Αναζήτηση Άρθρων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε στα άρθρα σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τελευταία Γεγονότα
Τρέχοντα
Εργασία

Η κακή σχέση με τα αδέρφια συντελεί στην εκδήλωση κατάθλιψης

Καταχωρήθηκε στις: Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2007 , από τον/την συγγραφέα: e-selides, επισκέψεις: 1601
στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Νέα Υόρκη: Οι άνδρες που δεν είχαν καλή σχέση με τα αδέρφια τους στην παιδική ηλικία είναι πιθανότερο να εκδηλώσουν μείζονα κατάθλιψη ως ενήλικοι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Psychiatry.
Μάλιστα, η ποιότητα της σχέσης με τα αδέρφια ήταν ισχυρότερος προγνωστικός δείκτης του μελλοντικού κινδύνου κατάθλιψης από τη σχέση με τους γονείς. Ο Δρ Ρόμπερτ Γουάλντινγκερ του Νοσοκομείου Brigham and Women της Βοστόνης έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 229 άνδρες από την ηλικία των 20 ετών μέχρι και τα 50 έτη. Στην αρχή της έρευνας, οι επιστήμονες βαθμολόγησαν τη σχέση των ανδρών με τους γονείς και τα αδέρφια τους. Το 26% των ανδρών που είχε πολύ περιπλεγμένες ή απόμακρες σχέσεις με τα αδέρφια του είχε εκδηλώσει μείζονα κατάθλιψη μέχρι και την ηλικία των 50 ετών. Το 10% με μετρίου επιπέδου σχέση με τα αδέρφια και το 3% με καλή σχέση με τα αδέρφια είχε επίσης εκδηλώσει μείζονα κατάθλιψη. Δεν καταγράφηκε συσχετισμός μεταξύ της ποιότητας της σχέσης παιδιού-γονέων και μελλοντικού κινδύνου κατάθλιψης, αλλά τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό κατάθλιψης ήταν πιθανότερο να είναι καταθλιπτικά στην ενήλικη ζωή τους. Οι άνδρες με κακή σχέση με τα αδέρφια τους ήταν επίσης πιθανότερο να χρησιμοποιούν φάρμακα για την τροποποίηση της διάθεσης, όπως ηρεμιστικά, διεγερτικά και υπνωτικά. Είναι πιθανόν μερικοί εκ των ανδρών του δείγματος να έχουν δυσκολία διαμόρφωσης ενός ισχυρού θετικού δεσμού κατά την παιδική ηλικία με τουλάχιστον ένα από τα αδέρφια τους και αυτό να αποτελεί ένας πρώιμος δείκτης βιολογικών ή ψυχολογικών διαδικασιών που τελικά να συντελούν στην ενήλικη κατάθλιψη.

HEALTH.IN.GR
Πηγή: e-selides

Άρθρα από την ίδια κατηγορία

Προστέθηκε την: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 @ 19:08:16 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, οι εγγραφές για τη δωρεάν συμμετοχή των μαθητών στη δράση «Παιδικό Πανεπιστήμιο» από την Περιφέρεια Αττικής.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 @ 16:52:59 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Πλους Μαθητών της Γ Λυκείου με Υποβρύχιο και Πυραυλακάτους στο Πλαίσιο Εορταστικών Εκδηλώσεων του Αγ. Νικολάου.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019 @ 12:29:09 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, συστήνονται στις σχολικές μονάδες οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:
... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Κυριακή, 6 Μαΐου 2018 @ 12:17:32 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Ανακοινώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο προγραμματισμός των ενδοσχολικών εξετάσεων των Γυμνασίων και των Γενικών Λυκείων για το σχολικό έτος 2017 - 2018.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 @ 11:29:50 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Από 2 έως και 18 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017 @ 21:27:06 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2017 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης... περισσότερα »