Αναζήτηση Άρθρων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε στα άρθρα σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τελευταία Γεγονότα
Δεν βρέθηκαν γεγονότα για σήμερα.
Προσεχώς:
Τρέχοντα
Εργασία

Υπάρχει διαφθορά στο δημόσιο σχολείο;

Καταχωρήθηκε στις: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010 , από τον/την συγγραφέα: e-selides, επισκέψεις: 1947
στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Συμπληρώνονται σήμερα 2 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων η δημόσια διοίκηση αδυνατεί να απαντήσει σε έναν πολίτη. Συγκεκριμένα, ο διοικητικός μηχανισμός της παιδείας αδυνατεί επί 730 ημέρες να απαντήσει σε αναφορές και καταγγελίες που αφορούν στη χρόνια και βαριά δυσλειτουργία ενός σχολείου. Είναι αντιπροσωπευτικό το παράδειγμα; Εσείς θα κρίνετε.
Τι θα πει «αδυναμία απαντήσεως»; Προφανώς, έλλειψη θέλησης. Γιατί; Επειδή ο ίδιος ο διοικητικός μηχανισμός της παιδείας είναι το ένα τμήμα του προβλήματος. Το άλλο τμήμα είναι η λεγόμενη «βάση», δηλαδή οι διδάσκοντες και ο συνδικαλισμός τους. Τα δύο τμήματα αποτελούν στην παιδεία τη γενικότερη, ιστορική και διαχρονική πλατφόρμα της κρατικής λειτουργίας μας: το πελατειακό σύστημα. Ενώ λοιπόν οι κεντρικές υπηρεσίες καλούν τους (αρμόδιους;) τοπικούς παράγοντες να απαντήσουν, αυτοί μέχρι στιγμής αδρανούν (άνευ επιπτώσεων, εννοείται). Συνελόντι ειπείν, όλα καλά στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Παιδείας.

Κατά σύμπτωση, σήμερα στη Βουλή, προ ημερησίας διατάξεως και σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων συζητείται το θέμα της διαφθοράς, της έλλειψης διαφάνειας, της αδυναμίας λειτουργίας των θεσμών. Συζητείται εν μέσω του κλίματος ουσιαστικής πτώχευσης της χώρας μας. Μιας πτώχευσης, που αρκετοί πλέον ομολογούν ότι δεν είναι απλώς οικονομική, αλλά συνολική. Για την ακρίβεια η οικονομική κατάρρευση προήλθε από την χρόνια παθογένεια της πολιτικής ζωής, από τη διαρκή υποβάθμιση των θεσμών. Ενώ λοιπόν η χώρα σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό (και όχι μόνον) έχει ως υπ’ αριθμόν ένα (1) πρόβλημα το έλλειμμα αξιοπιστίας, εμείς μπορούμε να αναλογιστούμε επί πόσον καιρό διαδίδαμε ψεύδη και εξωραΐζαμε την πραγματικότητα. Θ’ ακούσουμε πολλά για «διαπλοκή, ατιμωρησία, ευθύνη, λογοδοσία…», να δούμε πόσα είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε.

Στις Γραφές τα σκήπτρα της υποκρισίας κατέχουν οι Γραμματείς και Φαρισαίοι της Ιουδαίας.
Εν τω συγχρόνω βίω;

Άμωμοι εν οδώ, αλληλούια

1.2.2010
Στέργιος Ζυγούρας

Υ.Γ. (μαζοχιστικό):
Πηγή: e-selides

Άρθρα από την ίδια κατηγορία

Προστέθηκε την: Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 @ 09:08:19 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 Προσλήψεις 21.065 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση καθώς και στη Γενική Εκπαίδευση,... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 @ 08:58:00 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία στα οποία θα τοποθετηθούν, ... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020 @ 20:22:16 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Σε συνέχεια του από 05/08/2020 Δελτίου Τύπου ανακοινώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ότι δημοσιεύτηκε η αριθμ. 106410/Ε1/17-08-2020 (ΦΕΚ 1289 τ.Γ... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 @ 10:14:57 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 Τοποθετούνται σήμερα (13/8/20) οι επιλεγέντες 116 προσωρινοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε εφαρμογή του άρθρου 30 του νόμου 4713/2020.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 @ 12:13:36 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο άμεσα στις εξελίξεις, ενεργοποιεί ψηφιακά εργαλεία που επιτρέπουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 @ 18:47:03 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Ένας κύκλος επιμορφωτικών μαθημάτων για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με «βαριές» υπογραφές !... περισσότερα »