Πίνακας Ελέγχου Συντονιστών ]

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΥΛΗ Δ,Ε,ΣΤ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΩ

Συζητήσεις και απόψεις γενικά για την τάξη και τα μαθήματα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΥΛΗ Δ,Ε,ΣΤ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΩ

Δημοσίευσηαπό sternakasdimitrios » 26 Φεβ 2011, 12:24

ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΓΛΩΣΣΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΙΣ Δ,Ε,ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΩ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΑ. ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ Η ΥΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ. ΑΚΟΥΩ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΚΕΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.[color=redfc][/colorfc][size=18fc][/sizefc]
????????
Άβαταρ μέλους
sternakasdimitrios
 
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011, 01:00

Δημοσίευσηαπό lianikoli » 26 Φεβ 2011, 16:30

ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ Δ' ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΕΜΒΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΜΑ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ.ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΙΓΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ,ΤΑ ΔΕΚΑΔΙΚΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ.
Άβαταρ μέλους
lianikoli
 
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 20 Μαρ 2009, 01:00

Δημοσίευσηαπό smev » 26 Φεβ 2011, 17:50

Για να προετοιμαστείς όσο το δυνατόν καλύτερα, είναι απαραίτητο να ξέρεις τους στόχους του κάθε μαθήματος, τις προϋπάρχουσες γνώσεις των μαθητών και τη μεθοδολογία διδασκαλίας των συγκεκριμένων μαθημάτων. Θα σε συμβούλευα να μπεις στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και να μελετήσεις τα αναλυτικά προγράμματα και τα βιβλία δασκάλου για τις τάξεις και τα μαθήματα που σε ενδιαφέρουν.
Άβαταρ μέλους
smev
 
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: 25 Νοέμ 2006, 01:00

Re: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΥΛΗ Δ,Ε,ΣΤ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΩ

Δημοσίευσηαπό sternakasdimitrios » 26 Φεβ 2011, 23:22

[quote][b]ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΓΛΩΣΣΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΙΣ Δ,Ε,ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΩ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΑ. ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ Η ΥΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ. ΑΚΟΥΩ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΚΕΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.[/b][color=red][/color][size=18][/size][/quote][quote][/quote]
????????
Άβαταρ μέλους
sternakasdimitrios
 
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011, 01:00

Δημοσίευσηαπό eleniathanasiou » 27 Φεβ 2011, 17:13

Αγαπημένη μου φίλη, -ε , καταλαβαίνω το άγχος σου. Έχω Ε΄τάξη. Γλώσσα μπήκαμε στην ενότητα Μυστήρια (10η) ,Μαθηματικά είμαστε στο 34.
Γνώμη μου βέβαια είναι πως δε θα καταφέρεις να διδάξεις (τουλάχιστον όχι σωστά )τα μαθηματικά. Χρειάζεται μια μεθοδολογία ,την οποία δεν κατέχεις.
Υπάρχει μια πορεία σκέψης στο Δημοτικό , που ακόμα και ένας μαθηματικός δεν την έχει. Η αδερφή μου για παράδειγμα ,που είναι φυσικός , πολλές φορές ζητά τη συμβουλή μου, για το πώς θα πρέπει να λύσει τις ασκήσεις της κόρης της ,που φοιτά στην Ε΄τάξη.
Την ίδια άσκηση τη λύνεις αλλιώς σε κάθε τάξη.
Ακόμα και μέσα στην ίδια τάξη την Ε΄, αλλιώς θα λύσεις ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΣΚΗΣΗ το Δεκέμβρη με αναγωγή στη δεκαδική κλασματική μονάδα και αλλιώς το Φεβρουάριο με πράξεις κλασμάτων.
Δε θέλω να σε αγχώσω περισσότερο, ΟΜΩΣ .....
Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις κάποια βοηθήματα, τα οποία εξηγούν πολύ καλά την ύλη και δίνουν υποδειγματικά λυμένες ασκήσεις για κάθε τάξη.
Άβαταρ μέλους
eleniathanasiou
 
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 20 Νοέμ 2008, 01:00


Επιστροφή στο Ε' τάξη

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες