Αναζήτηση Άρθρων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε στα άρθρα σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τελευταία Γεγονότα
Τρέχοντα
Εργασία

Οχι από τους γονείς στην πρόσκληση της Εισαγγελίας

Καταχωρήθηκε στις: Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2007 , από τον/την συγγραφέα: e-selides, επισκέψεις: 1305
στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Τις αντιδράσεις της Ομοσπονδίας Γονέων έχουν προκαλέσει οι παρεμβάσεις των εισαγγελικών Αρχών για τις καταλήψεις. Αντίθετοι και οι σύλλογοι καθηγητών.
Οι παρεμβάσεις των εισαγγελικών αρχών δυναμιτίζουν το κλίμα στα σχολεία, ενώ το Συντονιστικό των μαθητών θα συνεδριάσει αύριο, προκειμένου να αποφασίσει αν θα συνεχιστούν οι καταλήψεις ή αν θα αναζητηθούν άλλες μορφές κινητοποίησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δίνουν οι μαθητές, περίπου 400 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη, τα περισσότερα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Οι γονείς, από την πλευρά τους, ανησυχούν για τις αυξανόμενες καταλήψεις, αλλά είναι αρνητικοί στις παρεμβάσεις της Εισαγγελίας, γι αυτό και χθες η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αθήνας δεν έλαβε μέρος στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Εισαγγελία της Αθήνας. Η σύσκεψη, πάντως, έγινε μόνο με τη συμμετοχή παραγόντων του υπουργείου Παιδείας, ενώ ο εισαγγελέας κ. Πούλιος τόνισε ότι οι καταλήψεις αφορούν μόνο την εκπαιδευτική κοινότητα και ότι η Εισαγγελία δεν μπορεί να παρέμβει με οποιονδήποτε τρόπο, εκτός εάν υπάρχουν καταγγελίες για αξιόποινες πράξεις.

Εκπρόσωποι τοπικών ΕΛΜΕ (συλλόγων καθηγητών) δηλώνουν ότι στηρίζουν τα αιτήματα των μαθητών και κάθε διεκδίκησή τους που αποβλέπει στην υπεράσπιση και αναβάθμιση της δωρεάν εκπαίδευσης. Την ίδια στιγμή εμφανίζονται αντίθετοι με κάθε προσπάθεια συνέτισης των μαθητών από διάφορους παράγοντες.

Οπως τονίζουν τέσσερις ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, «οι μαθητικές καταλήψεις είναι ένα εκπαιδευτικό ζήτημα που η λύση του θα πρέπει να αναζητηθεί πρώτα πρώτα στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής οικογένειας και χωρίς εξωσχολικές παρεμβάσεις». Από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχουν, επίσης, μεγάλη ανησυχία και φόβος για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στα σχολεία.

Χθες θέση για το ζήτημα πήρε τόσο ο πρωθυπουργός από τη Βουλή, λέγοντας ότι «οι καταλήψεις αποτελούν ένα ιδιότυπο lock - out εναντίον της γνώσης και δεν είναι τρόπος διεκδίκησης», όσο και η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας.

«Στη σημερινή υψηλής ποιότητας δημοκρατία ακραίες ενέργειες δεν έχουν θέση», είπε χθες ο υφυπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος και προσέθεσε: «Επειδή όλα τα προβλήματα αντιμετωπίζονται, δεν υπάρχουν λόγοι για τις καταλήψεις.

Ο τόπος της εκπαίδευσης είναι τόπος συνεργασίας, συνεννόησης και συναίνεσης».

«Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ενημερώνεται και για το θέμα των καταλήψεων κατά τη διάρκεια περιοδείας, που πραγματοποιεί το Σαββατοκύριακο στην Πελοπόννησο, όπου ο υπουργός κ. Στυλιανίδης έχει συναντήσεις με παράγοντες της εκπαίδευσης.

Συνάντηση
Στη Θεσσαλονίκη, στελέχη του ΚΚΕ είχαν συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Β. Φλωρίδη, όπου του εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την παρέμβασή του στο θέμα των καταλήψεων. Ο εισαγγελέας τούς διαβεβαίωσε ότι δεν είναι πρόθεσή του να ζητήσει αστυνομική επέμβαση παρά μόνο σε περίπτωση που σημειωθούν έκτροπα που θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών.

Ο ίδιος εξέφρασε την αντίθεσή του με τη μορφή των κινητοποιήσεων, αλλά παράλληλα υποστήριξε ότι η παρέμβασή του είχε στόχο μόνο να προλάβει την τέλεση αδικημάτων στα υπό κατάληψη σχολεία.

ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ

Πηγή: e-selides

Άρθρα από την ίδια κατηγορία

Προστέθηκε την: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 @ 16:52:59 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Πλους Μαθητών της Γ Λυκείου με Υποβρύχιο και Πυραυλακάτους στο Πλαίσιο Εορταστικών Εκδηλώσεων του Αγ. Νικολάου.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019 @ 12:29:09 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, συστήνονται στις σχολικές μονάδες οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:
... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Κυριακή, 6 Μαΐου 2018 @ 12:17:32 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Ανακοινώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο προγραμματισμός των ενδοσχολικών εξετάσεων των Γυμνασίων και των Γενικών Λυκείων για το σχολικό έτος 2017 - 2018.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 @ 11:29:50 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Από 2 έως και 18 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017 @ 21:27:06 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2017 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 @ 10:54:21 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τη με αρ. πρ. 58291/Δ2/4-04-2017 Υ.Α. (ΦΕΚ 1250 τ.Β΄/11-04-2017),... περισσότερα »