Πίνακας Ελέγχου Συντονιστών ]

Πως συμπληρωνονται οι ωρες που περισσευουν στα ΕΑΕΠ;

Συζητήσεις και απόψεις γενικές.

Πως συμπληρωνονται οι ωρες που περισσευουν στα ΕΑΕΠ;

Δημοσίευσηαπό mariamtk » 22 Οκτ 2012, 15:23

Καλησπέρα σας!

Έχω μια απορία που αφορά τα ΕΑΕΠ. Όπως γνωρίζετε όσοι δουλεύετε σε τέτοιο σχολείο περισσεύουν κάποιες ώρες οι οποίες δεν μπορούν να συμπληρωθούν μέσα στο σχολείο.

Πώς τις συμπληρώνετε στο σχολείο σας;

Έχω ακούσει από συναδέλφους ότι δημιουργείται τμήμα ενισχυτικής διδασκαλίας και συμπληρώνονται εκεί. Σε μας όμως με εντολή προϊσταμένου συσσωρεύονται αυτές οι ώρες σε έναν ή δύο εκπαιδευτικούς και αυτοί οι εκπαιδευτικοί φεύγουν μία ολόκληρη μέρα από το σχολείο και πάνε και συμπληρώνουν σε ένα άλλο.
π.χ. το Α σχολείο έχει περίσσευμα 15 ώρες, το Β σχολείο χρειάζεται 11 ώρες. Για να μην πάρουν δάσκαλο στέλνουν εκπαιδευτικό από το σχολείο Α στο σχολείο Β να συμπληρώσει τις ώρες. (Δεν ξέρω αν έγινα σαφής.. :? )

Και αυτό δε σημαίνει ότι κάνει μάθημα. Στην περίπτωση που αναφέρω - στο σχολείο Β - πρέπει να κάνει το μάθημα της Γυμναστικής - κάτι που νομίζω απαγορεύεται κιόλας..

Πείτε μου τη γνώμη σας και αν ξέρετε κάποια νομοθεσία που να είναι σχετική.. Ευχαριστώ!!!!!
Άβαταρ μέλους
mariamtk
 
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 27 Σεπ 2007, 00:00

Re: Πως συμπληρωνονται οι ωρες που περισσευουν στα ΕΑΕΠ;

Δημοσίευσηαπό dimigo » 24 Οκτ 2012, 16:15

Η Συμπλήρωση του ωραρίου μέσα στο σχολείο γίνεται με ενισχυτική διδασκαλία...

Αν τώρα υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε μια περιοχή μπορεί να υπάρξει και συμπλήρωση σε άλλο σχολείο, όπως γίνεται και με την διάθεση των ειδικοτήτων ακόμη και από την μια βαθμίδα στην άλλη....

Υπάρχουν πολλές εγκύκλιοι που ρυθμίζουν τα θέματα της συμπλήρωσης ωραρίου και όλες στηρίζονται στην Παρ.14 του άρθρου 14 του Ν. 1566/1985 που λέει:

14. Διδασκαλία με μειωμένο ωράριο δεν επιτρέπεται, εκτός εάν η συμπλήρωσή του δεν είναι αντικειμενικά δυνατή. Αν οι διδάσκοντες δε συμπληρώνουν το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας στο σχολείο που υπηρετούν, διατίθενται, μερικά ή ολικά, σε άλλα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σε τμήματα πρόσθετης διδακτικής βοήθειας, καθώς και σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη διδασκαλία των μαθημάτων που προβλέπονται στην παράγραφο 12 του άρθρου 4, τα οποία λειτουργούν στον ίδιο ή γειτονικό δήμο ή κοινότητα, με απόφαση του νομάρχη, ύστερα από πρόταση του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου. Σε περίπτωση που εκπαιδευτικός πλεονάζει εξ ολοκλήρου μπορεί να αποσπασθεί σε άλλο σχολείο του ίδιου νομού ή νομαρχιακού διαμερίσματος, με απόφαση του νομάρχη, ύστερα από πρόταση του περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου ή σε σχολείο άλλου νομού ή νομαρχιακού διαμερίσματος, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από πρόταση του κεντρικού υπηρεσιακού συμβουλίου. Οι εκπαιδευτικοί ενός σχολείου που πλεονάζουν σε ορισμένο κλάδο, εξαιτίας μεταβολών στα προγράμματα διδασκαλίας ή για άλλους λόγους, είναι υποχρεωμένοι να διδάσκουν μαθήματα συγγενούς ειδικότητας στην ίδια σχολική μονάδα.

.... με την παρατήρηση ότι πλέον δεν υπάρχει νομάρχης και η απόφαση παίρνεται από το ΠΥΣΠΕ..... και σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. αλλαγή νομού ή πιο σωστά περιφερειακής ενότητας) χρειάζεται και η απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Άβαταρ μέλους
dimigo
 
Δημοσιεύσεις: 101
Εγγραφή: 28 Οκτ 2006, 00:00
Τοποθεσία: Ptolemaida

@pump_upp - best crypto pumps on telegram !

Δημοσίευσηαπό sevastiadou » 13 Φεβ 2023, 21:08

Η δημοσίευση βρίσκεται προς έγκριση Η δημοσίευση βρίσκεται προς έγκριση

https://t.me/pump_upp - best crypto pumps on telegram
Make 1000% and more within 1 day, join channel @pump_upp
Άβαταρ μέλους
sevastiadou
 
Δημοσιεύσεις: 0
Εγγραφή: 20 Νοέμ 2008, 01:00


Επιστροφή στο Γενικές απορίες για τους εκπαιδευτικούς

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 16 επισκέπτες