Αναζήτηση Άρθρων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε στα άρθρα σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τελευταία Γεγονότα
Τρέχοντα
Εργασία

Μπόμπιρες με ...δικαιώματα

Καταχωρήθηκε στις: Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007 , από τον/την συγγραφέα: e-selides, επισκέψεις: 1750
στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Η «ενηλικίωση» της Σύμβασης των Δικαιωμάτων των Παιδιών, που φέτος συμπληρώνει 18 χρόνια ύπαρξης, βρίσκει την παγκόσμια κατάσταση σχετικά με τα παιδιά με σημαντικές επιτεύξεις, όπως η μείωση της παιδικής θνησιμότητας κατά 25%, σε σχέση με το 1990, αλλά και με σοβαρά ελλείμματα, όπως τα 115 εκατομμύρια παιδιά που δεν βλέπουν το σχολείο ούτε από μακριά, γεγονός που δημιουργεί τεράστιες υποχρεώσεις για τα 193 κράτη που έχουν επικυρώσει τη σύμβαση και τις κοινωνίες που θέλουν να ονομάζονται πολιτισμένες.
Ενα σωρό χαρούμενα, μα πλέον πιο γνωστικά προσωπάκια, απ' όλη την Ελλάδα, μαζεύτηκαν χθες στην εκδήλωση, με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, όπου το ελληνικό τμήμα της Unicef ανακοίνωσε τα βραβεία του 8ου πανελλήνιου εκπαιδευτικού προγράμματος «Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους». Με αυτό, εκατοντάδες παιδιά από Δημοτικά και Νηπιαγωγεία ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται για τα δικαιώματά τους. «Εμείς τα παιδιά είμαστε αγαπημένα. Εσείς;», το αμείλικτο ερώτημα προς ενηλίκους, μέσα από αφίσα Νηπιαγωγείου.

Ή ακόμη «Ασπρα, κίτρινα, μαύρα, είμαστε όλα φιλαράκια. Κι αν οι μεγάλοι μάς ακούσουν και φίλοι όλοι γίνουν, η πείνα και ο πόλεμος δεν θα ξαναγίνουν», η παιδική προτροπή.

Ειδικό βραβείο απονεμήθηκε φέτος σ' έναν άνθρωπο της «Ε», τον δημοσιογράφο-σκιτσογράφο Στάθη Σταυρόπουλο, ο οποίος επί σειρά ετών επιμελήθηκε εκστρατείες της Unicef, φιλοτεχνώντας τετράδια και εκπαιδευτικά πακέτα της οργάνωσης.

«Σε μια εποχή κάπως σκληρή και δύσκολη, η ενασχόληση με τη δράση της Unicef είναι ένα αντίδωρο ανθρωπιάς για ανθρώπους, που συνήθως στην καθημερινότητά τους έχουν να κάνουν με την πολιτική σε κάποιες μορφές, που δεν αποδίδουν μια ζωή όπως θα την ήθελε ο κόσμος», είπε ο «δικός» μας Στάθης.

«Ευχαριστώ τη Unicef που μας έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθούμε μ' αυτό το πρόβλημα», είπε ο μαθητής Νίκος Χαραλαμπίδης από τη Ρόδο εν μέσω χειροκροτημάτων. «Ευχαριστώ που φροντίζετε παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν σαν κι εμάς», τα λόγια της μαθήτριας Μαρίας Γιδά από την Ελληνογαλλική Σχολή.

Οι εργασίες που βραβεύτηκαν είναι: Το 1ο βραβείο απέσπασε το Νηπιαγωγείο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, το 2ο, το Νηπιαγωγείο Κυριάννας Ρεθύμνου, το 3ο το Α' Νηπιαγωγείο Βόνιτσας. Διακρίσεις πήραν το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού και ο παιδικός σταθμός Playland Βάρκιζας.

Το 1ο βραβείο στα Δημοτικά πήρε το 14ο Μυτιλήνης, το 2ο το Δημοτικό της Ζαχάρως και το 3ο το Ροδίων Παιδεία (Ρόδος). Διακρίσεις πήραν το 10ο Δημοτικό Νάουσας και η Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Παύλος.

Την εκδήλωση προλόγισαν: ο Σερ. Φυντανίδης, ο πρώην υπουργός Αλ. Παπαδόπουλος, ενώ μήνυμα έστειλε ο υπουργός Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδης.

Οσοι θέλουν να συναντηθούν με την πολύχρωμη φαντασία, αλλά και την ωριμότητα και την ευαισθησία των παιδιών της Ελλάδας, μπορούν να επισκεφτούν την έκθεση των έργων στη Στοά του Βιβλίου έως τις 23 Νοεμβρίου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - Της ΝΑΝΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΡΗ
Πηγή: e-selides

Άρθρα από την ίδια κατηγορία

Προστέθηκε την: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 @ 19:08:16 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, οι εγγραφές για τη δωρεάν συμμετοχή των μαθητών στη δράση «Παιδικό Πανεπιστήμιο» από την Περιφέρεια Αττικής.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 @ 16:52:59 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Πλους Μαθητών της Γ Λυκείου με Υποβρύχιο και Πυραυλακάτους στο Πλαίσιο Εορταστικών Εκδηλώσεων του Αγ. Νικολάου.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019 @ 12:29:09 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, συστήνονται στις σχολικές μονάδες οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:
... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Κυριακή, 6 Μαΐου 2018 @ 12:17:32 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Ανακοινώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο προγραμματισμός των ενδοσχολικών εξετάσεων των Γυμνασίων και των Γενικών Λυκείων για το σχολικό έτος 2017 - 2018.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 @ 11:29:50 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Από 2 έως και 18 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017 @ 21:27:06 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2017 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης... περισσότερα »