόσιο = Προσπάθεια απόκρυψης της αναξιοκρατίας;

Καταχωρήθηκε στις: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010 , από τον/την συγγραφέα: e-selides, επισκέψεις: 1412
στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Από σήμερα η χώρα μας μπαίνει σε αυστηρή επιτήρηση της οικονομίας της, ενώ η βαριά ύφεση και το τεράστιο δημόσιο χρέος μάς κάνουν ν’ αναρωτιόμαστε ποιο ρόλο έχουν παίξει τα οικονομικά σκάνδαλα και ο αντιπαραγωγικός δημόσιος τομέας.
Ενώ κι άλλες χώρες της ευρωζώνης έχουν μεγάλα ελλείμματα και χρέη, η αυστηρή επιτήρηση έχει αποδέκτη εμάς (προς το παρόν τουλάχιστον). Αφορμή της επιτήρησης (επίσημα ορίζεται ως «απώλεια μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας») είναι η αναξιοπιστία που έχουμε επιδείξει προς τους εταίρους μας, για περισσότερο από μια δεκαετία.

Άραγε το εθνικό σπορ της πελατειακής σχέσης, (δηλαδή της υποκατάστασης των θεσμών), μεταξύ πολιτών και πολιτικών είναι υπεύθυνο μόνο για την οικονομική κατάρρευση; Μόνο στην οικονομία, αφού φερθούμε αλόγιστα, ανεύθυνα και εγκληματικά, στη συνέχεια νοθεύουμε τα τυπικά στοιχεία, πιστεύοντας ότι αυτό μπορεί να γίνεται επ’ άπειρον χωρίς συνέπειες;

Μόλις χθες ανακοινώθηκε επίσημα η σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων και των οικονομικών δεδομένων. Θα αποδοθούν ευθύνες; Θα φτάσουμε στο τέλος αυτή τη φορά; Θα γίνει κάτι αντίστοιχο και στους άλλους τομείς του δημοσίου; Θα κλείσουμε άραγε κάποτε την τρύπα στο κάθε δημόσιο καράβι που μπάζει νερά, ή θα συνεχίσουμε να αδειάζουμε από το αμπάρι το νερό με κουβάδες και αντλίες, υποκρινόμενοι στο κατάστρωμα ότι όλα βρίσκονται υπό έλεγχο; Κι αφού το κάνουμε, θα επιλέξουμε ύστερα σωστό καπετάνιο; Θα επιλέξουμε τον αξιότερο;

17 . 2 . 2010
Στέργιος Ζυγούρας

Πηγή: e-selides

Άρθρα από την ίδια κατηγορία

Προστέθηκε την: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 @ 12:13:36 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο άμεσα στις εξελίξεις, ενεργοποιεί ψηφιακά εργαλεία που επιτρέπουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 @ 18:47:03 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Ένας κύκλος επιμορφωτικών μαθημάτων για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με «βαριές» υπογραφές !... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 @ 10:10:11 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Ανακοινώνεται ότι από την Τετάρτη 20-3-2019 έως και την Τρίτη 2-4-2019, ώρα 15:00, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2019.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 @ 20:25:59 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Πώς γίνεται μια ανασκαφή; Ποιοι συνεργάζονται για να έρθουν στο φως κρυμμένοι θησαυροί του παρελθόντος; Πώς συντηρούνται τα ευρήματα και πώς αυτά χρησιμοποιούνται μετά για να συνθέσουν την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά μας;... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017 @ 11:46:08 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Αθμιας και Βθμιας για τη μετάβαση στον τόπο διορισμού τους.  Για πρώτη φορά, φέτος, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 @ 11:06:25 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 Πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και αναπληρωτών από τον κλάδο ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.)... περισσότερα »