Αναζήτηση Άρθρων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε στα άρθρα σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τελευταία Γεγονότα
Δεν βρέθηκαν γεγονότα για σήμερα.
Προσεχώς:
Δεν υπάρχουν προσεχή γεγονότα.
Τρέχοντα
Εργασία

Συμβουλές Τροχαίας για τη σχολική χρονιά

Καταχωρήθηκε στις: Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2007 , από τον/την συγγραφέα: e-selides, επισκέψεις: 1881
στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Με το νέο σχολικό έτος να ξεκινά την προσεχή Τρίτη, στους δρόμους του Λεκανοπεδίου θα ξανακάνουν την εμφάνισή τους και τα σχολικά λεωφορεία, οι οδηγοί των οποίων εκτελούν ήδη δοκιμαστικά δρομολόγια.
Για την οδική ασφάλεια των μαθητών, η Τροχαία προγραμματίζει σειρά μέτρων. Στους κόμβους που βρίσκονται κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, αναμένεται να ενισχυθεί η ρύθμιση της κυκλοφορίας με περισσότερους τροχονόμους, ενώ θα διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι στα σχολικά οχήματα.

Στα σχέδια της Τροχαίας περιλαμβάνεται ακόμη η πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, κατά το περυσινό σχολικό έτος διαπιστώθηκαν 380 παραβάσεις έπειτα από ελέγχους σε 7.177 κίτρινα σχολικά λεωφορεία (5,29%) και 285 σε 4.486 μισθωμένα οχήματα (6,35%).

Αμεσο εντοπισμό τυχόν προβλημάτων που σχετίζονται με τη σήμανση, τα προστατευτικά κιγκλιδώματα στα πεζοδρόμια κλπ., θα διενεργούν οι τροχονόμοι, οι οποίοι και θα ενημερώνουν τους αρμόδιους φορείς προς επίλυσή τους.

Παράλληλα, η Τροχαία επισημαίνει ότι τόσο οι διευθυντές όσο και το προσωπικό των σχολείων οφείλουν να ενημερώνουν τους μαθητές σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή, καθώς επίσης να επιλέγουν με ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια τα οχήματα, τους οδηγούς και τους συνοδούς, να παρακολουθούν την οδική συμπεριφορά των οδηγών, αλλά και να ενισχύουν με κάθε τρόπο τον ιδιαίτερα χρήσιμο θεσμό των σχολικών τροχονόμων.

Τέλος, καλό είναι η Τροχαία να ενημερώνεται πριν από την πραγματοποίηση εκδρομών, προκειμένου να γίνεται αυστηρός έλεγχος των οχημάτων που θα μεταφέρουν μαθητές.

Καθημερινή - Ιφιγενεια Διαμαντη

Πηγή: e-selides

Άρθρα από την ίδια κατηγορία

Προστέθηκε την: Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 @ 07:28:35 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση,... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 @ 19:08:16 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, οι εγγραφές για τη δωρεάν συμμετοχή των μαθητών στη δράση «Παιδικό Πανεπιστήμιο» από την Περιφέρεια Αττικής.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 @ 16:52:59 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Πλους Μαθητών της Γ Λυκείου με Υποβρύχιο και Πυραυλακάτους στο Πλαίσιο Εορταστικών Εκδηλώσεων του Αγ. Νικολάου.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019 @ 12:29:09 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, συστήνονται στις σχολικές μονάδες οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:
... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Κυριακή, 6 Μαΐου 2018 @ 12:17:32 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Ανακοινώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο προγραμματισμός των ενδοσχολικών εξετάσεων των Γυμνασίων και των Γενικών Λυκείων για το σχολικό έτος 2017 - 2018.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 @ 11:29:50 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Από 2 έως και 18 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19.... περισσότερα »