Αναζήτηση Άρθρων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε στα άρθρα σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τελευταία Γεγονότα
Δεν βρέθηκαν γεγονότα για σήμερα.
Προσεχώς:
Τρέχοντα
Εργασία

Τα video games υπεύθυνα για την παιδική παχυσαρκία

Καταχωρήθηκε στις: Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007 , από τον/την συγγραφέα: e-selides, επισκέψεις: 1654
στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Υπολογιστές, video games και ελλιπής άθληση, μεταξύ άλλων, τα αίτια της αύξησης της παχυσαρκίας των παιδιών.
«Το θέμα του καθορισμού της ελάχιστης καθημερινής σωματικής άσκησης ή της προώθησης της φυσικής αγωγής στο σχολείο εξετάζεται από την ομάδα εργασίας "Αθλητισμός και Υγεία" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διαπιστώνοντας την εξάπλωση της παχυσαρκίας, η επιτροπή ανέλαβε ήδη την εκπόνηση μιας πράσινης Βίβλου και καθιέρωσε μια πλατφόρμα δράσης στους τομείς της δημόσιας υγείας και της προστασίας των καταναλωτών που αφορούν τη διατροφή και τη σωματική άσκηση. Επιπλέον, η επιτροπή εξέδωσε στις 30 Μαΐου 2007 μια λευκή Βίβλο στην οποία καθορίζονται οι βάσεις της ευρωπαϊκής στρατηγικής για τη διατροφή, το υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία. Το σημερινό επίπεδο της παιδικής παχυσαρκίας ποικίλλει από το ένα κράτος-μέλος στο άλλο.

Η εξέλιξη της παχυσαρκίας παρακολουθείται από τη διεθνή ομάδα εργασίας για την παχυσαρκία και από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας», τόνισε στην απάντησή του ο αρμόδιος επίτροπος για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τον Πολιτισμό και την Πολυγλωσσία, Jan Figel, στην ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μανώλη Μαυρομμάτη. Συγκεκριμένα, στο 50% των κρατών-μελών της Ε.Ε. έχει παρατηρηθεί μείωση του μαθήματος της γυμναστικής στα σχολεία.

Επιπλέον, ο αρμόδιος επίτροπος για την Εκπαίδευση, με την ολοκλήρωση της Λευκής Βίβλου για τον Αθλητισμό, η οποία δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2007, δεσμεύτηκε και εκπόνησε μια πιο διαφανή ευρωπαϊκή ατζέντα για τον αθλητισμό και δήλωσε ότι θα προωθήσει την εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης το οποίο θα υποστηρίζει κοινές δράσεις ανά την Ε.Ε.

Ο αριθμός των παιδιών που πάσχουν από παχυσαρκία στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες και προβλέπεται να αυξηθεί περαιτέρω στο μέλλον. Παράλληλα, στατιστικές καταδεικνύουν ότι ο αριθμός των παιδιών που αθλούνται συστηματικά στα σχολεία μειώνεται. Μέρος του προβλήματος είναι και η αυξανόμενη ενασχόληση των παιδιών με τους υπολογιστές και τα video games. Σήμερα, το θέμα της παχυσαρκίας είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ρόλο του αθλητισμού στα σχολεία.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Πηγή: e-selides

Άρθρα από την ίδια κατηγορία

Προστέθηκε την: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019 @ 12:29:09 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, συστήνονται στις σχολικές μονάδες οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:
... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Κυριακή, 6 Μαΐου 2018 @ 12:17:32 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Ανακοινώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο προγραμματισμός των ενδοσχολικών εξετάσεων των Γυμνασίων και των Γενικών Λυκείων για το σχολικό έτος 2017 - 2018.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 @ 11:29:50 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Από 2 έως και 18 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017 @ 21:27:06 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2017 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 @ 10:54:21 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τη με αρ. πρ. 58291/Δ2/4-04-2017 Υ.Α. (ΦΕΚ 1250 τ.Β΄/11-04-2017),... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 @ 12:02:45 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου ξεκινούν οι προβολές βραβευμένων ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους «KinderDocs» στο Μουσείο Μπενάκη και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.... περισσότερα »